Svašta je na ovoj burzi besmisleno, ali ova prepiska je između ZSE i izdavatelja je stvarno dno dna informacijskog sustava.
Posts by Zvjezdani
-
-
https://www.adplastik.hr/wp-content/upl…9/08/Statut.pdf
Čl. 44, stavak 7
No, da i ja budem sasvim točan u izričaju.
Naravno, prije isplate dividende, moraju biti zadovoljene ostale zakonske odredbe (pokriće prethodnog gubitka, zakonske rezerve i sl.)
-
Eto i mene "unutra".
Yejiiii
Moguće da će "to ići još dolje", ali treba zauzimati pozicije.
Naprosto volim kompanije kod kojih se FI zeleni iz kvartala u kvartal, iz godine u godinu, a također volim i kompanije koje u svom statutu imaju odredbu da će minimalno 50% dobiti (ako ju ostvare) dati dioničarima kroz dividendu.
Moje povjerenje imaju, a za dalje ćemo vidjeti.
-
Počeli su dokumenti curiti u javnost...
Po meni dobra vijest, zna se već neko vrijeme da ima problema sa pranjem novca, sada je procurilo da banka nije sudjelova u tome samo je propustila prijavit što znači bitno manje kazna, već su imali problema sa tim a nesjećam se nek kazne velike
Citat iz teksta:
"Ako se kao zarada računa naknada za transakcije, kazna ne bi trebala biti drakonska. Međutim, ako će se pod zaradu računati profiti banke proizašli iz složenih poslovnih odnosa s pojedinim klijentima u privatnom i korporativnom bankarstvu, kazna bi mogla biti astronomska."
-
Zanimljiv je ovaj rast sa 57 na 62 kune.
Čini mi se da je to rezultat nastojanja da nakon ex dividend day-a, ostanemo na razini oko 57 - 58 kuna.
Pa onda u nove pobjede, što Bog da.
Malo Corona, malo nove vijesti o odlukama sudova vezano uz švicarac, malo manje o eventualnoj kazni HNB-a... sve u svemu to bi se zvalo "menadžeriranje štetom".
Ipak su to profesionalci!
-
S obzirom da nisam osobno involviran u priču oko OPTE, već ju sa zanimanjem pratim "sa strane", možda mogu biti savim hladne glave.
Preporučam oprez s obzirom na ovo produženje roka za prijave.
Sjećam se od prošle godine obavijest sa jednog našeg fakulteta koja je glasila:
"OBAVJEST zainteresiranima:Zbog naknadnih upita produžen je rok za prijavu na natječaj za upis u treću generaciju studenata na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski studij XY."
U doba kada sam ja studirao, oni koji su imali "naknadne upite" ostali su neupisani!Dakle, ovo je samo isprazni birokrattski govor kojim se skriva da je postojeći interes nezadovoljavajući.
I dakako, da se to itekako može, između redova, iščitati iz ovako sročene obavijesti.
A i spuštanje kriterija natječaja meni ukazuje na probleme, a ne na veliki interes onih koji su za OPTE spremni ponuditi cijenu sa nekom premijom.
Dakle, pazite da nebi bili iznenađenja!
Sretno svima uključenima!
-
Samo da pozdravim ekipu na OPTE. Čitam već par dana "krimić" koji se ovdje događa. Od srca vam želim dobru ponudu, pa da se opernatite. 😊
Napeto ćemo pratiti i dalje!
Sretno.
-
https://zse.hr/userdocsimages…NotREV-K-HR.pdf
Blagi užas.
Kapital smanjen za 40%, dugoročni dugovi povećani za 245 M kn i to, pazi sad, pod rubrikom "Ostale dugoročne obaveze".Financijsko izvješće bez i jedne suvisle rečenice uprave.
Gubitak godine 16,4 M kn
Sramota!
-
https://m.vecernji.hr/vijesti/presud…FB+page+statusi
Ako ništa drugo, veseli me da iznosi nisu veliki. Ovo bi odgovaralo i bankama i korosnicima...
Ovo se odnosi samo na 8 presuđenih slučajeva.
A koliko će još takvih biti?
-
Forum je mjesto za ozbiljnu raspravu. Ti si prvim svojim postom pokazao da ćeš raspravu odvesti smjerom odnsono na razinu raspravljaja baba na placu. O osobnim dojmovima. Površno i neargumentirano bez ikakvih dokaza.
I sad još trolas da si “životno ugrožen ovdje”. Obrati se nekoj udruzi za zaštitu ljudskih prava. Nisam ja problem ovog foruma nego neznanje, neiskustvo i javašluk. Osrednjost koju imamo gotovo svugdje i neprofesionalizam. Zato je ne volim mediokritete poput tebe koji sami sebe kuju u zvijezde i zagovaraju tu osrednjost teolanjem o nebitnim stvarima.Ne znam koliko si upoznat sa procedurama procijene klijenata koje su banke obavezne raditi za kreditne plasmane, bilo da se radi o pravnim ili fizičkim osobama (iz dosada napisanoga vidim da baš i nisi), ali vrlo argumentirano mogu tvrditi da malo koji ozbiljni i dovoljno veliki poduzetnik u Hrvatskoj udovoljava postavljenim kriterijima. Na žalost, banke nemaju široki spektar mogućnosti plasmana novca, a što im je core business, pa su prisiljene novac:
a) čuvati u trezoru, na čemu gube zbog inflacije, a i koeficijent obrta imovine im je loš
b) posuditi državi uz sve niže prinose i striktna zakonska ograničenja ili
c) dati ga dioničarima kroz dividendu.
ZABA se odlučila za ovo treće,
Možda racionalno, a možda i sa dodatnim motivima o kojima sam pisao u svom nedavnom postu.
-
Iako me štrecnuo rezultat zadnjeg kvartala, lijepo je vidjeti ostvarenu dobit na godišnjoj razini.
Nadam se nastavku pozitivnog poslovnog trenda i realizaciji ugovorenih poslova te većoj profitnoj marži.Posebno cijenim porast prihoda iz poslovanja.
Mislim da je to jako važno.Brine me novi BV koji iznosi 3,57 kn koji je manji zbog gubitka u zadnjem kvartalu.
-
Opet gotovo cijelu dobit transveriraju dioničarima.
Zanimljivo.
Padaju mi na pamet različiti, pa čak i oprečni motivi za to.
Koji bi to bili motivi?
Pa recimo:
"Take money and run"!
I to prije proglašenja kazne za pranje love ili isplate velikih iznosa temeljem sudskih presuda u slučaju Franak.
Alternativa je da banka ne zna u što bi uložila novac jer su poduzetnici nesigurni klijenti, a građani su ionako dekintirani, pa onda umjesto da ju stave u zadržanu dobiti, i time povećaju vrijednost banke, oni lovu proslijede dioničarima.
-
Opet gotovo cijelu dobit transveriraju dioničarima.
Zanimljivo.
Padaju mi na pamet različiti, pa čak i oprečni motivi za to.
-
Iako ZABA, prema svemu sudeći, postaje vrlo špekulativna dionica, iskoristio sam ovaj pad za dokup.
Dvojakih sam osjećaja. S jedne strane bi mi odgovarala produžena neizvjesnost potaknuta francima, sudovima, slabijom profitabilnošću i očitim netransparentnim poslovanjem (ako ćelimo biti blagi u izričaju), a s druge strane, vjerujem da banka neće propasti. -
Eto i mene!
Pozdravljam dobro nam znanu ekipu sa starog foruma, a dobrodošlicu želim novima.Idemo u nove pobjede i još bolju budućnost!
I sretno sa investiranjem u đungli koja se zove - tržište kapitala.