1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. machor12

Posts by machor12

• OPTE prodaja - kladionica

• machor12
    • August 18, 2021 at 9:57 PM
    Quote from Headhunter

Kupili su samo 54% dionica gdje je prodavatelju primarno bilo naplatiti dugove, dok za drugih 46% prodavatelji žele dobru premiju na dionicu, a kupcu je interes čim prije doći do 100% kako bi ugasio optimu i napravio sinergiju sa telemachom.

Bit će zanimljiva njihova ponuda u svakom slučaju i očekujem iznos veći od tromjesečnog prosjeka.

Na ovu matematiku i ja stavljam svoje karte. Vrlo vjerojatno u ovih 46% već ima dogovorno rezerviranih/kupljenih dionica koje se ‘čuvaju’ za UG. Samo se nadam da ih nema previše takvih. Zato se nadam da ćemo mi ‘mali’ i neki ‘malo veći’ ipak izdržati i ne dati jeftino svoje pozicije. Čisto sumnjam da bi UG želio imati u strukturi suvlasništva tamo neke ‘manjince’ koji će samo zafrkavati ‘glupim’ upitima na NO…

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• machor12
    • July 14, 2021 at 10:33 PM
    Quote from renchi

ako je ug dogovorio sa prvih 10 kupovinu onda mu treba samo 3,5 miliona komada od malih. To kupe za 4 tjedna. Mozda malo vise. Ako je dogovorio.

Zanimljiva i moguća teorija. Vjerujem da pokoji od tih 10 neće pristati, i onda smo svi mi mali ‘na konju’ jer će biti borbe za zadnjih par %. Zato držim svoju poziciju do daljnjega i toplo savjetujem ostalima da učine isto.

Nije sve tako izgledno, ali šansa uvijek postoji…

• machor12
    • July 10, 2021 at 5:19 PM
    Quote from harpun
    Quote from Ledica
    […]

već sam napiso da mislim da bi bilo najbolje da oni preuzmu većinu ali i da nakon ponude za preuzimanje ostane na burzi 30 % i da se nastavi trgovanje ali ako oni pruzmu 95 % onda slijedi istiskivanje po jednoj od opcija

…i zato mi mali ne smijemo nasjesti na ovo i prejeftino prodati naše dionice. Trebamo svi postaviti naloge na PRODAJI preko 10kn ili 15kn i čekati. Neka se veliki istresu ako žele, ali kome nije frka od nas malih, treba čekati. Ja čekam dalje.

• machor12
    • June 30, 2021 at 1:57 PM
    Quote from Moller
    Quote from machor12

Na BID-u stoji 17.400 komada iznad 4,50 kn i baš mi drago da nema prosipavača dionica po toj cijeni.

Ili su fond menađeri na godišnjem ili su svi trenutni vlasnici dionica shvatili da dionica vrijedi više; pa tako i fond menađeri.

Nadam se da neću sada zacoprati trgovinu pa da neki menađerčić jeftino prospe dionice do kraja dana... :)

možda niste primijetili, danas je Dan otvorenih vrata na Opte

I menađerčiću?

Nisi jučer prosuo jefitno nego si to odradio danas!? :)

Svaka čast!

Ajde sad prospi sve što imaš do 3,50 kn.

I tvoja mirovina će biti umanjena zbog propuštene dobiti, ne samo moja.

Lako je raditi s tuđim parama.

Tebe treba odmah unaprijediti u člana uprave.

Živio! :)

• machor12
    • June 29, 2021 at 11:49 PM
    Quote from dionicar

Imam osjećaj da će sutra biti vijest...

Optima telekom prodana je za 16.34 kn / dionici.

Il’ si pijan, il’ si lud, il’ imaš predobar smisao za (crni, britanski) humor s nama napaćenim malim dioničarima, il’ si fakat odlično informiran (želio bih da je ovo zadnje!!)…

šta god bilo, imaš lajk od mene… :)

• machor12
    • June 29, 2021 at 12:22 PM

Na BID-u stoji 17.400 komada iznad 4,50 kn i baš mi drago da nema prosipavača dionica po toj cijeni.

Ili su fond menađeri na godišnjem ili su svi trenutni vlasnici dionica shvatili da dionica vrijedi više; pa tako i fond menađeri.

Nadam se da neću sada zacoprati trgovinu pa da neki menađerčić jeftino prospe dionice do kraja dana... :)

• machor12
    • June 19, 2021 at 12:05 PM
    Quote from airfire
    Quote from Moller

:thumbup: ne forsiraj, danas se slabo tržilo, a ja bih još ispod 5 ako može, vodimo računa malo o onima koji nisu nakrcani još od 8 :)

Podrzavam sad sam u klubu 99 a htio bih u klub 24 to mi je cilj a s pozitivnim vijestima to necu moci jeftino odraditi. Ajmo svi dezirni crnjaci dajte sve od sebe 😁😉

Preporučam svim fondovima da sljedeći tjedan istresu sve što imaju po 4,5 kn. Njima dobit nije bitan faktor u radu a mi mali ćemo im biti do groba zahvalni.

• machor12
    • June 18, 2021 at 6:51 PM

...a možda je ovo nešto što će nam dati malo vjetra u leđa? :)

Pozitivno mišljenje AZTN o čl. 68 ZEM-a.

Mislim da nije nitko stavio link. Kratko i jasno. Hvala AZTN! :)

http://www.aztn.hr/ea/wp-content/…12021-02011.pdf

• machor12
    • June 11, 2021 at 12:58 PM
    Quote from nemo
    Quote from machor12

Svima koji se maknu sa ASKA (ali odmah danas) do cijene 10kn

plaćam pizzu na jesen.

Bez obzira na datum realizacije prodaje OPTE.

Šifra: Ne dajte se za bureke; zaradite pizzu i više!

:)

A škampi na buzaru? Ravioli in bianco sa tartufima?😆

Display More

OK. Škampi za onoga koji makne s prodaje više od 10.000 komada.

Za onoga koji makne s prodaje manje od 10.000 komada ostaje pizza.

Valjda će skužit da je to dobro za njih same! Jedino manageri u fondovima ne kuže jer “algoritmi tako rade automatsku luzersku prodaju”.

• machor12
    • June 11, 2021 at 11:45 AM

Svima koji se maknu sa ASKA (ali odmah danas) do cijene 10kn

plaćam pizzu na jesen.

Bez obzira na datum realizacije prodaje OPTE.

Šifra: Ne dajte se za bureke; zaradite pizzu i više!

• machor12
    • June 8, 2021 at 6:22 AM

Nisam pobornik teorija zavjera, ali evo jedne glupe teorije.

Ovdje smo postigli konsenzus da dionica vrijedi od 7 do 27 kuna.

Pred samu transakciju (ako ce se dogoditi, a nekako mislim da hoce) cijena se ruši na 4,3 kn i to najvise usiljenom prodajom KK i RBA.

Mozda ce za konacnu cijenu transakcije biti vazan 3m prosjek.

Jer HT i ZABA nisu objavili ocekivani minimum; ili to ne znamo.

Novi kupac je podmitio par managera u RBA i KK da rade to sta rade.

Pusionicari smo opet mi ‘mali’ ali i ZABA i HT.

Mi mali nemamo resurse za istraziti slucaj niti ce nas institucije zastititi.

ZABA i HT, ako primijete da od njih netko pravi budale, imaju resurse za istragu i provjeru ovih glupih navoda. Da li je moguce da je igra tako velika pa da su i neki pojedinci u ZABI i HT-u takodjer podmiceni pa da nece reagirati i nakon transakcije ce svi skupa dijeliti plijen...?

A mi mali se i ovaj put mozemo slikati sa nasim snovima o zaradi.

Nadam se da sam napisao jednu od (naj)vecih gluposti na forumu te da ce danas prestati usiljena rasprodaja od KK i RBA ili nekog trećeg.

Velik novac ostavlja dubok trag, tako da institucije (ako zele; ali u pravilu ne zele) mogu provjeriti na koji nacin su manageri i KK poslije transakcije podijelili plijen.

• machor12
    • May 28, 2021 at 1:46 PM
    Quote from Laudator

Da gurneš slona u staklarnu napravio bi manje štete nego ova pobjegulja. Koji je psiho profil onog koji ovako izlazi - totalni nervni slom, dijagnoza još 7 dana života, razlupaj plašljivce wtf?

Evo ti profil onog koji prodaje ovako jeftino:

1. Kraj je mjeseca i stiže mu rata kredita na naplatu

2. U minusu je na tekućem računu

3. Slabi živci jer ga ovo čekanje već dotuklo

4. Nije jučer izglasan zakon pa je dodatno potonuo

I onda ovakvih par ‘igrača’ naprave pomutnju u roku par sati.

A ništa se nije dogodilo; niti loše niti dobro. Čekamo dalje. :)

• machor12
    • May 3, 2021 at 5:57 PM

...iza brda se nešto valja...

Zvali me danas iz A1 i nude mi 6 mjeseci besplatno DUO PAKET (TV, INTERNET), a poslije slična cijena kao u OPTIMI, 220 kuna/mj. Vrlo proaktivan nastup s napomenom: “ova ponuda vrijedi samo danas i sutra!”.

Mislim da smo jako blizu zaključenja i objavi transakcije...

• machor12
    • April 8, 2021 at 9:12 PM
    Quote from zlocesti

Piše mi frend da je možda rajfica sama sebi prodala ???

Ona poništena transakcija 8)

A i ovome će jednom doći kraj.

Onima u Rajfici. neka kažu koliko im je sila prodati, da ih spasimo bijede jedno jutro

!?

...ako je to istina, onda bi mogli još jednom ostati bez čelnog čovjeka... kao kad su dali oglas u novinama za traženje agencije koja će ‘lobirati kod Suda’...!?!?

Tako da sumnjam da su opet ispali tako gl.pi

ali nikad se ne zna. :)

• machor12
    • April 8, 2021 at 11:02 AM

...neka već jednom krene ta bura...!!

Dosadno više čekati. A fale mi i svakodnevni postovi ovdje... :)

• machor12
    • February 23, 2021 at 11:12 PM
    Quote from airfire

Da oni su pozitivan znak da ide gore, prodavali su i stopali cijenu kad je bila ispod 2.5, od tada smo narasli na ATH za 300%, jel to znaci da idemo do 18-20kn, ako se povijest ponavlja 😉

...u danima smanjenog broja blogova na ovoj temi, malo sam proučavao povijesne grafove na dionicama koje su bile predmetom preuzimanja. Predivni grafovi na PLIVI pred više godina, KRAŠU u 2019.g. a nekako najsličnije OPTIMI: graf VETERINE (GENERE) od npr. 04.2015. do 10.2015. Preuzimanje bilo u 10.2015.

Očekujem sličan graf i na OPTIMI do ljeta. :)

• machor12
    • February 11, 2021 at 10:30 AM
    Quote from Sony
    Quote from Headhunter

sto se ovo jutros događa nemos ništa kupiti?

Možeš kupiti samo malo odriješi kasu.Zanimljivo ispod 6kn nitko neće a sad iznad 6 bi svi kupili.Ista stvar na dalekovodu ,što skuplje veća potražnja.

Ha, ha... ali tako ti je sa svakom luksuznom robom.

Primjer: parfemi CHANEL, auti PORSCHE... i najskuplji modeli se dobro prodaju!

Ako daju popust (a u pravilu nikada nema popusta!!), stalni kupci će odustati od kupnje jer će pomisliti da nešto nije u redu s proizvodom i da više nije LUKSUZAN... :)

Zaključak: OPTE je luksuzna (i skupa!) roba!

• machor12
    • January 29, 2021 at 7:51 PM

Netko onda očito ima dosta love ‘ viška’ ako može ulagati u “umjetni rast”. Zanimljivo je vidjeti da se rast događa s većim dnevnim prometom, a pad s manjim. Po meni se tu radi o porastu interesa za dionicom. Nekako mi drago da nema više onih ‘prosipavača’ dionica po malim cijenama. Idemo mi dalje ovako, ali prirodno! :)

• machor12
    • January 22, 2021 at 3:04 PM
    Quote from mikromakrto

I da probije i 8, jel bi prodali po 8,10 ili 8,50?

Zgodno pitanje. Baš za razmisliti.

Moj odgovor: čekati minimalno 14. :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• machor12
    • January 17, 2021 at 10:57 PM

...da agenti zovu i nude duo/trio pakete svojih kompanija, to je normalno i očekivano;

ali da me agent iz HT-a zove danas (NEDJELJA!?) oko 19h!?

i nudi pakete... e to mi kao malom dioničaru (i korisniku trio paketa) OPTIME baš bilo drago!

Ne mora značiti baš ništa. Možda je taj agent samo malo revniji od drugih pa eto, zove i nedjeljom navečer. A možda su i ostali agenti HT-a krenuli u ofenzivu? Javite ako čujete šta.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt