1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kristofer

Posts by kristofer

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• kristofer
    • July 12, 2022 at 4:16 PM
    Quote from Parica
    Quote from Normani

Quote from Normani
    Quote from kristofer

preostalih 1.000 komada prodati u par sati ili blok transakciji.

Ne znam koliko je vaša računica točna, ali samo danas je do ovog trenutka prošlo skoro 500 komada.

AZ mirovinski u međuvremenu ispao također iz Top 10 redovne dionice.
    U Top 10 ušao Miro. :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Znaci, na 02.06. MF je imao max 2.227 kom redovnih dionica KODT-a...od 31.05. (T-2) protrgovano je 1.323 komada +310 kom danas...racunam da je od protgovanih dionica u navedenom razdoblju njihovih 75% sto znaci da su sa danasnjim danom otpustili cca. 1225 komada i da im je ostalo jos oko 1k komada...

Veci "problem" je KODT2 kod kojeg je u razdoblju od kad je MF ispao iz TOP10 do danas proslo samo 644 kom (s ukljucenim danasnjim danom) sto znaci da imaju jos 2k komada KODT2...tako da kad se i iskrcaju iz redovne cemo morati cekati da masakriraju povlastenu...jer nemoze redovna ici gore dok povlastena roni...

Uf...uf...danas sam dokupio nesto sitno...ozbiljni dokup, prije izvjesca, bi odradio na 1800kn...do tada vise gledam nego sto sudjelujem...

Mislim da što je niža cijena ,

• kristofer
    • July 12, 2022 at 1:43 PM
    Quote from Parica
    Quote from Normani

AZ mirovinski u međuvremenu ispao također iz Top 10 redovne dionice.
    U Top 10 ušao Miro. :)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Znaci, na 02.06. MF je imao max 2.227 kom redovnih dionica KODT-a...od 31.05. (T-2) protrgovano je 1.323 komada +310 kom danas...racunam da je od protgovanih dionica u navedenom razdoblju njihovih 75% sto znaci da su sa danasnjim danom otpustili cca. 1225 komada i da im je ostalo jos oko 1k komada...

Veci "problem" je KODT2 kod kojeg je u razdoblju od kad je MF ispao iz TOP10 do danas proslo samo 644 kom (s ukljucenim danasnjim danom) sto znaci da imaju jos 2k komada KODT2...tako da kad se i iskrcaju iz redovne cemo morati cekati da masakriraju povlastenu...jer nemoze redovna ici gore dok povlastena roni...

Uf...uf...danas sam dokupio nesto sitno...ozbiljni dokup, prije izvjesca, bi odradio na 1800kn...do tada vise gledam nego sto sudjelujem...

Mislim da što je niža cijena ,

Mislim da što je niža cijena,da se prodaja realizira puno brže.Na razini 1.800,00 prodavatelj može svih preostalih 1.000 komada prodati u par sati ili blok transakciji.

• kristofer
    • July 12, 2022 at 12:00 PM
    Quote from Blabla
    Quote from Blabla

S obzirom da imaju 12 mil. kn dionica i da prosipaju stotice po bidu, najbolje se maknuti s kupnje i pustiti ih da što niže izađu.

Ovo sam napisao još kad je cijena bila na 2.500 kn. Još uvijek vrijedi.

Ne znam što je uzrok ovakve agresivnosti na prodaji, ali u takvim slučajevima se uvijek bolje maknuti nego biti pregažen.

Ne znam zašto bi se sklanjali na ovoj razini cijene. Mogu te privremeno pregaziti,ali ne mogu dugo održavati ovu razinu cijene.Onaj tko je dugoročni ovo mu je odlična prilika. Cijena padne 30 % ,a zarada u ovoj godini ide min. 30 % gore.Može li biti bolje prilike.

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• kristofer
    • July 8, 2022 at 1:37 PM
    Quote from MickeyM

Jel kome kakva dividenda sjela? Kao da je trebala biti ili se samo varam?

Za isplatu dividende morate ispuniti obrazac koji je dostupan na web stranici Adrisa.

• kristofer
    • June 23, 2022 at 3:07 PM

Lijepo je vidjeti da se odmah reinvestira dividenda. Baš me zanima koji je target Floričića na ovoj dionici.To mu je uz maticu najveća pozicija. Imao je dobar tajming na Gorenju.

• kristofer
    • June 8, 2022 at 9:18 AM

Dividenda u ovoj dionici je manje važna,a glavni razlog ulaganja u ovo društvo je za mene sigurnost investicije i perspektiva rasta društva.Rasprodaju smo imali i na 1.250,00 kn,mogli ste kupiti koliko ste htjeli.Ovdje se dosta brzo dogodio rast sa razine od 1 500,00 kn i logično je da imamo ulagače koji su prezadovoljni sa prinosom na ovim razinama.Postoji i određena psihološka barijera jer ljudi misle da nešto što je u zadnjih deset godina dalo prinos od 400 % više ne može rasti odnosno da je ovo neki vrhunac proizvodnje i dobiti.

• kristofer
    • May 21, 2022 at 11:31 AM

Vrlo je vjerojatno da mirovinac prodaje nekom svom manekenu.Na ovaj način kupuje veliku količinu po nižoj cijeni i još mu slijedi dividenda i potencijalni rast.To što se prže naše mirovine je odavno prestalo biti tema.

• kristofer
    • April 20, 2022 at 5:39 PM

Moje je mišljenje da je pravi razlog za ATH fin. izviješće za prvi kvartal koje bi trebalo biti znatno bolje od lanjskog uzimajući u obzir stanje ugovorenih poslova na dan 31.12.2021. Za mene bi bio očekivan rast dobiti od 25-30 % u ovoj godini. To automatski znači rast dividende za taj postotak,a u konačnici i porast cijene dionice.Pravo pitanje je koliko dugo još mogu rasti po ovim stopama.

• kristofer
    • March 7, 2022 at 12:56 PM
    Quote from zlocesti

Kolika je dividenda ?

2%

To ne opravdava rizik izloženosti na marketu. Sorry

Tek 7-8% dividendnog prinosa izgleda prihvatljivo u bilo kojem dividendnom papiru, a i to ako ovo, ako ono

Ovom logikom dionice bez dividende bi bile u vrijeme krize bez ikakve tržišne vrijednosti.Mene kod ove dionice uopće ne zanima dividenda,nego samo i isključivo budući rast prihoda i dobiti. Prema starom dobrom savjetu P.Lyncha u ovakim situacijama jednostavno treba dokupiti dionicu ili ne činiti ništa.Kada je krenula kriza oko pandemije pali smo sa cca.1.500,00 kn na 950,00 kn i vratili se za oko godinu dana na 1.500,00 kn,a nakon toga otišli na cca.2500,00 kn.

• kristofer
    • March 3, 2022 at 2:04 PM

Je li ovo reakcija na nešto lošije izvješće za 4.kvartal od očekivanog uz naravno rat u Ukrajni i inflaciju u SAD-u ? Kolikoje meni poznato kodt nije bitno izložen na ruskom/ukrajinskom tržištu.Međutim ,izbrisan je rast koji se dogodio u zadnjih par mjeseci i nema značajne podrške na kupnji. Ugovoreni poslovi za tekuću godinu su viši za 50 % ,ali to vrijedi samo za dugoročne.

• kristofer
    • April 28, 2021 at 4:29 PM

U pozivu za skupštinu zakazanu za dan 20.5.2021. navedena je informacija o godišnjem planu dobiti za 2021.g. koja bi trebala biti nakon oporezivanja u visini od 42 milijuna kuna uz skoro isti godišnji prihod kao i prošle godine.Ima li komentara na ovaj podatak ?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• kristofer
    • March 29, 2021 at 5:34 PM

Je li možda ovaj na prodaji onaj sa 6,2 mil.kn vezano za Agrokor ?

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• kristofer
    • March 11, 2021 at 8:33 PM

Ja također mirno spavam u ovoj dionici,a još više u kodt-u koji mi je daleko najjača pozicija.Minimum mojih očekivanja je povratak na razinu 600,00 kn kroz par mjeseci do pola godine. Uz to imam još i Adrs-r-a od kojeg očekujem 25-30 % u razdoblju od godinu i pol.

• kristofer
    • February 26, 2021 at 2:12 PM

Ovo je zaista nevjerojatno.Umjesto razgovora o fenomenalnim rezultatima i podcjenjenosti ove dionice razgovara se o delistiranju i fantomskom preuzimanju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt