zelio sam jos reci, ja sam mozda poludio na svojih 20 kn za OPTE.. ALI...
kada je Tele2 (sveđani) dosau u HR ?
20005. su startali sa radom ako se ne varam... sjecam se 1 min prema svim mrezama 0.99kn. (bonovi) -- srusili cijene svima onda polako. VIP ( A1) bio ovisno o tarifi VIPme ONE i VIPme FUN bonovi -- > VIPme ONE tarifa 00-24 2.75kn/min prema svim mrezama osim VIP, 1.22kn / min prema VIP, 1 VIP friends broj 0.61 kn / min.
--> VIPme FUN 6 - 18 h: 3.66kn &min prema svim mrežama osim VIP, 1.22kn/ min VIP, 1 VIP freinds 0.61kn/m
18 - 6 h: za one koji vole TUMULARITI 1.83kn/min prema sivm mrezama, 1.22kn/min VIP, 1VipF
e sada... zašto to sve pišem.. ako se ne varam.. Tele2 nije do 2015. zaradio ni kune...(ako se ne varam) ---->>> startali iz NULE!!!
UG dolazi na gotovo sve - i Tele2 i Optimu. dakle Tele2 je 10 godina poslovao s gubitkom.. mozda ne 10 ali dosta... i tek onda pcoeo zarađivati..
moje mišljenje.. ako je ovo što pišemo 14kn / dionici kad se odbije dug OPTE, REALNA vrijednost.., mislim da su spreni pretplatiti. jasno je da ce im ako pretplate trebati preko 6 godina da vrate investiciju... ali onda imaju cistu lovu. Jer ja se uvijek pitam.. opcenito kod Telekoma.. koji je njihov stvarni trošak?
- Infrastrukturu su neki od Vas (stariji) platiti... kroz priključke telefona tamo još od 60ih,70ih, 80.. koliko je koštao prikključak? sigurno ne 1kn ko danas uz ugovor na 2 godine., na dalje.. HT kad je došao(1999.god) sve je bilo postavljeno
- Mobilna mreža - koliko je stvarno trošak "odašiljača"? sjetite se koliko je koštao broj prije SIM kartica na bonovima? 300 kn sa bonom 100kn (VIP)
- ok, danas su uglavnom tarife FLAT imate sve za iznost 130 - 300 kn / mjesecno (mob). ali koliko njih to košta realno po korisniku ? pogledajmo dobit A1, HT..
Ovo je sve samo moje razmišljanje.. kolege ovo mi je mislim najduži post do sada i nadam se da Vas nisam umorio.