Dakle, najveća europska geopolitička, sigurnosna i inflacijska kriza koja je došla nakon dvogodišnjeg eksternog šoka izazvanog odgovorom svijeta na pandemiju COVID-19 je rezultirala ovakvim izvješćem.
Sada me zanima, čemu se točno čudite?
AD Plastik je iznimno dobro vođena firma sa fokusiranom upravom koja iz ove nemoguće situacije izvlači najbolje rezultate što je uopće moguće.
Prošlost nam je poznata i ona uopće nije bajna.
Sada se kupuje budućnost.
Kakva će ona biti, to nitko ne zna.
Ali, zapravo postoje samo tri scenarija.
1) LOŠ SCENARIJI - da rat u Ukrajini eskalira.
Bojim se da sve vodi ka tome. Bjesomučno gomilanje vojne tehnike u situaciji kada napadnuti želi vratitit izgubljeno i na drugoj strani luđak koji ima prst na crvenom gumbu ne daje puno prostora za optimizam. Već sam napisao u studenom. Očekujem tijekom ove godine minimalno još jednu ofenzivu, što će rušiti svjetska tržišta kapitala
2) SREDNJA ŽALOST - održavanje statusa quo, rata srednjeg i jakog intenziteta i iscrpljivanje EU gospodarski te Ukrajine, Rusije i NATO-a vojno. Ovo je scenariji idealan za Ameriku
3) DOBAR SCENARIJI - uspostava mira i politički dogovor oko Ukrajine. Za sada najmanje vjerojatan scenariji. Barem za kratki i srednji rok.
Ako se postigne mir, AD Plastik je, po meni, investicija s najboljim izgledima da ima spektakularnu izvedbu.
Ako rat krene u smjeru o kojem ne želimo niti misliti, onda će nam cijena dionica AD Plastika biti najmanja briga.