Posts by dionicar
-
-
Kak svi forumasi Idu spavati nakon ponoći ? Nitko ništa ne piše XD
-
kolege, ako je moj izracun dobar sa EBITDAom za 2019 16 kn / dionici daje 7 EBITDA - bez oduzimanja duga. moja logiga je ako se telekomi trze po EBITDi zasto bi se dug uopce oduzimao, a da ne govorim da ako netko stvarno nešto želi i misli da vrjedi.

-
Sony veoma zanimljiv.... ali evo da ja polinkam direkt link pošto ste fulali...
https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…prihode-i-dobit
dakle vrte se oko 3 igrača heeh.. mjenjani uvijeti natječaja hehe. sve ide svojim tokom hehe.
Izvori ICTbusiness.info s telekom i investicijskog tržišta tvrde kako se broj ukupno zainteresiranih ulagača vrti oko 3 i da je uz A1 Hrvatska tu i Telemach odnosno sama United Grupa koja bi poslije Optimu Telekom mogla pripojiti A1 Hrvatska.
- što sad pak ovo znači?
valdja pripojiti Telemachu Hrvatska....
-
Sony veoma zanimljiv.... ali evo da ja polinkam direkt link pošto ste fulali...
https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…prihode-i-dobit
dakle vrte se oko 3 igrača heeh.. mjenjani uvijeti natječaja hehe. sve ide svojim tokom hehe.
-
Kad bude gotov City island buzin, telemach, nova i n1 sele tamo.
tako je... i optima sa njima nadajmo se, pretpostavimo da će onda i prodati zgradu u Buzinu... A inače što se City Ispalnda tiše.. tek je 1. faza gradnje što gradi Tehnika - prvih 50 000 m2.
-
Evo jedne loše vijesti za Optimiste.
Prije nešto više od godinu dana pisalo se da su gradske firme i ustanove tipa Domovi zdravlja, vrtići itd. prešle tj. prelaze na Optimu, te da će se time povećati broj korisnika i marže. Ovih dana saznah da te iste gradske firme odlaze od Optime i prelaze na A1. Pad korisnika će biti evidentno velik.
Još malo čekanja na kupca i ovo će stvarno postati ljuštura.
a znate kaj sam ja čuo?
da HR podružnica Tesle prelazi na Optimu... osobno mi Musk javio...
-
kakvo rušenje cijene na ingri sa 99 kom... jadno...
-
kolege, što ste stali sa INGRom? ja zadnji potegnuo prema gore, ajmo slijedeći sad. nećemo stati valjda...
-
mislim da bi 760k eur rijesili problem

-
Bez ikakvog razloga dionica je pala zbog jednog loseg novinarskog teksta.
Koju relevantnost imaju ti novinarski tekstovi?
isto kao i OPTE nakon članka....
-
-
+INGR (2000kom - 10,00kn)
-INGRA (2000kom - 10,40kn).
....(kids, dont try this at home)....

ne mogu shvatit ljude kojima se ovo za ta 4 %... pa ja da to zeli mogu skoro svaki dan.. al jendostavno mi se ne da i ne da. rađe parkiram u HT pa imam divku ...
-
Display More
Ma super naravno.
Al dobro ste me podsjetili na Marinu. To je u to doba još bila pristojna firma.... a onda je došla svita “fino obrijanih tipova” sa ozbiljnim namjerama i pod pravim HDZ motom obznanila: Tamo gdje mi prodjemo ne ostaje ni suha trava.
Pa tko se ne sjeća kako se vadilo iz firme. Pokojni je samo u dvije godine, mislim od 2010.-2012. godine na dvije firme sto se javno znalo izvukao vise od 15 milijuna kuna, a u isto vrijeme IGH se raspadao.
https://www.poslovni.hr/hrvatska/dok-i…s-cvjeta-203755
Danas “stručnjaci” s teme uvjeravaju kako su zapuhali neki novi vjetrovi i da se radi sve u 16. Možda, al lova se zasigurno kao ni prije desetak godina ne slijeva na konto firme jer bi se rezultati tog velikog rada i napretka vidjeli na računu dobiti i gubitka i bilanci po pitanju otplate dospjelih dugova.
Evo, danas udovica i djeca rasprodaju tu imovinu....
mislite na udovicu g. Jure Radića ili ?
-
emil . Pa daj baci taj papir u smeće.. oni tvoje pare trebaju. ☺️😃😉😁🤠
-
Tele2 = Telemach
Novi video zidovi...
-
ako uzmeš u obzir omjer primanja i standarda, prosječno stanje u banci prosječnog hrvata je puuuno puuuno bolje od većine europljana! a ako uzmeš u obzir i nekretnine, onda smo vjerovatno najbogatiji na svijetu!
Mislim da smo po jednoj statistici 2.najbogatiji u Europi po vrijednosti nekretnina po osobi.
1. je rumunjska.
A najsiromašniji su šveđani...
Statistika je majka svih parodija
kolega istina je to sto kazete. ali to nam je ostalo od socijalizma.. jednostavno HRvati vole iamti tvoje. pa koliko je ljudi otkupilo stnaove za smijesne novce 90ih kada je drzavi trebao novac za rat...
jednostavno je to tako i ostalo.
-
Naravno, zato ne treba paničariti oko novog ZEM-a niti toliko pratiti Sabor jer će sve biti ok
ne treba paničariti, ali ako ZEM ne prođe (iako nema nikakve veze za UG kako vele znalci) siguran sam da će nastati tobogan na burzi. drhtavih ručica ima vidimo svakodnevno i krivo tumačenje i/ili neznanje i eto ti vraga.
Drhatvih ručica će uvijek biti obzirom na prosječno stanje u banci prosjecnog Hrvata o čem sam već pisao...
-
Prodao bih nešto dionica, a ne znam jel prošlo više od dvije godine od prve kupnje. To mi je bitno s obzirom da se porez obračunava po fifo metodi. Jel zna ko kako vidjeti taj podatak u skdd? Ja sam uspio pronać samo datum zadnje kupnje.
A da nazoćete brokera ?
-
ja imam malo konzervativniji izračun 11,04 kn.. plus možebitna premija
možete li ga potkrijepiti sa konkretnim brojevima i postupkom izračuna?
kolega, ovo bi na testu u školi bio pad, reklo bi se da ste prepisali
morate imati i postupak 
koliko očekujete tu premiju?