1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. sasab

Posts by sasab

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• sasab
    • February 25, 2022 at 10:53 AM

Znaci HANFA je odobrila ponudu od TeleMacha po 5.36. i sad se ceka da TMach sluzbeno objavi u medijima.

Vi koji ste duze na burzi i vidjeli ste vise puta preuzimanja, dali kupac objavljuje istu cjenu koju je odobrila Hanfa ili zna bit uvecana za simbolicnu premiju ili tako nesto? koja su vasa iskustva?

• sasab
    • February 17, 2022 at 2:58 PM
    Quote from airfire
    Quote from sasab

Svasta smo tu racunali ali misljenja sam da ce ic premija jer sad se ne dogovaraju samo sa jednim prodavacem kao sta je bio slucaj HT koji je zastupao sebe i banku.

HT je isposlovao 347M za 54 %

U prvom valu, koji je završio krajem siječnja, Telemach je dobio zeleno svjetlo da formalno preuzme 54,31 posto Optime od HT-a i Zagrebačke banke za 347 milijuna kuna. Sad u drugom valu, koji će se odvijati u narednim mjesecima, planira preuzeti preostalih 45,69 posto Optime. Točan iznos za koji to kani napraviti zasad nije poznat.

Od ponudenih 639M za 100% je preostalo 292M za nas male.

Po tome 292 manje dug od cca 125M (dio duga je zatvoren kod HTa ) izade ispod 5,36 i ako tako misle preliti krekitiranje od HT prema Optimi ( gdje se HT osigurao da ce prilikom prodaje biti isplacen u cijelosti, cini mi se) onda nikada ne sakupe ni 70%

Jednostavno, sada nas ima mnogo u papirima i ako ne stave dobru ponudu na stol pa da odrade posao, tesko ce nas dobiti vecinu.

Onda je bolje za njih da se nisu ni prikazali u javnosti te sramotili.

Display More

Ne stoji vam racunica, prema tome ispada da su ht-u i zabi platili iznad tromjesjecnog prosjeka tj negdje oko 7.5 do 9 kn po dionici a znamo da to nije tako. Mislim da od onoga novca sto su njima dali se isplacuje dug od 174 mil. I prema tome ispada da su im dali negdje oko 4.9x po dionici sto bi i bilo ispod prosjeka, a ostatak se dijeli na nas ostale odnosno 4x% sto nam daje oko 8.2 kn po dionici.

Display More

To sam i rekao, nama 292M a tu je i dug od cca 130M koji se podijelio izmedu nas malih i HT

dug je bio cini mi se preko 260M koji se prelio na svih u papiru

• sasab
    • February 17, 2022 at 2:38 PM

Svasta smo tu racunali ali misljenja sam da ce ic premija jer sad se ne dogovaraju samo sa jednim prodavacem kao sta je bio slucaj HT koji je zastupao sebe i banku.

HT je isposlovao 347M za 54 %

U prvom valu, koji je završio krajem siječnja, Telemach je dobio zeleno svjetlo da formalno preuzme 54,31 posto Optime od HT-a i Zagrebačke banke za 347 milijuna kuna. Sad u drugom valu, koji će se odvijati u narednim mjesecima, planira preuzeti preostalih 45,69 posto Optime. Točan iznos za koji to kani napraviti zasad nije poznat.

Od ponudenih 639M za 100% je preostalo 292M za nas male.

Po tome 292 manje dug od cca 125M (dio duga je zatvoren kod HTa ) izade ispod 5,36 i ako tako misle preliti krekitiranje od HT prema Optimi ( gdje se HT osigurao da ce prilikom prodaje biti isplacen u cijelosti, cini mi se) onda nikada ne sakupe ni 70%

Jednostavno, sada nas ima mnogo u papirima i ako ne stave dobru ponudu na stol pa da odrade posao, tesko ce nas dobiti vecinu.

Onda je bolje za njih da se nisu ni prikazali u javnosti te sramotili.

• sasab
    • February 16, 2022 at 9:05 AM

Miron

Ne objasnjavam ja nista jer ni najveci znanstvenici nebi mogli objasniti sta se desava u HR po bilo kojem pitanju. Jednostavno sam oglusio na sve.

Cekam u papiru zavrsetak a za 5 i kusur kn nedam sigurno pa nek ode sve k vragu.

• sasab
    • February 16, 2022 at 2:59 AM

HT i Zaba nisu izrijekom naveli točan iznos po dionici za 54,3 % na koje se odnosi Ugovor. Podcrtali su samo da je ona niža od tromjesečnog prosjeka između 8. travnja i 8. srpnja koji bi se primjenjivao u okviru obvezne ponude za preuzimanje.

U očitovanju su naveli da je “ugovorom određena vrijednost za 100 posto udjela u Optima Telekomu, bez duga ili novca u bilanci (Enterprise Value) u iznosu od 639 milijuna kuna” što, kažu, predstavlja 5x dobit prije kamata, poreza i amortizacije prije jednokratnih stavaka i nakon najmova (EBITDA) u 2020. godini. Vezano uz cijenu transakcije pak istaknuli su i da će se ukupni očekivani novčani priljevi za banku odnosno HT odrediti “uzimajući u obzir određene predefinirane parametre na dan transakcije”.

Jasno kao vino piti. 100% Opte = 639M = 9,12HRK

S time da su HT i Zaba pristali na manji iznos od tromjesecnog prosjeka. Sto znaci, nama ostaje i vise :)

Dugove ce oni refinancirat kao i ja, povoljnijim kreditom zatvorit stari nepovoljniji, obrisat suzu i idemo dalje.

8)

• sasab
    • February 15, 2022 at 1:24 PM

Evo jos malo PR od cuvenog TeleMacha!

Telemach Hrvatska zabilježio rast u prošloj godini, a u 2022. nastavlja s ulaganjima
    Telemach Hrvatska je u 2021. zabilježio rast, unatoč izazovima pandemije, poremećajima nabave i viših troškova te procesu transformacije poslovanja, a u 2022.…
    lider.media

Proces prodaje dionica Optime počeo je u siječnju 2020. godine, da bi u srpnju 2021. HT i ZABA banka s Telemach Hrvatska, u vlasništvu United Grupe, potpisali ugovor o kupoprodaji 54,31 posto dionica, čime je ukupna vrijednost Optime određena u visini od 639 milijuna kuna.

• sasab
    • January 25, 2022 at 5:42 PM

Bome udarili po Opte muski, do koliko bi je mogli ovako pogurat prije nego dojde ponuda? I hoce li se `granicar` full ispraznit!?

• sasab
    • January 7, 2022 at 12:57 PM

Sta sad TeleMach ceka sa davanjem ponude za preuzimanje?

Vrijeme je da se isprse i pokazu da vrijede kao poslovni partner kroz zivot koji razumije potrebe svojih korisnika ka prosperitetu i boljitku drustva u cjelosti kroz najnovije tehnologije i najbolje usluge sasivene prema krajnjem korisniku.

To Boldly go where no one has gone before!

• sasab
    • December 30, 2021 at 4:12 PM

Vidjet cemo u finalu sta ce biti sa nama manjima, ako nam nabiju rogove, Optima ili ti Telemach ce biti iskljuceni sa moje strane dozivotno i na svaki spomen istih, rogove cu im zabiti.

• sasab
    • December 30, 2021 at 4:06 PM

Zna se, HR kokosarenje

• sasab
    • December 20, 2021 at 2:19 PM

Kakva je ovo promjena od Addiko u Erste?

Znaci li to da su se karte podjelile i ceka se wiski

1.ZAGREBAČKA BANKA D.D.25.625.85336,90%
    2.HT HOLDING D.O.O.12.090.19017,41%
    3.HPB D.D.4.234.8526,10%
    4.RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.2.053.0412,96%
    5.ADDIKO BANK D.D.1.374.6731,98%
    1.transp1px.gif ZAGREBAČKA BANKA D.D.25.625.85336,90%
    2.transp1px.gif HT HOLDING D.O.O.12.090.19017,41%
    3.transp1px.gif HPB D.D.4.234.8526,10%
    4.transp1px.gif RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.2.053.0412,96%
    5.up.gif ADDIKO BANK D.D.1.379.6731,99%
    1.transp1px.gif ZAGREBAČKA BANKA D.D.25.625.85336,90%
    2.transp1px.gif HT HOLDING D.O.O.12.090.19017,41%
    3.transp1px.gif HPB D.D.4.234.8526,10%
    4.down.gif RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.2.003.0412,88%
    5.grStar.gif ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.1.379.6731,99%

• sasab
    • December 16, 2021 at 2:54 PM

Mali broj transakcija ali zato u blokovima od 10K dionica i vise i tako zadnjih mj. dana je totalno neobicno trgovanje na Opte.

Po meni cisto pretakanje da bi se manipuliralo sa cijenom.

Bit ce da su pojedinci dobili dosadan zadatak pred kraj godine da poljuljaju nesigurne i poberu im listove.

Reka sam NEMOZE 8)

• sasab
    • November 4, 2021 at 4:01 PM

Vecinom se skida 10K i 20K dionica u komadu, kao da prebacuju paletu cementa.

• sasab
    • November 4, 2021 at 10:19 AM

Mislim da ce prije nove godine sve biti jasno, Promet zadnjih dana se podebljao a cijena ne ide nikud sto da naslutiti da neki znaju malo vise od drugih.

• sasab
    • November 3, 2021 at 2:06 PM

120K dionica i sve po 5.10kn, nevideno na Opte

Da mi je znati koji su to pajdasi!

Sve skupa orkestrirano

• sasab
    • October 26, 2021 at 3:19 PM

Lijepo se prodaje na 5.12

Sve samo ide..

• OPTE prodaja - kladionica

• sasab
    • October 5, 2021 at 10:03 PM

Da nam ponude po koliko je Ane utopila mozemo pjevat. Puna saka brade!

Mada mi sve vise lici da ce bit negdje malo iznad 5. Lesinari

• OPTE prodaja - kladionica

• sasab
    • July 3, 2021 at 7:57 PM

Ma di ih nades? Svaka cast :)

• sasab
    • June 21, 2021 at 6:49 AM

Nego, hoce li danas biti barem malo trcanja, ekipa se lijepo odmorila za vikend a sutra je praznik...

Btw, Sretan Vam Ljetni Solsticij.

• sasab
    • June 17, 2021 at 3:00 PM

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…cijenu-15081541

https://lider.media/poslovna-scena…kvencije-137302

Kad vidis koji interes vlada u telekomunikacijama odmah shvatis da je Opte itekako interesantna za udaju.. ako nista drugo onda kupi - prodaj

Potencijal na entu za nadolazece tehnologije i drzanje koraka sa istim..

1. Privacy Policy
  2. Kontakt