Što da li je.. ?
Piše divka u tekstu. Vanredna.
Ma kada ?? Što ?
Zaba izvanredna Divka ??
Što da li je.. ?
Piše divka u tekstu. Vanredna.
Ma kada ?? Što ?
Zaba izvanredna Divka ??
Jel idući mjesec ili ne ?
Što da li je.. ?
dionicar ...moze link na preuzeto sa poslovnog
tnx
Sa poslovnog foruma...nemam link..
uzeto sa poslovnog.
Plan “UniCredit Unlocked” postavio je naše ambicije da stvorimo vrijednost za dioničare kao prioritet kroz poboljšanje naše profitabilnosti i nadograđenih metrika po dionici.
Distribucija je predviđena kombinacijom novčane dividende i otkupa dionica (ovisno o odobrenju nadzora i dioničara).
Za 2023. ukupna obična raspodjela postavljena je na 8,6 milijardi, s komponentom novčane dividende koja je jednaka 3,0 milijarde (ili 35% u odnosu na neto dobit 1 ) što je ekvivalentno DPS-u od 1,80 €, a komponenta otkupa dionica jednaka je 5,6 mlrd.
Od 2024. godine nova politika redovne raspodjele Grupe uvodi ukupnu isplatu raspodjele 2 od najmanje 90% neto dobiti i pristup privremene raspodjele koja se pretpostavlja na oko 40% ukupnih godišnjih raspodjela, u obliku međudividende i međudividende otkup dionica.
Privremena novčana dividenda za 2024. bit će definirana i odobrena 5. studenog 2024., s datumom ex-dividende postavljenim 18. studenog 2024., datumom evidencije 19. studenog 2024. i datumom isplate 20. studenog 2024.
1. Neto dobit znači iskazanu (ili računovodstvenu) neto dobit prilagođenu utjecaju DTA-a iz testa održivosti prijenosa poreznog gubitka (samo za Grupu).
2. Na neto dobit koja je jednaka navedenoj neto dobiti prilagođeno utjecaju TLCF DTA i potencijalne jednokratne učinke povezane sa strateškim stavkama.
sto bi zo znacilo za nas koliku dividendu ocekujemo u 2025?
CROBEX nam je prošao 3000, a kad se sjetimo kad je bio iznad 5000 i koliko je tada bila HPB... wooooowwww
Koliko je tata bio HPB ?
Vezano za banke...ako će HPB u prodaju..
A na koliko bi kroz slijedecih 2 3 5 god mogo job ?
2 god = 500 EUR ?
3 god = 1000 EUR
5god. = 2500 EUR ?.
Meni je trenutno u ovom trenu 37% portfelja HPB
Display MoreŠto ne znači da taj "CD" ne smijete podijeliti s nama ako ste ga platili a ja vam uplatim 1/2
Ah, iskreno ne znam što bi nam donijela ta informacija.
HANFA je sve "pročešljala" te nema nikakvih zlouporaba.
Sve neki pošteni ljudi ovdje tako da nema brige.
Možemo slaviti nakon iscrpnog izvješća nadležne institucije i čekati kraj poslovne godine.
Nakon toga proljeće i prijedlog Uprave za isplatom dividende.
Od sada su dopušteni samo ružičasti tonovi pa do nekog novog trenda.
a kako znate da ide dividenda kolega ?
Što ne znači da taj "CD" ne smijete podijeliti s nama ako ste ga platili a ja vam uplatim 1/2
ne mogu shvatiti da na BVPS od preko 4 eur ovo netko prodaje... sada nism oni na pola booka..
Pitanje za kolege :
Koji HR broker ima mogućnost kupovanja australskih dionica ? Dakle ne austrijskih nego Australskih
Niste mi odgovorili na upit za Ingra pa ću ga ovdje ponoviti...
Je li bio neki stocknsplit Ingra ili merge..
Jer onda je dionica Ingre bila 8000 EUR a danas je 3 EUR ?
Je li bilo nekol.stock.split ili stock merge na Ingra od kad ste kupovali / prodavali.. ?
Napisali ste 60 000 kn..
Dakle 8000 EUR a sad je 3 EUR
Nikako mi nije ovdje jasna cijena..
Na pola bvpsa smo.
Što se dešava ?
A prihod siguran..
Kolega što želite reći s tom tablicom .?
Kolika je onda očekivana cijena HPBa kroz slijedeće 3-4 godine ?
stvarno mi niej jasno sto se ovdje desava.. sa 3 eur smo pali na manje od 2 eur..
ali ima neki insider koji je kupovao tamo po 2,7 ili 2,8 eur i to za negdje 15 000 eur,
ovaj HPB se dobro skuplja. akumulira se...
a ZABA se dobro drzi...