Posts by dionicar
-
-
kaj to sad kao znaci lol
-
ja jos imam mediku hehe. kolicinu ne zelim odati.
-
Znaci li to i duplu dividendu ?
-
Što je sa medikom ?
Neko kupuje auto ? 😂
-
sto mislite o Tradecurve (TCRV) ?
-
Do sad trajala skupština ?
-
Obzirom da sam ja 2007. Imao 19 godina adonke to točno bilo sa Ingrom 2007. ?
-
I što za nas znače te nove dionice ?
-
Bome jako zanimljiv podatak. Što želite reći ?
-
tocno
Negdje u novinama sam pročitao da je opća bježanija kadrova iz IGH otkad im je kasnila plaća i svakih para dana im je blokiran račun...
...navodno im je bila otišla i direktorica financija, pa su 'zaboravili' platiti neke račune...bar je svojedobno bila stigla takva obavijest na ZSE...
dobro ste procitali. provjerena info. bjeze im kadrovi. inzenjer si danas ipak malo "skuplji": nije vise 2008 - 2018. Treba platit ljude.... pocetnika vise necete dobit ispod 1100 EUR neto.
-
Kakvo je ovo plasenje Ingri sa 25 000 kom ?
-
sto mi ko ima za reci na FI ?
ja dobro citam to da je EPS 2022 10,11 kn ?
neto dobit povecana 4x ?
pa koliki je sada BVPS ?
-
Po tome ispada da je "neisplativo školovati se"?
Vidiš, u irskoj ili njemačkoj te ne pitaju "Koju si školu završio?" nego "Što znaš raditi?"
Ako misliš da kad završiš faks, odmah znaš sve raditi, jako se varaš.
Kolega to stoji..
No..ako dođem u bolnicu tražit posao..
Pitaju li me znate li npr operirati mozak ili me ipak traže diplomu medicinskog fakulteta za početak a onda i potvrdu o specijalizaciji za neurokirurgiju ?
Vidim da ima puno reakcija na moj post.
No kolege , realno sam napisao kako stvari stoje..
Ako nekome škola nije bitna...može zaposliti i covijeka bez osnovne škole.. ajmo sada ljudi sto ovdje imaju firme a ima ih sigurno...pišete li u oglasima kada tražite djelatnike:
Može i bez osnovne škole samo da zna to raditi ili tražite ipak neku razinu pismenosti i završenu barem trogodišnju srednju školu ?
-
hm.. možda sam malo krivo formulirao.. možda ajmo reći neisplativo raditi u struci...
čemu onda toliko školovanje i stjecanje 300 ECTSa? ako se posao sa srednjom stručnom spreemom nađe za 6000 neto...
Po tome ispada da je "neisplativo školovati se"?
Vidiš, u irskoj ili njemačkoj te ne pitaju "Koju si školu završio?" nego "Što znaš raditi?"
Ako misliš da kad završiš faks, odmah znaš sve raditi, jako se varaš.
Kolega to stoji..
No..ako dođem u bolnicu tražit posao..
Pitaju li me znate li npr operirati mozak ili me ipak traže diplomu medicinskog fakulteta za početak a onda i potvrdu o specijalizaciji za neurokirurgiju ?
-
osobno smatram da VSS (300 ECTSa za bolonjce) ne bi treabli pristajati počinjati raditi za manje od prosječne medijalne plače u gradu gdje traže posao. Dakle ZAGREB min cca 1050 EUR ( 8000 kn) NETO ugovoreno u bruto1 bez djece i bez uzdržavanih članova.
Sve ispod je po meni neisplativo raditi. Ljudi su se školovali.
"... neisplativo raditi."?
Zanimljiva formulacija. I kaj onda? Sjediti na kavama cijeli dan?
hm.. možda sam malo krivo formulirao.. možda ajmo reći neisplativo raditi u struci...
čemu onda toliko školovanje i stjecanje 300 ECTSa? ako se posao sa srednjom stručnom spreemom nađe za 6000 neto...
-
Mislim da radnici ni ne znaju sto je bruto 1 i 2. Svakako bi bilo premala placa od 1100 eur u brutu za nekog sa faksom. Jednostavno su u svakom gradu i svakoj zupaniji place razlicite za isto radno mjesto. I svi nekako racunaju prema Zagrebu, a Zagreb daleko najvece place ima.
osobno smatram da VSS (300 ECTSa za bolonjce) ne bi treabli pristajati počinjati raditi za manje od prosječne medijalne plače u gradu gdje traže posao. Dakle ZAGREB min cca 1050 EUR ( 8000 kn) NETO ugovoreno u bruto1 bez djece i bez uzdržavanih članova.
Sve ispod je po meni neisplativo raditi. Ljudi su se školovali.
-
nije mi jasan podatak da je zagrebačka prosječna plaća za veljaču 2023. 1.292 € ???
nekako mi je to previše i ne odražava pravo stanje stvari, a možda i griješim ...
točno kako Vam je napisao koelga Bull_over_Bear
prosje;na da kada se zbroje svi ispla'eni neto iznosi i podijele s brojem zaposlenih
s time imajte na umu.. treabli bi se gledati prosjeöna bruto placa...
jer na ovaj nacin ispada neto veci -djeca, uzdrzavani clanovi...
prosjek bi ja reko je 1220 eur.. - osoba bez olaksica..
a medijalni prosjek oko 1100 eur neto bez olaksica
-
ne znam ja kolega ali snam da je BVPS 4 eur
-
kakvo rušenje cijene ajme haha. priej strelovizog rasta prema 4 eur ?