Na skupštini će se raspravljati o bonusima upravi, ali rasprava o dividendi nije najavljena.
Ili je strategija da se proširi dnevni red i uvrsti pitanje dividende, a ovi što su prodavali proteklih dana počnu čupati nokte?
Na skupštini će se raspravljati o bonusima upravi, ali rasprava o dividendi nije najavljena.
Ili je strategija da se proširi dnevni red i uvrsti pitanje dividende, a ovi što su prodavali proteklih dana počnu čupati nokte?
Koma, koma!
Nije dobro!
P.S.
Nadokupio sam danas.
Čuvam municiju ako će ići još dolje.
a zakaj bi trebala biti GS?
Pa netko valjda treba potvrditi isplatu dividende. Tko bi drugi to mogao?
Bude ZABA dala kakvu obavijest o pozivu na skupštinu???
Ovo ste vidjeli?
Nije mi jasno šta čekaju više...ko da smo malo čekali...mislim da bi moglo bit 7kn...
Skupljaju. Zato se ceka.
Svatko sa barem jednim zrnom soli u glavi je skupljao tamo sve do 57 - 58 kuna.
Sada se više ne skuplja, nego se čeka divka.
A onda se opet skuplja nakon divke kada se cijena stmopi*di.
Druga opcija je prodati pred samu divku i nadati se da će cijena pasti više nego što je iznos divke.
Za mene je ova druga opcija previše rizična, naročito kada se u to ubroje transakcijski troškovi i porez ako imaš poziciju kraće od 2 godine.
Ali je taj scenarij pogodan za dokup.
Win-win situacija.
Ja bih radije dividendu u dva dijela po 4,5kn!
I to je moguće s obzirom da sam ja ovaj izračun radio prije 1H 2021.
Sudeći po trgovanju kao da bi dividenda mogla biti veća od neto 6kn po dionici!?
Ja računam sa nekih 8 kn.
Mi imamo jako, jako puno dugoročnih investitora u dionice.
Svi koji se za*ebu s nekom dionicom, postanu njezini "dugoročni dioničari".
U nadi da će se nešto promijeniti.
A nada umire zadnja.
I na kraju dođe Borg.
Dakle, ako smijem primjetiti, to bi bilo to.
Napumpali su cijenu prvog dana; točno toliko da se Dumović stigne prigodno naslikavati sa Gažićkom.
Dojam je bitan!
A sada, pramac ovog broda okrećemo prema jugu.
I idemo prema mirnijim lukama: 200, 190, 180....
P.S.
Imam osjećaj da znam kakve ću emotikone dobiti ispod ovog upisa.
Sada kada i vlasnici dionica iz uprave imaju potvrđenu cjenu svojih dionica i kada krenu u prodaju....
Nedao Bog da vam se taj scenariji dogodi.
Da sam ja na njihovom mjestu i da imam tvrtku sa ovakvom dobiti, odmah bi to napravio.
Ovdje kao da nema sutra!
Sve se uzima.
Eto jedan kraći osvrt.
Auuuu, dječaci i djevojčice moje!
Kredit na 10 godina sa kamatnom stopom od 4,8% godišnje smatrati prilikom jer očekujete jednokratni DY od 8% je matematički vrlo problematično.
Da ne kažem bedasto.
U ovoj računici jedini potencijalni poguranac vam može biti očekivana visoka stopa inflacije u narednim godinama koja, ako se realizira, radi za dužnika, a protiv vjerovnika.
Sve ostalo vam je na klimavim nogama.
- Dali je netko izracunao koliko su zaradili po dionici u 3 godine(2019., 2020.,2021.)
iliti koliko bi mogli MAX. da isplate pocetkom 2022. ?
Malo da mastamo.
Jesmo. Bez 2H 2021, jer nam je to još nepoznato.
Prema mojoj računici, kada bi se držali istog modela dividendnih politika kao do sada, ona bi morala objedinjeno iznositi oko 8 kn.
Moguće je da će ju podijeliti na dva dijela, za 2019. i 2020.
Svako zlo za neko dobro.
Ova besmislena mjera o obustavi isplate dividende mi je (nam je) omogućila produženi period prikupljanja dionica po pristojnim cijenama.
Iako o HNB-u mislim sve najgore, hvala im!
P.S.
Ako bude sreće, nakon što se opernatimo sa dividendom opet ćemo moći kupovati ove "hartije od vrednosti" po pristojnim cijenama.
Divka bi mogla bit u idućem mjesecu već..
To je neki insajderski info?
Pazi Milo da ne završiš sa loncem krumpira ispred sebe kojeg treba oguliti!
Sasvim očekivano!
Da stvar bude bolja da su stavili i 300 kuna traženu ciejnu i to bi im prošlo!
Moram priznati da sam vrlo neugorno iznenađen sa prospektom. Naročito s toga što je aranžer izdanja ZABA, naša najveća banka.
Izdati prospekt u kojem NEMA cjelovitog FI-a za više godina (barem 3 do 5), već samo odabranih pokazatelja prema njihovom nahođenju, i niti jedne jedine riječi o tome što se namjerava napraviti sa prikupljenim kapitalom na tržištu mi je potpuno neshvatljivo!
U prospektu čak nisu naveli niti trenutnu top 10 vlasničku strukturu (koja se može naći na SKDD), nego muljave sa vlasnicima iznad 10% i iznad 5% vlasništva.
Nevjerovatno!
Kako je to HANFA dozvolila, da mi je znati???
Da su stavili top 10 dioničara (kako Bog zapovjeda) onda bi se moglo iščitati da članovi uprave kontroliraju 54% ukupnog vlasništva kompanije.
Zanimljivo je i to da jedina žena u upravi jedina nema dionice tvrtke!
Display MoreDisplay MoreJesam li ja to dobro izračunao da je BV Spana 28,32 kn, a da on traže (max.) 175 kn u IPO-u, koje će vrlo vjerojatno dobiti?
Kapital = 55.524.000
Broj dionica = 1.960.000
te
da je P/E omjer (pri cijeni od 175 kn) = 46
P = 175
EPS = 3,18
I gledam prospekt i ne mogu vjerovati. Pa gdje im je bilanca?
Moraš ići na njihov web po FI!!!
Pribroji kapitalu jos 100mil iz IPO-a i eto BVPS od 80 kn...
Moram priznati, dao si mi misliti, a čak sam i konzultirao jednog računovođu.
U pravu si, SPAN će tih 100 milijuna uknjižiti kao kapitalnu dobit što će promijeniti BV.
Ali!!!
To je samo dio priče.
Tu postaje važno gledati i dugovnu stranu.
Ukupni dug im je 174 milijuna kuna , tako da kada spojiš lovu od IPO-a i trenutni kapital, nemaju dovoljno za pokriti sve!
Vjerovnici, naročito ako su to banke, su jako sretni sa ovim IPO-om!
Pametnome dosta.
Možda u ovome leži odgovor na pitanje kud će s lovom, što su, eto, nekim čudom ili previdom zaboravili navesti u prospektu.