Imate taj članak za podijeliti ga ovdje?
Posts by Zvjezdani
-
-
Predsjednik posjetio AD Plarik!
Milanović: Nisam znao da smo u ratu s RusijomMILANOVIĆ kaže da su Rusija i Amerika u ratu.www.index.hr -
Čemu ovaj seksizam? Pretpostavljam... da je nekima dosadno?
Ima ovdje i kolegica na forumu pa bi mogli smanjiti doživljaj
Kolega, vi izgleda ne znate što je seksizam.
Seksizam je, po definiciji, svaki oblik izražavanja ideje da su pripadnici različitog spola, upravo zbog svog spola, društveno inferiorni.
Ničeg od toga ovdje nema.
Ovdje ima tek igra riječi i njihovih značenja vezanih uz spolni čin.
To je ogromna razlika.
-
Kolega, mene su učili da je pametno izaći neposredno prije samog kraja
Ovisi što se želi....ako je cilj povećati portfelj, treba se opustiti i ostati do kraja
Mislite, ako želimo oploditi svoj novac?
Hahahaha. -
A lijepo sam nakon nepovoljnih vijesti o okrupnjavanju udjela od Allianza govorio da nema rezona prodavati po tadašnjim cijenama i naročito ne ispod 3-mjesečnog prosjeka.
Čak sam vam dao i uputu:
"Ostanite unutra."
Kolega, mene su učili da je pametno izaći neposredno prije samog kraja
Da, ali treba znati kada je blizu kraj.
U suprotnom su svi nezadovoljni. -
A lijepo sam nakon nepovoljnih vijesti o okrupnjavanju udjela od Allianza govorio da nema rezona prodavati po tadašnjim cijenama i naročito ne ispod 3-mjesečnog prosjeka.
Čak sam vam dao i uputu:
"Ostanite unutra."
-
Očekujem još najmanje jedno veće posrnuće cijele burze prilikom ukrajinsko-ruske ofenzive tijekom zime ili proljeća.
Kupovao sam ADPL i imam još dosta municije spremljene, za slučaj da se moje slutnje obistine.
Ako ne, znati ću ubirati plodove dosadašnjeg preuzimanja rizika. -
Možda vrijedan info za imatelje Zabinih dionica?
https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d -
-
ZABA je opet u "dobrom" medijskom svjetlu.
Banke smiju lihvariti ako tako odluče, Vujčićevom HNB-u to je okU DOKUMENTU Zagrebačke banke "Opća kreditna politika", u kojem se razmatraju etičke vrijednosti banke, navedeno je da banka može iskoristiti slabo znanje…www.index.hr -
Ovo ste vidjeli?
DORH podigao optužnicu protiv Zagrebačke banke: Namjerno su uništili svog klijentaOVO je prvi put da je jedna hrvatska banka u ulozi okrivljenika. Dosad nije bilo zamislivo da se banka bavi lihvarenjem, iznudama i sličnim radnjama.www.index.hr -
Za pobrisati -
Kada kažu "banke ostaju bez silnih milijuna kuna" misle na vlasnike banka tj. na nas dioničare.
Banke ostaju bez 500 do 700 milijuna kuna, spremaju li okršaj?www.poslovni.hr -
Što mislite da li se na ovoj cijeni isplati kupovati dionice od kompanije AdPlastik?
Na gledalici vidim kako netko proda par tisuća dionica na 78 kn, automatski se obnovi nalog, a inače se ne vidi. Jel to sakriveni nalog ili se zove nekako drukčije?
Pratio sam današnje trgovanje. Nije bilo "automatsko" obnavljenje bida tj. danas nisu bili u pitanju skriveni nalozi.
odgovor na pitanje ti nitko ne može dati. Procijenu ćeš morati sam donijeti. -
"Sektori koji bi bili pogođeni ovim porezom, utvrdili smo da bi to bila prerađivačka industrija, trgovina, građevinarstvo i financije dominantno."
Pametnom dosta!
VIDEO Objavljeno tko će i koliko plaćati novi porezPLENKOVIĆ je najavio da se uvodi porez na ekstraprofit. Primorac je objavio detalje.www.index.hr -
Upravo primio poziv na glavnu skupštinu..
I, što kažu?
Je li predlažu dividendu? 😂😂😂
-
Koliki je ono udio ZABE u švicarcima?
25% ili više...
(Moža u ovom kontekstu treba gledati i promjenu na čelu HUB-a?)
Zbog odluke Vrhovnog suda banke bi Hrvatima mogle isplatiti do 50 milijardi kunaVRHOVNI SUD trebao bi do kraja godine donijeti odluku o tome hoće li ugovori o kreditima u švicarskim francima napokon biti proglašeni ništetnima.www.index.hrP. S.
Lakim računom se, na temelju brojeva iz teksta i određenih pretpostavki može doći do slijedeće vrlo grube računice.
125 000 tužbi za ništetnost cijelog kredita = 50 milijardi kn
125 000 tužbi samo za valutnu klauzulu = 30 milijardi kn
Pod pretpostavkom da stvarno na kraju banke tuži 50 000 klijenata i ako ZABA u cijeloj toj priči sudjeluje sa cca 25% onda dolazimo do iznosa da bi se ZABA mogla teretiti za iznos između 2,5 i 4,2 milijarde kuna.
-
I Nissan ide ća iz Rusije - uz mogućnost povratka u narednih 6 godina.
Nissan tvornicu u Rusiji prodaje za jedan euro: "Izgubit ćemo 687 milijuna dolara"JAPANSKI proizvođač automobila Nissan objavio je da će prodati poslovanje u Rusiji državnoj kompaniji za jedan euro, što će mu donijeti gubitak od oko 687…www.index.hr -
Vidim da ste i mene prozvali pa da se osvrnem malo na to. Nemam problema biti u dionicama gdje sam u crvenom. Da budem iskren Zaba i Span su mi jedine koje su tijekom ove krize u zelenom, sve ostalo što držim mi je u crvenom i nemam problema s tim, nisam prodao niti jednu dionicu jer trenutna cijena me uopće ne zabrinjava dok god firma zarađuje i isplaćuje dividendu. Nije mi problem gledati dionice s kojima sam u minusu kako i dalje tonu jer ih ne planiram sada prodavati pa mi je trenutna totalno cijena nebitna. Čak generalno volim kad cijene padaju jer dokupljujem. E kod Zabe se preko noći pojavila mogućnost prisilne prodaje i to moguće baš u periodu koji nam slijedi, a gdje bi dionice mogle i dalje tonuti. Sjetite se da je zaba u koroni pala na 45 kn, i sad trebam sa 50% portfelja u zabi mirno sjediti i čekati da me istisnu baš kad budemo pri nekom dnu. Čim se pojavila vijest komentirao sam ju ovdje na forumu i na kraju sam i komentirao svoje postupke vrlo iskreno i otvoreno. I da, bili su hitri jer sam se negdje prije dobrano opekao na ADPL gdje sam htio izbjeći plaćanje porreza i nisam prodao na ~180 kn, a sad je cijena malo iznad 70. E sad vi upirete prstom u mene jer rušim prosjek i jer sam većinu svojih dionica Zabe prodao. Pa ja bih želio da sam u krivu, zato sam i ostavio 500 komada s kojima mogu "bezbolno" pretrpjeti bilo koji scenarij. A strah od delista i istiskivanja nije iracionalan, unicreditu su se fino posložile okolnosti da ima u zabi zadržane dobiti od 2-3 "zaostale dividende" i potencijalnu situaciju gdje bi istisnuo male po nekoj mizernoj cijeni tijekom krize...
Ovo je samo moje mišljenje, ja sam išao izvući svoj kapital iz potencijalno nezgodne situacije i mirno spavati. I to sve sam napravio s plusom. Uz sve to, dionice koje inače dokupljujem su puno više pale od zabe, koja se solidno drži u ovoj krizi tako da mi je to još jedan plus u svemu tome jer ih planiram sada dokupljivati s lovom od prodaje zabe.
Baš sam brzoplet i iracionalan...No hard feelings...
Bojite se istiskivanja. To je u redu. I ja se toga boljim.
Zakonom vam je trenutno zagarantirana cijena za istiskivanje od 65 kn, a vi odmah, pošto poto prodajete po 62 kune jer se bojite daljnjeg pada cijene. I time rušite cijenu.
Je li to vama normalno i racionalno ponašanje? Meni nije.
A takvo iracionalno ponašanje ima svoje ime kao i posljedice i zove se - samoispunjujuće proročanstvo.
-
Da, niti tu nemaš ispis svih transakcija već samo temeljne statistike po danima.
Istina, ali možeš vidjeti broj dionica i ukupnu vrijednost transakcija. Zar nam nije to dovoljno?
Nije. AKo je zakonska definicija "pondseriani prosjek svih transakcija" onda moraš imati podatak o svim transakcijama. A mi to nemamo. Ali, imamo drugi podatako koji ne može jako odstupat od točnog izračuna, a to je prosjek cijene po danu. Razlika može biti na razini lipa, što je praktički nebitno. Je li 65,08 kn ili 65,13 kn nije od presudnog značaja.