1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. dionicar

Posts by dionicar

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• dionicar
    • July 13, 2022 at 8:43 AM

hoće li slijedeće godine biti dobra Divka ?

Građani žure uzeti kredite prije jeseni, a za to imaju nekoliko dobrih razloga
    Ove jeseni, iako banke o tome nerado govore, stiže zaoštravanje uvjeta kreditiranja građana i rast kamatnih stopa. U takvim uvjetima mnogi su građani pohrlili…
    www.tportal.hr
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• dionicar
    • July 12, 2022 at 10:51 PM
    Quote from Chuck
    Quote from darac11

Od navedenih Za spušit lovu bi bile DDJH, DLKV i VART, ja ih nemam niti ih planiram imat

Za sada se pokazalo da ste bili potpuno u pravu.

DDJH i VART su se pokazali kao dobitnici tjedna u tome koja će više pasti.

Na drugima je također pušiona, pa prilika za spušiti lovu na ZSE ima koliko hoćeš, jedino je problem što sam puno zaradio ove godine, pa mi treba velika pušiona da ne moram platiti porez u eurima iduće godine, te i dalje prihvaćam prijedloge.

Moj kandidat za pušionu za ovaj tjedan je VLEN, uz nezaobilaznu ATPL koja bi mogla biti kandidat za pušionu mjeseca, a dodajem još neke dionice na popis za spušiti lovu

IGH

INGRA

JDPL

Display More

Jedino mi nije jasno zašto INGRA i VLEN na tjednoj bazi ?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• dionicar
    • July 4, 2022 at 4:14 PM

A to prevedeno znači ?

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• dionicar
    • July 3, 2022 at 12:27 PM

Kolege sad sam malo zbunjen nisam pratio baš.. ide li dividenda 20 kn / dionici ?

Na moje dionice ništa ne piše..

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• dionicar
    • June 29, 2022 at 6:14 PM

Haha jao... A zas sam kupio haha

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• dionicar
    • June 26, 2022 at 9:09 PM

Rekorder po dobiti ZABA

• Birtija

• dionicar
    • June 26, 2022 at 12:26 PM

I da je bio pijan opet bi išlo sa vaše police.. ali mu ne bi platili svu štetu ako je pijan a vi bi vjerojatno dobili kaznu 1000 kn za izazivanje prometne nezgode..

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• dionicar
    • June 15, 2022 at 9:18 AM

Ja tvrdim da iza kulisa stoje političke igre...dajte nam za 5,34 ili hrvatska neće dobiti 3.. operatera. A1 očito nije ni bio zainteresiran.. ili se sve odradilo ispod stola...

• Nekretnine opcenito u HR

• dionicar
    • June 14, 2022 at 10:50 AM

ok fino lijepo i krasko, a ja kao investitor ne pristanem ugoviriti kaparu kao odustatninu i sto onda?

ako kupac to zahtjeva kazem mu da ne zelim takav ugovor i da sigurno ima kupaca koji ce pristati na moje uvijete prodaje stana.

Nadalje, sto bi znacilo: "

tražiti naknadu štete i vraćanje kapare, ili; ?fja mogu reći da sam dok je kapara bila kod investitora, npr 20 000 eur, tih 20 000 eur mogao u godinu dana izvrtit na svim svjetskim burzama i od toga napravim 2 000 000 EUR? hoce li mi investitor platiti taj iznos i na taj nacin nadoknaditi stetu? ta naknada stete je jako sirok pojam...jos banallniji primjer.. imam ugovor o isporuci telekomunikacijske usluge - u jednom trenu usluga nije funkcionalna. ako dokazem operateru da mi je prouzrocio stetu od 10 000 eur hoce li mi operater isplatiti taj iznos? naravno da nece!

"

• dionicar
    • June 13, 2022 at 2:05 PM

ima li sto danas da je u + osim LKRI i LPLH ?

• dionicar
    • June 13, 2022 at 12:06 PM

E da sam prodao atpl dok sam bio u plusu i sad opet uletio..

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• dionicar
    • June 10, 2022 at 4:24 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from rambo_5

P/E nije baš neki pokazatelj za HT. Zaboravljate imovinu koja je posuđena DT-u, a koja bi se u slučaju prodaje morala uzeti u obzir kod procjene firme.

Tek tada ćete vidjeti koliko je ovo smješna valuacija.

Sve to nije toliko bitno kada prodaje nema na vidiku i onda je jedino mjerilo zarada na toj imovini jer to je jedini povrat koji dionicar moze racunat.

Ht-u je vec dugo problem smanjenje te marze i konkurencija, da li ce radi ove inflacije nastat preokret u trendu vidit cemo, iako ima ogromna ulaganja i amortizaciju pa kad s tim ulaganjem zavrse mogla bi se otkljucat i vrijednost.

Ali recimo primjer od neki dan moji su imali paket trio na A1 oko 220kn mislim, istekao je neki dan A1 ponuda je sad 240kn, zovem optimu oni nude 202kn trio paket i za ne falit telemach taman u ovom tjednu dovrsi optiku u ulici i dodju na vrata i nude paket mislim da izadje oko 180kn na 2 godine nije jos potpisano pa na znam tocne detalje ....evo pogledajte na njihovoj stranici s tim da su im ponude doma na 6 mjeseci gratis i jos nesto jeftinije bude, tako da ocito telemach ide brzo u izgradju optike i to po dobrim cijenama paketa.

https://telemach.hr/eon-trio-paketi

Ht je dobar kada na ostalima nema bas prilika, a i s obzirom na velicinu i likvidnost ima se vremena reagirat ukoliko se nesto drasticno primjeni

Display More

ne rzarađuje HT bađ od tih usluga o kojima vi pričeate.. stavite si koliko kucanstavaima u HR i svakonema je na HTu.. vidjet cete da to niej neka zarada.. a znamo da niej svako na HTu.. HT zarađuhe od poslovnih korisnika .. procitajte izvjesce.. od direktnih linkova i sl.. cloud usluga.. IT rješenja.. a ne od 250 kn / mjesec po fixnom i mobilnom orikljucku. to bi znacilo 250 *2 (fix + mobil = = 500 kn / mjesec. ajde neka je 2 mil prikljucaka .. stanivte na papir malo..

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• dionicar
    • June 9, 2022 at 12:27 PM
    Quote from Etranger

Prije 25 godina gradio sam kuću...Centralno na lož ulje...cijena bila 1.90 kn litra loživog ulja..kruh 3 kn...cigarete oko 7 kn....mlijeko 2.90 kn litra...benzin oko 4 kn. Da ne nabrajam.. jednostavno sve je otišlo gore...nikad više po tim cjenama...cijena rada je otišla...sirovine...energije ..tako da dolazi novo doba...rusija je pokrenula taj ciklus...

Ja sam mlad. Nemam ni 35..

Čisto komentar na ovo napisano..kada sam se zaposlio 2016. Na stručnom ispitu bez zasnivanja radnog odnosa naknada je iznosila 2400 kn neto. 2017. Je povećana na 2620 a 2018 na 2750. Ti iznosi su ujedno bili i iznosi minimalne neto plaće. danas na postoji stručno osposobljavanje naknada bi bila 3750 kn - današnja minimalna plaća.. jednostavno radnik koji je prije dobivao npr 2500 danas dobiva 4000.. samim time sve je išlo gore nevezano za Rusiju..

• Porez na kapitalnu dobit

• dionicar
    • June 7, 2022 at 12:57 PM
    Quote from karlo

Je li ima netko ovdje na forumu da je mlađi od 30 ili da je na račun nečeg drugog otvario pravo povrat poreza?

Nije mi još uvijek došla nikakva obavijest (na egrađani/poštom) niti uplata povrata poreza?

Zadnje dvije godine mi je uvijek došlo u svibnju, obavijest i uplata poreza...

Radi se samo o porezu na dividende. Drugih poreza nisam imao...

Je li i drugima kasne ili?

moji kolege na poslu su mlađi i uredno dobili povrat poreza hehe. ali porez od rada - dakle plaće. ne znam da li ste oslobođeni poreza na dividende iako ste mlađi od 30. to bi značilo po toj logici - roditelji Vam kupe hrpu dionica, sve Vam daruju - nema poreza - i odna kada idu dividende neam poreza pošto ste Vi mlađi od 30 ?

• Best buy

• dionicar
    • June 3, 2022 at 3:06 PM

Moller na prvu sam vam i povjerovao kad sam procitao post i otvorio link i vidio onak usklicnik na stranici burze haha

• Birtija

• dionicar
    • June 3, 2022 at 12:27 PM

Kako nije livelarizirano ? Ja praktički isti na HTu ali iskon.

• Upute za pocetak trgovanja dionicama na stranim tržištima kapitala

• dionicar
    • June 2, 2022 at 1:51 PM

ako uplacujete EUR u placujete u Germany.

Ja kada sam uplacivao USD sam uplatio u USA prvo pa nie valjalo pa sam u mađarsku USD pa je valjalo. koliko se barem sjecam...

• IGH (Institut IGH d.d.)

• dionicar
    • June 2, 2022 at 1:37 PM

neka objave FI pa priaju o vonom poslu xd

• dionicar
    • June 2, 2022 at 1:21 PM

haha. a kada se samo sjeti ukljucujuci i mene samog 14 - 18 kn per shar :)) XD :)

na kraju nije bilo ni onih min 7 i nesto kn procjenjeno od strane Deloitta ?

• dionicar
    • June 2, 2022 at 11:12 AM

di ste optimaši? sve utihnulo...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt