Da li je izasao natjecaj za prodaju optime u nekom glasilu, kao sto je bio slucaj kad je ht prodavao optimu?
Posts by Miniclip
-
-
https://net.hr/danas/hrvatska…ili-su-sudbinu/
Ne znam gdje da postam ovaj članak. Ako sam postao na krivom mjestu, molim ispravak.
-
To znam. Ali ima neki pravilnik prema kojem banka mora prilagoditi svoje poslovanje. Ne može se ponašati kako hoće. Možda neko od nas je iz bankarske branše pa da malo pojasni
-
Da li tko može pojasniti funkcioniranje investicijske banke? Koji su njeni rokovi u slučaju angažiranja... Neki pravilnik, opći uvjeti poslovanja...
-
-
7 puta je odgađan stečaj. Po meni ova firma nije ništa lošija od ddjh, dapače barem rade nešto. Imam neki osjećaj da bi Kanađani mogli ući u vlasničku strukturu.
-
https://www.rijeka.hr/brodogradilist…olarne-kruzere/
Nakon svih dubioza sa Uljanikom oni i dalje suradjuju sa 3. Majem.
-
Oko 3. Maja se dosta stvari dogadja. Na stranu zakonski progoni odredjenih osoba. Izgradilinsu brod za Kanadskog narucitelja u roku i uskoro ce i probna voznja.
https://www.google.com/url?sa=t&sourc…f_StyM7Jrgumeqv
Kako vidite buducnost ove firme?
-
Dodatno, AZTN naglašava da ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama. Sva pitanja vezana uz cijenu i trgovanje dionicama dioničkih društava nije u nadležnosti AZTN-a.
Ova dodatna objava ide u prilog da postoji ponuda ili vise.
Ne kazem da HT nece angazirati investicijsku banku ako im cijena ne bude pasala. Ali u objavi AZTN nije konkretno receno da nema ponuda. HT samo postuje sta mu je odredjeno
-
AZTN ovime obavještava da je Povjerenik Deloitte d.o.o. izvijestio AZTN da će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.
Cini mi se da ponuda postoji, samo ne zadovoljava apetite. Ovim manevrom HT zeli dokazati potencijalnom kupcu da ga cijena ne zadovoljava i da je spreman na daljnji korak. Po meni cisti blef
-
Koliko dugo ce investicijska banka voditi prodaju? Nisam nasao nigdje krajnji datum
-
Kad izvjesce izlazi?
-
Da li je moguci scenarij da netko kupi dionice od HT-a i Zabe po npr. 10 kn, a ostalima ponudi cijenu tromjesecnog prosjeka?
-
Problem je slaba bilanca. Što će se desiti ako cijena plina okrene prema gore? Druga bi stvar bila da je ptkm ovu dobit ostvarila u telekomunikacijama ili proizvodnji hrane. Ovakva dobit je ostvarena, znamo svi, zbog niske trenutne cijene plina. A taj plin može isto tako kroz par mjeseci poskupjeti i gdi smo onda. Medika se trži na P/E cca 7 u rastućoj branši, rapidno povečava prihode i pomalo akvizira ljekarne. I cijena neće preko 17000, možda padne i na 15000. Dakle dijametralno suprotna priča od ptkm pa opet niko ne kupuje. Može se dobro zaraditi trejdajući, slično kao i na brodarima, ali baš da je fundamentalno jeftina uspoređujući je s drugim dionicama na zse, nije.
Zašto se svi hvatate za cijenu plina? Ok, niska cijena. I dobro. Kad bude veća bit će manja dobit. Izvukli su se iz ogromnog minusa u godinu dana. To nije dovoljno?
-
Mislim da ovo nosi blokiranje trgovine
-
Šteta, čini se odlično izvješće u krivo vrijeme, nema snage za gore. Da je ovakvo izbačeno prije godinu dana već bi bili preko 100 kn. U svakom slučaju treba imat PTKM na radaru i pri prvim znacima normalizacije stanja ponovno u kupovinu.
Šteta što raste u ovim nenormalnim vremenima
-
Koji je slijedeći korak? Do kada se čeka do nove objave?
-
Na stranicama Atlanstske vidim da raspolažu sa flotom od 12 brodova. Koja je vrsta brodova u pitanju? Tankeri, rasuti teret...
-
Da li su računi još u blokadi?
-
Ponuda je dosla. Zanima me sta sad? Da li ponudjac ide u dubinsku analizu?