Po meni ovakve stvari se ne potpisuju dva mjeseca prije moguce prodaje drustva jer nije korektno prema mogucem preuzimatelju da potpisujes dugorocne nekakve obaveze neposredno prije preuzmanja koje u datom momentu nisu neophodne pogotovo jer se radi o prvom kolektivnom ugovoru znaci nije nesto sta je normalno svaku malo da bi bas sada isli to potpisivat, ako zelis nesto prodat onda pokusavas ne zakljucivat nikakve dugorocne obveze bas neposredno prije prodaje takve stvari ostavljas kupcu da uredi.
Nikako se ne bih složio.
Nije to uprava OT potpisala jer je željela, već pod pritiskom sindikata i radnika koji su sada već vjerojatno u laganoj psihozi.
Nije ti ugodno raditi u firmi koja je:
a) godinama u PSN
b) godinama u gubicima
c) u fazi prodaje, a nikako da se proda.
Vjeruj mi, kad radiš u takvoj firmi, prihvatit ćeš i 20% manju plaću - ali pod uvjetom da radiš za "normalnu" firmu.
I baš zato nikad nije kasno za spašavanje dobrog broda od potonuća, ako brod još duuuugo može ploviti i nama svima ribe uloviti...
P.S. Sindikalisti su posebna sorta ljudi koji ne razumiju kako ovaj svijet i kapitalizam funkcioniraju, ali zakon im daje snagu i moć koju svojom osobnošću / karakterom / sposobnošću... nikada ne bi mogli ni sanjati. Uprave ih ne vole, ali bez njih ne možeš završiti ovakve dilove. Nažalost ili na sreću, ovisi iz kojeg kuta gledamo.
P.P.S. Čestitke OT radnicima na ovom Sindikalnom ugovoru! Želim vam dobrog, poštenog i bogatog novog vlasnika koji će vas cijeniti i dobro nagradjivati.
Vaš sam korisnik i sve 5!