https://m.vecernji.hr/vijesti/presud…FB+page+statusi
Ako ništa drugo, veseli me da iznosi nisu veliki. Ovo bi odgovaralo i bankama i korosnicima...
Ovo se odnosi samo na 8 presuđenih slučajeva.
A koliko će još takvih biti?
https://m.vecernji.hr/vijesti/presud…FB+page+statusi
Ako ništa drugo, veseli me da iznosi nisu veliki. Ovo bi odgovaralo i bankama i korosnicima...
Ovo se odnosi samo na 8 presuđenih slučajeva.
A koliko će još takvih biti?
Forum je mjesto za ozbiljnu raspravu. Ti si prvim svojim postom pokazao da ćeš raspravu odvesti smjerom odnsono na razinu raspravljaja baba na placu. O osobnim dojmovima. Površno i neargumentirano bez ikakvih dokaza.
I sad još trolas da si “životno ugrožen ovdje”. Obrati se nekoj udruzi za zaštitu ljudskih prava. Nisam ja problem ovog foruma nego neznanje, neiskustvo i javašluk. Osrednjost koju imamo gotovo svugdje i neprofesionalizam. Zato je ne volim mediokritete poput tebe koji sami sebe kuju u zvijezde i zagovaraju tu osrednjost teolanjem o nebitnim stvarima.
Ne znam koliko si upoznat sa procedurama procijene klijenata koje su banke obavezne raditi za kreditne plasmane, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim osobama (iz dosada napisanoga vidim da baš i nisi), ali vrlo argumentirano mogu tvrditi da malo koji ozbiljni i dovoljno veliki poduzetnik u Hrvatskoj udovoljava postavljenim kriterijima. Na žalost, banke nemaju široki spektar mogućnosti plasmana novca, a što im je core business, pa su prisiljene novac:
a) čuvati u trezoru, na čemu gube zbog inflacije, a i koeficijent obrta imovine im je loš
b) posuditi državi uz sve niže prinose i striktna zakonska ograničenja ili
c) dati ga dioničarima kroz dividendu.
ZABA se odlučila za ovo treće,
Možda racionalno, a možda i sa dodatnim motivima o kojima sam pisao u svom nedavnom postu.
Iako me štrecnuo rezultat zadnjeg kvartala, lijepo je vidjeti ostvarenu dobit na godišnjoj razini.
Nadam se nastavku pozitivnog poslovnog trenda i realizaciji ugovorenih poslova te većoj profitnoj marži.
Posebno cijenim porast prihoda iz poslovanja.
Mislim da je to jako važno.
Brine me novi BV koji iznosi 3,57 kn koji je manji zbog gubitka u zadnjem kvartalu.
Opet gotovo cijelu dobit transveriraju dioničarima.
Zanimljivo.
Padaju mi na pamet različiti, pa čak i oprečni motivi za to.
Koji bi to bili motivi?
Pa recimo:
"Take money and run"!
I to prije proglašenja kazne za pranje love ili isplate velikih iznosa temeljem sudskih presuda u slučaju Franak.
Alternativa je da banka ne zna u što bi uložila novac jer su poduzetnici nesigurni klijenti, a građani su ionako dekintirani, pa onda umjesto da ju stave u zadržanu dobiti, i time povećaju vrijednost banke, oni lovu proslijede dioničarima.
Opet gotovo cijelu dobit transveriraju dioničarima.
Zanimljivo.
Padaju mi na pamet različiti, pa čak i oprečni motivi za to.
Iako ZABA, prema svemu sudeći, postaje vrlo špekulativna dionica, iskoristio sam ovaj pad za dokup.
Dvojakih sam osjećaja. S jedne strane bi mi odgovarala produžena neizvjesnost potaknuta francima, sudovima, slabijom profitabilnošću i očitim netransparentnim poslovanjem (ako ćelimo biti blagi u izričaju), a s druge strane, vjerujem da banka neće propasti.
Eto i mene!
Pozdravljam dobro nam znanu ekipu sa starog foruma, a dobrodošlicu želim novima.
Idemo u nove pobjede i još bolju budućnost!
I sretno sa investiranjem u đungli koja se zove - tržište kapitala.