InvestEU GUPG
"An uncapped unfunded portfolio guarantee in the amount of up to EUR 80 million, to be provided by the EBRD as an InvestEU implementing partner to Zagrebacka banka d.d."
Što bi to za nas značilo prevedeno ?
InvestEU GUPG
"An uncapped unfunded portfolio guarantee in the amount of up to EUR 80 million, to be provided by the EBRD as an InvestEU implementing partner to Zagrebacka banka d.d."
Što bi to za nas značilo prevedeno ?
kolege, koliko realno ocekujete ukupnu dividendu u 2024. od kuda god ?
je li netko primjetnio transakciju 12500 eur danas odjednom? to nije malo za HR prilike...
ne znam zasto ali ova dionica mi nikad nije bila zanimljiva. koncar kao koncar.
Zbog toga (a ne samo ona teorija o "sistematičnoj podcijenjenosti kvalitetnih kompanija") je ova dionica desetljećima permanentno podcijenjena, neshvaćena, slabe likvidnosti, ušla u CROBEX tek prošle godine umjesto prije barem 5-6 godina.
Ljudi ovo pomiješaju sa svim ostalim Končarima
Končar je velik sustav, nekada preko 20 kompanija, i kao u svakom velikom sustavu vlada power law, neke stvari su puno puta (više od deset) drugačije/bolje od drugih.
pa eto slijedeci put budem pametniji
no nazalost opekao sam sse ma Optimi... unatoc svemu....
ne znam zasto ali ova dionica mi nikad nije bila zanimljiva. koncar kao koncar. jednostavno ne znam. imao sam jednog frenda koji je radio u koncaru i nije bio zadovoljan.
no naravno sada zalim hehe
Koje su kazne za onog tko mora predati ponudu (30dana) i onog tko odobrava (14dana) i odgovornu osobu ?
Ili je to čisto ka proforme da se mora... pa vrag odnia i prešu
Vjerovatno su ciljali kinesku novu godinu za aktiviranje ponude, jedino ni kinezi više nisu što su bili izgleda
, pa se ni na njih nemoš osloniti
, pa sad ispada je je Q1 u odnosu na prethode godine
Očito nikakve.
Kao što ih nije bilo ni u slučaju Tehnike d.d.
Koliko ja pamtim zadnji kvartal im većinom bude daleko najlošiji, tako da ja bih bio nešto oprezniji od kolega iznad. E sad, ipak stoji i to da je zbog ECB-ove kamatne stope ove godine sve drukčije tako da će i rezultati u Q4 biti neusporedivo bolji spram Q4 od prošlih godina, ali ipak bih očekivao osjetno slabiji Q4 od Q3. Nadam se da griješim
...imam dionice zabe...
Edit:
Što se tiče cijene, ako na ovu cijenu isplate 1 euro dividende, meni je to super, nakon poreza skoro 6%. Top.
misljenja sam da ce ipak dividenda biti barem 1.3 eur.
Volio bih da naraste za Max kamate koje su zakonski dozvoljene. . što bi bilo i logično obzirom na podizanje kamata na štednju .
… a ako kojim slučajem jeste onda se nadam da nećete slijedeću. Evo male pomoći:
Koja je slijedeća neki drugi coin ?
Potpuno iste price su bile kad je cijena bila cca 10kn a u medjuvremenu je dosla do 25kn (u eurima)...
tocno tako kolega.. samo ne znam cemu sad prodaja ko da se namjerno rusi radi dokupa...
kako napreduje elektrana ? ima li ko u blizini da izvjesti ?
Kolege što mislite o NovaVax - NVAX ?
Moguće short squeeze ?
Što dalje? Rušenje na 2 eura pa dokapitalizacija da se uzme što veći udio. Nešto kao atpl?
kolega je li ovo pokusaj da jeftino dokupite? :;) a sto mogu dalje iskreno? rijesena je stecajna ide se dalje gradi se elektrana...
Eto zašto je dividenda mala...
ovo ti je upravo opisan skupni račun na brokeraju na kojemu je, vjerojatno, 99% malih ulagača.
i navedeno nije problem dok god se brokeraji međusobno previše ne zaigraju.
recimo, da kod nas ima short-a, e to bi već bilo veselo.
vidiš kako je manjak tehnologije nekad i dobar
Zato ja 90% dionica odregistriram kod brokera i stoji samo na SKDD pa ako baš trebam prodati registriram opet. Ne vjerujem ja njima da će sve biti ok, s obzirom da svi odgovaramo solidarno.
nije mi ovo jasno ? sto bi zo znacilo tocno ' ?
Kolege.. koliko je sada BVPS ?
Je li se sada promjenio kada su dugovi vraćeni. ?
Display MoreDisplay Moreimaš tamo na index komentarima jedinu istinu, a to je da ti sustav automatski blokira račun ako si dužan i jednu lipu.
i onda se neki službenik ulogira i odblokira te, iako te nije automatski i ovršio.
kako su razni nogometaši ostali dužni, a svi ugovori moraju biti registrirani pri HNS-u, itd.
mi smo bili i ostali država za čovika.
btw., i dan danas, kad se javljaš na posao u državnu službu, moraš i sam dostaviti dokumentaciju koju oni već imaju, umjesto da se na natječaj jednostavno prijaviš klikom na e-građani, uz životopis i molbu.
evo samo primjer za e-građane i e-poreznu.
meni na poreznoj kao građaninu još uvijek stoji stara adresa, iako sam mijenjao osobnu i firmu registrirao na adresi od nove osobne.
i državi je problem to sve povezat, a imaš privatne firme, koje sklapaju ugovore s državom, i klikom miša možeš vidjeti je li nekome firma u blokadi i čak koje nekretnine firma ima na sebi.
i onda se svi čude kako ekipa vara na socijali, a ti, na isti OIB, možeš imat stan u ZG, sa adresom stare osobne, prijavit se u nekom drugom gradu, i tu primat socijalu 🤦
Meni je recimo najgluplja stvar na svitu, da imaš 200000kn prihoda o najma apartmana ili dividende, ali uređeno će dobit besplatno dopunsko, općina i država će ti davat dodatak na malu penziju(jer imaš 15 godina plaćenog staža), imat će besplatnu pokaznu kartu kao umirovljenik i još mali milijun privilegija, a puni si ko brod...
Nije to baš tako da imate besplatno dopunsko.. gleda se prihod ...dakle prihod je i najam i dividenda..
Kolege na kraju ide dividenda ili ne ?
Nigdje službene obavijesti ...
Nadalje...koliko je sada BVPS?
sto je ovo strasino na IGGRA na 2,9 20 000 komada na prodaji? pokusaji plasenja ili ?
Kolege da ne duljimo koliko je to dividende ?