Optimistcro hahahah.LoL 😂😂 pa oprostite.. ali ako stalno navlače korisnike.. meni to sve nekako ipak ima smisla.. ako ljudi potpisu na 2 godine.. ono.. osigurali su si 2 godine još..
Posts by dionicar
-
-
da, ako su pokrenuli tužbu... koliko sa sjećam, ingra je tada odreagirala i ishodila zabranu isplate kontragarancija u francuskoj banci a jeleni iz habora, bez pitanja i ikakvih konzultacija sa ingrom i tehnikom odmah uplatili nekih 9m eura alžircima...i naravno, ujeo vuk magare, nikome ništa, ode 9m eura u dim
10 mil eur kolega. Zato se to sve dogodilo sa tehnikom.. i zbog Agrokora. Sve im je krenulo nizbrdo..
-
ovi se žure.. kao prvi su.. da što više ugovora sklope jer maca kuca na vratanca..
-
evo jedan interviju sa friškim direktorom komšijskog telekoma. obratite pažnju na broj korisnika i procijenjenu buduću vrijednost, vertikalna povezanost i proizvodnja vlastitog sadržaja. mislim da je naš ZEM relikt prošlosti koji se neće baš proslaviti. malo sam gledao seriju klan koja je snimljena na njegovu inicijativu i crko sam od smijeha. kakve turske, meksičke i ine serije. nigdje veze sa ovim.
Zanimljivo...milju pretplatnika vrijedi 4miljarde eurica...prelijepo da bi mi bilo istinito..😇
zašto to mislite ? Moje mišljenje je ako se gleda samo brj korisniek i vrijednost po korisniku, da je to tako da ja za godinu dana vrati investiciju pa ja bi da imam para sutra kupio Telekom kompaniju hehe.
ajde neka je ne 4000 eur / korisniku , neka je i 2000 eur po korisniku? meni to ne zvuči previše ako je prosječna pretplata 30 eur. Pa Tele2 jer bio valjda na 0 nakon 10 god poslovanja hehe
-
Ako si porezni rezident u Hrvatskoj, moraš prijaviti kapitalnu dobit (CGT) do kraja Veljače za prošlu godinu.
Porezna stopa je za 2020 12%, od 1.1.2021. je smanjena na 10%.
S obzirom da postoji ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, porez ćeš platiti samo jednoj državi.Nisam siguran da možeš tek tako birati u kojoj ćeš državi biti porezni rezident.
Provjeri:
https://zakon.poslovna.hr/public/ugovor-…365/zakoni.aspx
članak 4
Meni nije financijski/novčano problem platiti porez, nego iz praktičnih razloga...
Nisam trgovao ništa (samo sam jednom prodavao i to s minusom)
Imam 10tak dividendnih dionica, ali su mi isplačivali po nekoliko dolara dividende jedno 40tak puta kroz godinu...
Je li trebam to prijavljivat ili? i je li se prijavi jednim papirom sve ili treba mi sad 40tak obrazaca?
Što ću sad plačat par kuna poreza? pa više će me koštat transakcija... -.-
vi zaista mislite da Revolut proslijeđuje podatke poreznoj upravi ?
-
Sutra bi moga bit mali rikverc, zalet pa preko 7..
U ponedjeljak tek 7. Pomalo, bez žurbe. Sad neka izlaze drhtave ručice ili niski ulazi koji gripu nokte
kolega a što je niski ulog za Vas?
za ZABU je Krešo niski ulog npr xd
-
Krokodil . Kaj spaja ne 10 000 u 1? Al ste izvrtjeli kombinacije...
-
Jel to g. Deban nadokupio?
je, 50 000 komada...
-
Da li ima neki fundamentalni razlog zasto je dionica ostvarila takav rast u nekoliko dana? Osim jednog posla za 30 milijuna kuna?
ha razlog je što ekipa skida s ASKA.. znamo kad se kupuje po asku da ciejna raste.. vijet o poslu od 30 mil kn... uprava kupuje.. barem su kupovali po 7.. e sada.. druge razloge ne znam..
-
-
Kak svi forumasi Idu spavati nakon ponoći ? Nitko ništa ne piše XD
-
kolege, ako je moj izracun dobar sa EBITDAom za 2019 16 kn / dionici daje 7 EBITDA - bez oduzimanja duga. moja logiga je ako se telekomi trze po EBITDi zasto bi se dug uopce oduzimao, a da ne govorim da ako netko stvarno nešto želi i misli da vrjedi.
-
Sony veoma zanimljiv.... ali evo da ja polinkam direkt link pošto ste fulali...
https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…prihode-i-dobit
dakle vrte se oko 3 igrača heeh.. mjenjani uvijeti natječaja hehe. sve ide svojim tokom hehe.
Izvori ICTbusiness.info s telekom i investicijskog tržišta tvrde kako se broj ukupno zainteresiranih ulagača vrti oko 3 i da je uz A1 Hrvatska tu i Telemach odnosno sama United Grupa koja bi poslije Optimu Telekom mogla pripojiti A1 Hrvatska.
- što sad pak ovo znači?
valdja pripojiti Telemachu Hrvatska....
-
Sony veoma zanimljiv.... ali evo da ja polinkam direkt link pošto ste fulali...
https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…prihode-i-dobit
dakle vrte se oko 3 igrača heeh.. mjenjani uvijeti natječaja hehe. sve ide svojim tokom hehe.
-
Kad bude gotov City island buzin, telemach, nova i n1 sele tamo.
tako je... i optima sa njima nadajmo se, pretpostavimo da će onda i prodati zgradu u Buzinu... A inače što se City Ispalnda tiše.. tek je 1. faza gradnje što gradi Tehnika - prvih 50 000 m2.
-
Evo jedne loše vijesti za Optimiste.
Prije nešto više od godinu dana pisalo se da su gradske firme i ustanove tipa Domovi zdravlja, vrtići itd. prešle tj. prelaze na Optimu, te da će se time povećati broj korisnika i marže. Ovih dana saznah da te iste gradske firme odlaze od Optime i prelaze na A1. Pad korisnika će biti evidentno velik.
Još malo čekanja na kupca i ovo će stvarno postati ljuštura.
a znate kaj sam ja čuo?
da HR podružnica Tesle prelazi na Optimu... osobno mi Musk javio...
-
kakvo rušenje cijene na ingri sa 99 kom... jadno...
-
kolege, što ste stali sa INGRom? ja zadnji potegnuo prema gore, ajmo slijedeći sad. nećemo stati valjda...
-
mislim da bi 760k eur rijesili problem
-
Bez ikakvog razloga dionica je pala zbog jednog loseg novinarskog teksta.
Koju relevantnost imaju ti novinarski tekstovi?
isto kao i OPTE nakon članka....