1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. dionicar

Posts by dionicar

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• dionicar
    • April 1, 2020 at 10:18 AM

Kajnak: prodao je netko kome je mozda hitno trebala lova za nesto, porpavak auta stanarinu... mozda netko kome je plaća smanjena na minimalac a usao je po 1.6.. ili mu je istekla porezna obcveza. kolega morate svatiti da dionicma trguu svakakvi profili ljudi - od investitora, preko trejdera do kockara.

st-brajo: a sto bi to znacilo taj staticka promjena cijene 10% u danu?

• dionicar
    • April 1, 2020 at 10:09 AM

što je ovo zašto je stalo blokada ili? 5.26 i 5.2 se nije poklopilo! ? moze mi netko objacniti to ?

• dionicar
    • April 1, 2020 at 9:18 AM

izuzetak kolega Zglob . još da krene prema gore di ces bolje. Još je vrijeme za dokup ko ima novaca.

• dionicar
    • March 31, 2020 at 6:06 PM

a koliki je taj vremenski odmak. ? blize mjesec dana ili godina dana ?

• dionicar
    • March 31, 2020 at 4:07 PM

@high mislite danima KUPUJE po ASKu?

• dionicar
    • March 31, 2020 at 3:20 PM

Headhunter nadajmo se da je tako. e koja bi to meni bila financijska injekcija. ja konstantno postavljao to pitanje bio ali nikada nisam dobio konkretan odgovor. dakle, ako recimo A1 ponudi 12kn a UG 15, moze li onda A1 16 i tako dalje... dakle nabidavanje?

• dionicar
    • March 31, 2020 at 2:55 PM

može trajati do srpnja 2021. koliko sam ja upučen a onda se pretpsotavljam MORA izvjestiti da se upravljačka prava prenose na neku investicijsku banku

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• dionicar
    • March 31, 2020 at 2:26 PM

trial: nemojte s se ljutiti na mene. ja sam samo izrazio mišljenje a također sam bubnuo 300 000kn. može biti i 50 000.. k tome samo sam se htio osvrnuti na zdravstveno koje MORAŠ plačat ako primaš plaču. AO sam uzeo kao primjer. a ne mora svatko voziti auto ako nema novaca..

poanta moje priče: neki direktor bbanke uzmimo ZABA ili PBZ koji ima sigurno 100 000 kn plaču zapravo razađuje za moje zdravstveno koji imam plaču 3300kn

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• dionicar
    • March 31, 2020 at 1:33 PM

trial: zašto na što bi to ličilo? ne moraš ga platiti, ali moraš u banci staviti pod "rezervaciju" 300 000kn ;) kao kad uzimaš rent a car pa ti rezerviraju sredstva na kartici. nemaš osiguranje - nema problema - naplata štete sa tog tvog računa. polica osiguranja 3000kn a ti napravio štetu 30 000 kn pa razmisli očeš uzeti osiguranje li ne.

• dionicar
    • March 31, 2020 at 1:19 PM

Kolega rambo5 slazem se sa vama.. ja bih stavio da moram sve placati i sam i da si mogu birati. kao kod auto osiguranja kad postoji rizik da slubam 5 parkiranih auti >( ne dao bog 5 ferrarija) moje osiguranje ce godinama biti u minusu. isto je i sa zdravstvenim - rizik osiguranja je hocu li ja cijeli zivot biti zdrav i nikad ne otic doktoru ili cu dobit tumor i infarkt...

• dionicar
    • March 27, 2020 at 2:05 PM

kolega saasab ne kazem ja ad se varate ali nema mi to smisla.. po toj logici ako se zaprimi ponuda za rpeuzimanje npr THNK vise nitko iz top 10 ne smije ni kupovat ni prodavat... jednostavno mi to nema smisla

• dionicar
    • March 27, 2020 at 1:10 PM

sto zelite reci kolega sasab da bih ja da sam recimo u top10 to trebao potpisati? a tko bi me natjerao na to?

kako se nekoga moze natjerati da ista takvoga potpise? ovo pitanje sada je vezano za blo koju dionicu.

a kao broj 11. smije kupovati?

• dionicar
    • March 27, 2020 at 10:57 AM

po ovim zadnjim izracunima OPTE bi isla za 13 - 28 kn / dionici. gledajuci broj dionica OPTE, broj korisnika Bneta te vrijednost po kojoj je prodan Bnet iscitano iz zadnjeg linka g. st-brajo

• dionicar
    • March 27, 2020 at 10:02 AM

naravno da je danasnja optima sa 200 000 korisnika i ko zna koliko opticke mreze. moze li mi netko reci koliko je Bnet imao korisnika u renutku prodaje VIPnetu? mozemo i tako to racunati.

a da ne govorim... Bnetova tehnologija je tvz. "cable connection" koji ide max mislim do 120 mbit/s. to danas imaju i vecina korisnika A1 koji je kupio Bnet - preko koaksijalnog kabla.

A optima ima OPTiku. sto ide sigurno do 200 mbit/s..a nisam siguran mislim i do 500. pisao sam neki dan ovdje da mi je zvonio na vrata g. iz HTa.. i nudio 500 mbit/s ako zelim. ja sam mu lijepo objasnio da mi ne treba posto im OPTIMA uskoro ide u prodaju te moram vidjeti sto ce ponuditi 3. operater ako se "stvori" na trzistu o cemu on nije imao pojma.. takodjer ne znam da li sam evc pisao da u zadnjih godinu i pol su mi 3 puta na vrata zvonili iz HTa a ja sam na Iskonu koji je isto njihov.

• dionicar
    • March 25, 2020 at 3:04 PM

Mene bi zanimialo ako g. Mr cash moze provjeriti.. u knjizi dioničara.. ima li direktor / vlasnik /član uprave onih ovdjetničkih društava kojima se šalju ponude za OPTE dionice optima telekoma? ;)

• dionicar
    • March 24, 2020 at 4:29 PM

jedan od mojih argumetana i je da opte ima optiku i 200 000 korisnika. dakle kupuju se korisnici što smo već 100 puta pisali.

koji je taj 3. forum? znam za ovaj i poslovni. hvala na odgovoru.

nadalje.. kod preuzimanje postoji premija. dakle i ako ste u pravu sa 4 kune, obicno ide premija od barem 30%. što opet daje minimum 5 i pol kuna.

e sada.. pitanje je ko je ušao na koliko.. ako je netko ulazio po 1.5.. a sada se boji korone i u pitanju mu je egzistencija naravno da će izać van sa x3 dobiti.

i ja bih tako dio kratio da sam ulazio po 1.5kn. nadalje, večč smo 100 puta komentirali zašto smo sada na ovoj vrijednosti - zbog korone itoga što su burze u svijetu svugdje pale. pa i kompanije koje proizvode hranu su pale a ljudi će uvijek morati jesti.

eto to su moji argumenti.

• dionicar
    • March 24, 2020 at 1:54 PM

kolege, svi spominjete korunu. zar je moguće da i korona spusti cijenu ove kompanije? ja ostajem pri svojih 15kn iako je tu korona.

K tome, još malo će teoretičari zavjere početi pisati da je UG izmislio koronu da se dokopa optime 8):/ pročitajte prije da je procjena 14 - 18 kn. i na to bi trebala ići premija. ali obzirom na cjelu situaciju mislim da sam realan sa 15kn

• dionicar
    • March 24, 2020 at 1:27 PM

Poštovani kolege, uz sve navedeno moja osobna procjena je 15 kn. iz razloga što kako se prije pisalo kad se sve izračuna dolazimo na 14 - 18 kn. e sad tu nije uzeta u obzir situacija oko korone.. Zašto 15? zato što mi je logično da se "Plaća" ulaznica na tržište. dakle dakelo više od one procjene Deloita od 7 i nešto kuna i više od 8 kn nakon pripajanja H1. e sad to bi onda x2 bilo 16kn ali budimo realni.

• dionicar
    • March 19, 2020 at 12:23 PM

Poštovani kolege, moje mišljenje: ponude su došle, barem jedna. a što se cijene tiče, sve pada.. i S&P 500 i Dow pa i ZSE.. a ako dodate k tome da su sigurno svakakvi profili ljudi kupili dionice OPTE po cijenama od 2 - 8 kn a sada možda im gori da ne budu mogli podmirivati tekuće obveze ( hrana režije itd) pa prodaju sa gubitkom obzirom na Covid19. Moje razmišljanje. Imajte na umu da prosječan stanovnik u HR ima 100 000kn po podacima HNBa. i sto ako je netko većinu oga stavio u OPTE a sada ne bude imao prihoda ?! pa i ja bi u takvoj situaciji prodavao pa i sa gubitkom.

• dionicar
    • March 15, 2020 at 5:16 PM

trgovac. i ja isto ocekujem. a cinjenica je da smo u petak imali mali rast. gledah bi ili ne dokupio.

dakle najkasnije u srijedu iza 16 sati cekamo vijesti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt