1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. dionicar

Posts by dionicar

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• dionicar
    • April 10, 2020 at 10:25 AM

Kajnak : ja sam taj koji sam isao usporediti Tele2 prodajnu cijenu i OTPE prodajnu cijenu. znam da se to tako ne moze ali cisto da se visti sto dobijemo sam to napravio.

• dionicar
    • April 10, 2020 at 8:37 AM

postovani kolega hugh : mislim da vecina nema ispod 3 kn. ali vecina pise tako. ja bih rekao da vecina ima prosjek ulaska 5kn. meni je malo iznad toga. pa neki su ulazili i po skoro 9kn...

ali nemojte mi racunati ako je netko usao po 1.6 pa prodao po 8 pa opet kupio po 4 i sl... racunamo one koji su usli i drze dionice. to su pravi ulagaci ;) :)

usput... radi li danas ZSE ?

• dionicar
    • April 9, 2020 at 9:21 PM

kolege, ako sve dobro prodje mislim da je ipak to 12 kn po svim racuninama koje smo imali. Ali vjerujem u 16kn. ipak se kupuje trzisni udio sa 200 000 korisnika, hrpu km opticke mreze. Kao sto se vec pisao prije pripakanja H1 je cijena procjenjena na vise od 7 kn. nakon H1 preko 8. K tome proslogodisnja dobit je veca 4x. stavite na papir.da ne ponavljam ko papagaj vise.

• Brokeri i brokerske naknade

• dionicar
    • April 8, 2020 at 4:36 PM

a u postotku? to je minimalna. imaju li mobilnu aplikaciju ?

• Kako kupiti knjigu dioničara

• dionicar
    • April 8, 2020 at 3:33 PM

Zglob : mislim da ne morate. iako nikad nisam kupovao.

• dionicar
    • April 8, 2020 at 2:23 PM

D'artagnan : tako je kako ste napisali. 8000kn je za tih 0.5%. tako je najbolje trgovati.

A te koje nemaju minimalnu sam napisao da ne znam. sada bas gledam HITA.. skuplja je..

http://www.hita.hr/files/Dokument…_2018_Final.pdf

• dionicar
    • April 8, 2020 at 1:58 PM

D'artagnan : ima brokerskih kuca koje naplacuju 0.3-0.5% bez minimalne provizije. Barem sam ja tako cuo i citao po forumima ( nisam istrazivao)

Ja sam osobno u PBZu i ne isplati mi se ispod 4000kn obzirom da je min provizija 40kn (ili 0.5% naloga) a najisplativije mi je sa 8000kn.

• dionicar
    • April 8, 2020 at 10:30 AM

mene samo zaniam ko je ekipa sa do 100 dionica? :):D

• dionicar
    • April 6, 2020 at 3:20 PM

zlocesti : cekamo izvjestaj. kako da uplatim naknadu za knjigu? ;)

omzete li podijeliti knjigu na forumu ?

• dionicar
    • April 6, 2020 at 2:56 PM

josip100 : evo ga clanak

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…lekoma-20130403

"... pri čemu bi za svakih 10 kuna potraživanja dobili jednu dionicu..."

• dionicar
    • April 6, 2020 at 2:49 PM

josip100: pred nekoliko godina . proguglajte malo.

https://www.poslovni.hr/domace/zaba-za…4-mil-kn-256255

• dionicar
    • April 6, 2020 at 2:06 PM

za koliko je prodan Tele2 sa kojom dobiti i koliko korisnika? 220 000 000 EUR sa 900 000 korisnika = 240 eur / korisniku.

OPTE = 200 000 korisnika * 240 eur = 48 000 000 eur = 355 200 000 kn

355 200 000 / 69 000 000 dionica= 5.14kn /dionici. ALI... fixni operateri se vrednuju vise. PLACA SE ULAZAK NA TRZISTE.a mi smo tek sada iznad tih 5.14kn.

Za koliko se prodaju operateri tj slicne transakcije u regiji.

Vratite se par stranica prije ovdje na forumu.

UKratko sam objasnio pa vidite sami.

• dionicar
    • April 6, 2020 at 1:42 PM

moja procjena: 18. po svim kojim grubim izracunima vrjedi minimalno 9. Zaba "dobila" po 10 i to pred koliko vremena.. placaju se korisnici i infrastruktura. i jos k tome pripetavanja sa A1.

• Zamke poreza na kapitalnu dobit

• dionicar
    • April 6, 2020 at 11:54 AM

Primjer 2.

Ako ste dionicu B prodali u istoj toj godini imate kapitalni gubitak i onda ne trebate platiti porez od 10 000kn kapitalne dobiti na dionice.

VI vjerojatno mislite na to da zadrzite dionicu 5 cija je vrijednost na kraju godine 50 000 i k tome ne platite proez na 10 000kn dionice A.

Koliko sam ja upucen to ne ide tako.

gleda se samo realizirani dobitak / guvitak u tekucoj godini - dakle prodaja i kupnja. a ne ako azdrzite dionicu jer Vam je u minisi pa ju ne zelite prodati. Tako ja to shvacam.

• dionicar
    • April 3, 2020 at 2:50 PM

postovani kolega, kako se uopce kupuje ta famozna knjiga? na stranicama SKDDa ili?

mogu je onda skinuti u PDFu na svoje računalo ili mi je dostupna samo online za taj dan za koji sam kupio ? znam da je malo off topic ali kad ste već počeli o tome.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• dionicar
    • April 3, 2020 at 12:37 PM
    Quote from D'artagnan

Bilo bi zanimljivo da je sustav u SKDD-u ili ZSE-u tako napravljen da sam detektira, ako se napravi transakcija koja recimo proda/kupi neke pozicije OIB-a osoba koja su na pozicijama koja upravljaju fondovima, skrbnickim racunima u Bankama.. naravno i OIB-ima njihove bliske obitelji .... Ili ako se utvrdi da rade sa ekipom, frendovima, kumovima .... samo se njihovi OIB isto ubaci u potencijalni sukob interesa :)) .... ne treba nikakva HANFA, agencije da rade svoj posao, i nadgledaju dali je netko se iskoristio pozicijom .... sve trenutno odradi komp, prilikom transakcije : )

A sto bi vam to znacilo?

ja ne prodam clanu obitelji nego frendu kojem sam dao lovu na ruke a stavi na svoj brokerski racun. ja upravljam njegovim racunom - ja sam logiran kao da sam on. i trag je zameten.

• dionicar
    • April 2, 2020 at 2:17 PM

rambo_5. sve je tocno sto ste napisali. drhtavih rucica je puno. ponocit cu ko papiga: tele2 za 220 000 000 eur. koliko OPTE? ;)

jako je sada i puno onih kojima sigurno istice 2 godine a usli su po 1.6 kn i sada kapitaliziraju. mozda ljudi stavljeni u firmama sa 10 000 kn na 3250

• dionicar
    • April 1, 2020 at 1:10 PM

vaš izračun 7 kn od kolege 14 kn. (7+14)/2= 10.5kn * 1.3 premija = 13.65 kn?

• dionicar
    • April 1, 2020 at 1:07 PM

kolega user35 a premija?

• dionicar
    • April 1, 2020 at 11:13 AM

kolega st-brajo kako znate po koliko je tko ušao unutra ?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt