4 EUR a meni je 5,5 EUR PBZ
Posts by dionicar
-
-
-
AZ OMF kat. B krenuo je sa prodajom KODT-R
Danas je vidljivo smanjenje -186kom što bi značilo da je u utorak počeo s prodajom.
Lp
AZ-B fond je u zadnje 3 godine imao prosjecni godisnji prinos 3,40%.
Prinos u zadnjih 12 mjeseci je bio 10,73%, a prinos u zadnja 24 mjeseca 10,51%.
S druge strane, inflacija u 2023. na razini cijele godine bila je 8,4%.
Sada si izracunajte koliko bi zaradili/izgubili da ste ulozili u taj fond.
Porast cijene KODT u zadnjih godinu dana s ukljucenim dividendama je 301,04%
Uzevsi u obzir gore navedene brojke, totalno je irelevantno sto radi taj fond.
ja sam AZ OMF kat B...
znam da nije tema.. ali koji mi preporucaju kolege s foruma.. ?
imam cca 35 godina.
imam i 3.stup AZ PROFIT maksimalna uplata od strane poslodavca bez proeza godišnje...
-
a dok se oni sjetili isplatit ja tu lovu vec provrtio dalje...
-
nisam član niti simpatizer niti jedne stranke, ali sam uvjeren da će hdz premoćno pobijediti. dakle, ništa se neće promijeniti. osim vjerojatno količina para koje iz hpb završavaju u proračunu.
Mislite zbog visoke dobiti i zbog vrlo vjerojatne odluke vlade da 60% dobiti iz 2023. ide u dividendu?
Ja nemam ništa protiv toga da sam dio toga i da mi sjedne dobra dividenda na račun. Pa visoka dividenda je Zabu i dopeljala na cijenu od dva booka
Nadam se da će i cijena HPBa na 2x book...
-
Ne znam radite li i koliko dugo u ITu. Ja evo već preko 20 godina.
IT tržiše se stalno mijenja i raste.I juniora i seniora će uvijek trebati.
Dapače, može se reći da juniori sa novim idejama, energijom i pogledom na svijet donose osvježenje u tvrtku. Često se dogodi i da juniori uče nove stvari koje nitko u firmi još ne poznaje.
I juniori i seniori imaju svoje uloge i uvijek će i imati.Sa druge strane, ne mozes dobiti velike projekte ako nemaš ljude.
Da, evo ja sam junior, i zapošljavanje juniora im se nekad isplati jer zašto plaćat seniora 20/30tak eura sat kad taj neki task/posao koji može obavit junior kojeg plate brutno 8ipo eura jer radi preko studentskog ugovora...
Ma SPAN se reklamira ko super firma a plaćaju kikiriki.
Zašto ? Zato što mogu.
Ljudi su sretni da dobiju prvo iskustvo.
A i dionica se ne zna kamo će heh
-
Općenito tema za banke a da ne stavljam na sve banke..
Neka Admin prebaci gdje treba...
Hvala
Hrvati dižu sve više kredita, a Velimir Šonje nam je objasnio - kako to?Prošle su godine u porastu bili stambeni krediti, 10 posto. Međutim, i nenamjenski gotovinski krediti rasli su 12 posto što je veliko iznenađenje, ali i...net.hr -
Jučer 1 milijarda $ likvidacija. Flash crash.
Leverage je izbačen. Cijena držanja long pozicije za leverage do prekjučer je bila od 100-200% što je ekstrem. Btc je jučer imao candle od 10 000$ prema dolje a i n aostalim coinima su okinuli stop loss nalozi.
Sada se dogodio reset. Nije nagovor niti sugestija ali za uc/nadokupiti altove je idealan trenutak.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kolega ja ništa iskreno ne razumijem Vaš jezik..
-
Samo neka to poprati i cijena na 2x BVPS
ko ZABA.
Banke su pobjednici
-
Trebalo bi ovrhu napraviti ...
Pa ne može se toliko kasniti sa plaćanjem.
-
Bakić se oglasio na fejsu po pitanju ZABE...
Što kaže ? Može copy paste ?
-
Dividenda ? Koliko očekujemo ?
-
Ok I zaključak bi bio dividenda ove godine izuzev one iz lipnja ?
-
Hlađenje do koliko ?
-
Kako vam se sve ovo čini. ?
Meni kao pokušaj zastrašivanja i kontrola cijene .
Nadam se da ove godine idemo na BVPS
-
Evo još vijesti kolege
Rast dobiti UniCredita iznenadio tržišta, dionica skočila 10 posto: Ukupni prihodi lani su iznosili 23,8 milijardi euraDoprinos Zabe rezultatima vlasnika lani je bio veći od 400 milijuna euranovac.jutarnji.hr -
moje misljenje je da nema squeeza...
jedan iz uprave je kupio i za vise od 2,5.. mislim za cca 15k eur... provjerite...
-
10 kn mjesečno cca 1,4 EUR mjesečno fiksno.
Svaki nalog 40 kn tj 5,3 EUR .
Ne naplaćuju držanje portfelja.
Meni za moje potrebe platforma čisto u redu i u web pregledniku i na mobilnom.
-
Kolege kakvo fi očekujete ?
Hoće li biti divke ?
Što kažete na kupnju član uprave od cca 15k EUR . K tome on je sad u minusu sa transakcijom ?
-
Pa kolika se ovdje dividenda očekuje koliko rastemo ?