Drzava ce pomoci turistima ali ova sezona je po meni byby. Kasnije ce Drzava jos vise na j. jer turizam ima mnogo drugih okolnih firmi koje prodaju svoje proizvode i usluge za vrijeme sezone i pumpaju u proracun. Prihodi down, drzava down, gradani down, nekretnine down, valamar down. Do kuda ce to ici sam Bog zna a misljenja sam da ce trajati 2 godine sa vecim ili manjim posljedicama.
Posts by sasab
-
-
Vise mi lici da si netko od vecih pomalo sakuplja. Na iznad 6kn su planule vece kolicine, prvo ujutro a sada i popodne. Oprezno da ih ne bi zakucao previsoko. Ne vjerujem da se mali toliko zaljetaju mada ima i njih.
Bit ce jos dana za trgovanje prije nego li procuri kakva vijest a ja moje cuvam do kraja
-
OPTE 5,96 +10,37% DLKV 3,71 +10,09% SAPN 244,00 +9,91% HIMR 700,00 +7,69% ADPL 122,00 +6,55% KODT2 1.060,00 +6,00% IKBA 1.160,00 +5,45% INGR 2,78 +5,30% VLEN 6,00 +5,26% JDRN 10,50 +5,00% Puno se toga zeleni, Izgleda mi da su se mnogi dali u kupovinu po ovim popustima. Malo kao da je popustio strah i da se smatra da je dno odradeno. Osobno mislim da ce jos biti ljuljanja ali ne drasticna jer ova kriza jos nije odradila svoje u svijetu a kod nas se samo ceka vijesti od vani,
-
56k na 5,60kn.. opet se nesto kuha. Bit ce da je druga runda iza 12:30 poslije produzene marende
-
A da skratimo sve opcine na pocetno stanje od 1995. Da ne placamo uhljebe koji lupaju pecate, da nije na HRTu 3000 nego 800 sta bi bilo normalno, da u javnom sektoru nije 30% izmisljenih poslova, da se zatvore razno razne agencije, krati u hrvatskim sumama, hepu, vodovodu, HZ, cestama, pravosude pocinje sa radom(korupcija)...Imali bi puno bolje uredene Skole, Vrtice, Bolnice, Mirovine i sve ono sto nam je zapravo potrebno da bi smo pristojnije i ugodniije zivjeli.
Ocito nam je drzava po mjeri covjeka, odraz nas samih...cast izuzetcima..
-
Dali je moguce da Opte gledamo na 5kn krajem ovoga tjedna. Nekako je veselo danas ako uzmemo u obzir da je jucer bilo istrgovano mrsavih 7k
Pozitivan sam u samo izolaciji.
-
Danas na Opte jako rezervirano trgovanje. Cca 1k dionica. Svi na kocnici.
Ocekivao sam promet od 200k kn do 12 sati ali od toga ocito nista.
-
Kolega Dionicar
Nije se zaprimila ponuda nego se raspisao medunarodni natjecaj. Postupak prodaje je u tijeku..
Kao sto sam rekao, nisam sto posto siguran u moju tvrdnju ali mozda netko od kolega ima vise iskustva sa preuzimanjima i postupkom prodaje pa nas informira.
-
Mozda se varam ali prodaje se firma i postavljaju se uvjeti, vecinski dionicar bi se trebali ponasati u skladu prodaje i dogovora. Jednom kada je zaprimljena ponuda a oni krenu sa kupnjom ili prodajom dionica automatski vuce na povlastene informacije koji oni imaju a drugi ne.
-
Mislim da nesmiju kupovati jer kad bi oni krenuli, to bi bio stampedo, cista insajderska. Ne bi me cudilo da su morali potpisat da ne smiju kupovati ni prodavati dok traje preuzimanje.
-
Cure dzepovi? ili?
-
+Opte Stalno me kopka da prodaja nece ici ispod 7kn i ova trenutna cijena me bode u oci
-
Moja procjena 10kn i tu bi bio sretan
-
Nije mi cudno, na oprezu si i trgujes povoljno kao i svaki normalan. To je odraz situacije u kojoj se nalazimo. Pusemo i na hladno
-
@cverkozder
Odabrao si mogucnost otkazivanja a rezervirao jer je u datoj situaciji na trzistu povoljno..!?!
Sve drzave ce kalkulirati sa podignutom rucnom kocnicom. Kad se stvar ˝stabilizira˝ treba pripremiti teren za start da se ne bi bolest vratila i ucinila jos vecu stetu. Nitko ne zeli aktivirati tri put krizni stozer i blokirati gradane. Nisu tu samo turisti bitni da bi putovali i trosili. Puno je vise u protoku robe i proizvodnji koja je stala a razonodu je najlakse skresati
-
Valamar stalno ulaze iz godine u godinu i dosta je zaduzen a na ovakvu situaciju nije nitko racunao pa ni oni sami. Misljenja sam da ce biti jako pogodeni upravo zbog velikih investicija, preko 1500 stalno zaposlenih, sezonce pronalaze na kapaljku, sve je trenutno zatvoreno i nezna se kad ce krenuti sa poslovanjem. Hladan pogon glomazan..
Da za tijedan dana stvar oko korone u HR krene na super pozitivno , turisticke kompanije ovu godinu mogu prekriziti.
Njemci, Austrijanci, Talijani su brojcano najposjecivaniji turisti u HR, redovni i dobri potrosaci koji ovu godinu zbog krize kod njih, nesigurnosti, panike nece putovati na ljetovanje. Stisnut ce carapu da ni zrak nece uci ni izaci.
Ako korona bude pod kontrolom u Lipnju, Srpnju (mislim na EU) oporavak turistickih kompanija u 2021/22
Sve u svemu, ova situacija je nacela 95% njih na period od 2 ili 3 godine.
-
„Priopćenje vezano uz međunarodni javni natječaj za prodaju dionica Optima Telekoma, objavljen od strane HT-a“
AZTN ne treba, niti smije objaviti informaciju o pristiglim ponudama. Sva pitanja vezana uz cijenu i trgovanja dionicama dioničkih društava nije u nadležnosti AZTN-a.
Zadaća je AZTN-a da održi ili ojača kompetitivnu strukturu tržišta primjenjujući propise o zaštiti tržišnog natjecanja.
To u konkretnom slučaju znači da će AZTN, nakon što ga prodavatelj izvijesti o odabranom kupcu i nakon što Povjerenik dostavi mišljenje o navedenom, prije svega provjeriti ispunjava li kupac uvjete utvrđene mjerama iz rješenja AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji HT/OT.
AZTN će zatim procijeniti je li odabrani kupac prihvatljiv AZTN-u sa stajališta propisa o zaštiti tržišnog natjecanja. Konkretno, AZTN mora ocijeniti hoće li prodaja OT-a tom konkretnom kupcu imati značajan negativni učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnim tržištima zahvaćenim tom koncentracijom, osobito ako bi provedbom te koncentracije bio stvoren novi entitet, koji bi na mjerodavnim tržištima bio u vladajućem položaju ili bi ojačao svoj već postojeći vladajući položaj.
-
Jedini spas je cijepivo protiv korone, da se da masama ljudi kao i za gripu te da se odblokiraju drzave i ljudi. Krene se sa radom jer recesija ce isto uzeti svoj danak sa personama. Sve skupa lici na nocnu moru, da je svijet tako krhk, nisam vjerovao. Jedino pozitivno u svemu ovome mi je da cemo se ili bi trebali, zapitati gdje svijet srlja i jesmo li fulali buducnost ove nase plave kugle.
-
Zaokruzio Opte na 4,06 - Jos uvijek pozitivac u ovoj situaciji
-
Sektor za superviziju tržišta kapitala capital.markets@hanfa.hr -
ODNOSI S DIONIČARIMA / INVESTITORIMA
Hrvatski Telekom d.d
Radnička cesta 21
10000 Zagreb Telefon: + 385 1 4911 114
Fax: + 385 1 4911 115
E-mail: ir@t.ht.hr
-