PBZ nista jos.
Posts by dionicar
-
-
Da ne otvaram u pokretu sam kratak report ?
-
nova Medika platforma
-
Imam prijatelja koji godinama skuplja keš za kupiti stan.
Koliko god skupim uvik mi fali 10-ak tisuća € kaže….
Dobronamjerno sam mu odavno predložia da uzme dio na kredit pa stan u najam i tako bi ga ima i brže otplatia.
Sad ga nema i vec 2 godine plaća najam drugome a keš mu i dalje propada.🥴
Slazem se, dici stambeni kredit je isplativa investicija, narocito ako si u mogucnosti rentati.
Moj prvi stambeni ima ratu 3500kn. Prije 20god to mi je bilo 70% plaće. Naravno ako ste zaposleni u "normalnoj" firmi ili ste kompetentni i konkurenti na trzistu rada da plaća ide gore. Sada je udio kredita od plaće znacajno manji. Rata fiksna ili promjenjiva za rok trajanja kredita od 20-30 god se izlivelira. Ionak smo imali 15 god niskih kamata pa na promjenjivu sam dobro prosao jer se drasticno smanjila kta. Također uračunajte godišnju inflaciju za vijek trajanja kredita. Da imate cash sa strane (klasicni štediša) to nagriza novac. 3% u 20 god je uduplavanje. Znaci ako ste stedili sa strane 20 god, izgubili ste pola vrijednosti novca.
Kada rentam, inflation hedge - beton je najbolji. Sve ode gore pa dignes stanarinu. Za života (radnog vijeka) odraditi 1-2 stambena kredita je moguce naravno ako ti drugi otplacuje dobar dio rate. Ni ne govorim o porastu cijene (kvalitetne) nekretnine. Naravno, govorim o populaciji koja si moze to priuštiti.
i sa tih 70% place rate kredita ste zivjeeli sami u tom stanu ili ste imali zenu / curu?
lako je u dvoje.. a sto je sa samcima ?
-
Imam nešto toga ali je isto zadnjih godinu dana dosta pao pa sad raste
-
nije ni čudo ko je vodio prodaja...
James Wong on LinkedIn: Credit Suisse’s Default Swaps Rise to a Record on Added Turmoil -Credit Suisse’s Default Swaps Rise to a Record on Added Turmoil - 300 😰😰😰 (Bloomberg) --The cost of insuring Credit Suisse Group’s debt against default...www.linkedin.com -
A što da se sad napumpa cijena na 100 kn ?
-
ima li nade za nas
Izgleda se da je propao novi posao Instituta IGH-a u Sjevernoj Makedoniji zbog nedostavljanja bankarske garancije u iznosu od 2,6 milijuna kuna do 5. kolovoza, piše danas Poslovni dnevnik..Riječ je angažmanu za stručni nadzor i savjetnika za gradnju Koridora VIII. i koridora X-D, u vrijednosti 22,6 milijuna eura.
Ovu informaciju zasad ne prate dodatne pojedinosti, dok u Upravi IGH-a tijekom jučerašnjeg blagdana nije bilo moguće dobiti pojašnjenje.
I još se nisu očitovali iz uprave....................ni dana danas nema informacije-pametnjakovići.!!!!
Samo jedan od primjera kako se vodi kompanija, u nekoliko navrata sam komunicirao sa gosp.R Petrosyanom na LIned in...tamo je svakodnevno prisutan, lajka..komentira..ima vremena, nakon nekoliko kritika, pa prekida komunikaciju.
Neupućeni mogu pomisliti da je to kompanija koju vodi HDZ....tako s eponašaju..rade...troše ...
U nekoliko navrata nisu u stanju poslati na vrijeme ni žalbu.....
Ako sad neće pozitivno poslovati neznam kad će...potres..EU fondovi radi s eposvuda...a...pa što radi 530 zaposlenih u IGH..pa nisu svi rodbina i uhljebi...gube poslove na mnogim natječajima....
A dobiti neku informaciju prosto je nemoguće...samo nešto kratko ponekad objave na Linked in.
Toliko o nadi !!!!!!!!
a što ste očekivali?
zaposlili hrpu novih ljudi, kao sve se ima posla a poslovanje negativno...
-
uredno ispunjavaju predstecajnu...
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/INGR/COI-INGR-54860bb719cfffc64f57c275cc4830d6.pdf
-
dana 1. rujna 2022. godine provedena dokapitalizacija društva unutar INGRA Grupe, što je na internet
stranicama nadležnog sudskog registra objavljeno dana 2. rujna 2022. godine.
Navedenom transakcijom je 6.600.000 (slovima: šest milijuna šesto tisuća) obveznica izdanih od strane
Izdavatelja, zajedno sa svim sporednim pravima, a koje obveznice se kao nematerijalizirani vrijednosni
papiri u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. vode pod oznakom LNGU-O-31AE,
ISIN: HRLNGUO31AE3, CFI oznaka: DBFUAR, pretvoreno u kapital Izdavatelja.
Gore navedene obveznice nalaze se na trezorskom računu Izdavatelja.
Navedenom transakcijom, provedenom u sklopu procesa financijskog restrukturiranja INGRA Grupe,
smanjena je obveza Izdavatelja prema povezanim društvima INGRA Grupe za iznos od približno 46
milijuna kuna te je za isti iznos povećan ukupan kapital (temeljni kapital i rezerve kapitala).
ok a za nas male dionicare prevedeno?
nisam osjetio veliki rast ni pad...
-
I kakve su vijesti od nekoga ko je bio na skupštini ?
-
Drugi brod ga je udario, znači krv je drugi?
OK onda njegovo osiguranje pokriva trošak popravka i gubitak zarade ? Kako je to regulirano osiguranjem?
Mislim da vam ovo "gubitka zarade" ne drži vodu . .
Ja idem na poslovni sastanak autom , netko me udari i ne stignem na sastanku dogovoriti posao od 1 mil EUR hoće li obvezno osiguranje druge strane meni isplatiti 1 mil EUR ?
Sjetite se kada padne mreža telekoma,.banalni primjer.. ako vi ne možete poslovati 2 sata npr. I firma u ta 2 sata izgubi iznimno da je jako mala firma 100 EUR, hoće li vam biti umanjen račun za ta 2 sata i još isplaćeno 100 EUR zbog nemogućnosti poslovanja ?
-
Cijena čelika prepolovljena, a vozarine strahovito rastu: 'Ono što je lani bilo 27.000 dolara, sad je 65.000' - Novi listRIJEKA – Cijene čelika na svjetskom tržištu, nakon početnog šoka uslijed eskalacije krize i rusko-ukrajinskog rata, značajno su pale. S dramatičnih 2.400 eura…www.novilist.hr
dobre vijesti.. vozarine rastu..
-
Hoće vam prodati. Pa koliko imate na Ask? Vi bi sve sa vam netko da ispod tržišne.. prodam vam ja svoje izvan burze za 100 k kn komad
Medika je stabilna firma sa stabilnim prihodima. Povećava broj zaposlenih i djelatnosti kojom se bavi ne može propasti.
-
Stomkazete na ovo ?
Linkk atpl
Od 22 zapovjednika na Atlantskoj, samo jedan nije bio naš kadet! Primanjima ne možemo konkurirati nekim stranim, prvenstveno putničkim kompanijama, ali u dry bulku nudimo više od svjetskog prosjekaPandemija Covida, a uz nju i rat u Ukrajini izazvali su krizu na tržištu rada u pomorstvu pa tako čujemo da u svijetu nedostaje pomorskog kadra. Kako se…slobodnadalmacija.hrJedan kadet
-
-
Ok i rezultat skupštine. ? Dividenda ?
-
A što onda doktor treba tražiti 100k neto / mjesec ?
Mislim moraš li za Flight Control imati fakultet ?znam da je to stresan posao, ali pa ovo su cifre doktora u DE
-
Evo, ovaj gospodin priča sve kao i naš Chuck.
Neven Vidaković. Prof kaže da nas čeka ekonomska kataklizma jer ima kristalnu kuglu 🤣
evo se i hrvatske građevine slažu, povećali su samo 43mlrd.kn financijsku imovinu, osobno uopće ne volim te teške izraze za bilo što, čovječanstvo ide svojim putem, postoje krize, usponi, padovi, ali to je zakonitost po kojoj se sve odvija, jer mi za drugi sistem ne znamo, niti smo ga isprobali, a sigurno imamo i boljih od ovoga koji poznajemo i koristimo
https://lidermedia.hr/financije/prek…ucanstva-144035
osobno sam prošao "kataklizmu" 2008 i da sam bio pametan i ništa nisam dirao 6-9mjeseci, danas bih imao duplo veći portfelj,
što kažu anal litičari, koliko se manje automobila sada vozi po 13,5kn u odnosu na 9kn cijene goriva, po meni bi trebalo biti oko 40% manje, ali vidim i dalje da lijevo i desno napadaju , koče, trube, lete, očito se nitko ne osvrće na kataklizmu, a onda i ja stisnem do kraja po gasu
To sam ja i prije skužio.. bio benzin manje od 7 kn ( a bio je tamo mislim kraj 2008. Početak 2009.. ) i bio benzin skoro 12 kn (tamo mislim 2012. ? ) Gužva na cesti ista..
Kad je došla korona ok onda nije bilo gužve jer se nije nikamo išlo... Sada benzin preko 13 i opet ista gužva.. jest da su plaće išle gore ali su i troškovi života išlo gore...
Pred 3 mj kuglicu u vinceku jeo za 10 kn, preed mjesec dana za 11 kn, a pred tjedan dana?
12 kn kuglica ! I još ni preljev naplate od čokolade 2 kn što je prije bilo besplatno.. banalni primjer samo..
-
+atpl, čisto zaokruživanje, sada samo čekam da se još i cijena zaokruži sa ili bez dividende, svejedno
kad ce se vise znat ide li dividenda ili ne ?