Prosječna ostvarena cijena dionica ZABE u posljednja tri mjeseca (računato temeljem prosječne ostvarene cijene po danu) na današnji dan bi bila 64,81 kn
Posts by Zvjezdani
-
-
Ne zazivam vraga, ali ideja da bi se ADPL opet mogao kupovati po 70-90 kn u meni budi vrela maštanja. 🙂
-
Analiza općeg karaktera, ali zanimljiva za pročitati.
Proizvodni procesi se prekidaju, tvornice zatvaraju, a vlada i nestašica čipova: 'Potrebno je...Hoće li se i u idućoj godini nastaviti kriza u automobilskoj branši? Zbog korone vlada velika neizvjesnostnet.hr -
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/40699
Uprava kupuje dione.

Ništa uprava ne kupuje!
Članovi uprave su stekli dionice temeljem svojih opcijskih ugovora. -
Mislim da se radi o ECB.
Bingo!!!!
Pazite ovo!
HNB službeno na svojim web stranicama ponosno objavljuje da od listopada 2020. godine ona gubi dio svojih ingerencija i to nadzor nad 7 najvećih banaka u Hrvatskoj. Da podsjetim, supervizija i nadzor kreditnih institucija je dio njezinih zadataka zbog kojih je i osnovana (Zakon o HNB-u, čl. 4, linea 5)!Među njima je, naravno, i ZABA.
-
Imam pitanjce za vas forumaše, dioničare ZABE, s obzirom da ste svoju lovu uložili baš tu.
Možete li mi reći tko je odgovoran za izravni nadzor rada ZABE? Tko ju nadzire? 🙂
nadzorni odbor
Hahahaha!
Duhovito!
Nadzorni odbor imenovan od Glavne skupštine, u kojoj večinu imaju, naravno, večinski vlasnici.
Dakle, vlasnik nadzire sam sebe!
Hahahha.Ozbiljno pitam!
Tko (koja institucija) nadzire rad ZABE?
Ja znam odgovor, ali me baš zanima koliko su s time upoznati vrli investitori u ZABI-cu.

-
Imam pitanjce za vas forumaše, dioničare ZABE, s obzirom da ste svoju lovu uložili baš tu.
Možete li mi reći tko je odgovoran za izravni nadzor rada ZABE? Tko ju nadzire? 🙂
-
Na skupštini će se raspravljati o bonusima upravi, ali rasprava o dividendi nije najavljena.
Ili je strategija da se proširi dnevni red i uvrsti pitanje dividende, a ovi što su prodavali proteklih dana počnu čupati nokte?
-
Koma, koma!
Nije dobro!
P.S.
Nadokupio sam danas.
Čuvam municiju ako će ići još dolje.

-
a zakaj bi trebala biti GS?

Pa netko valjda treba potvrditi isplatu dividende. Tko bi drugi to mogao?

-
Bude ZABA dala kakvu obavijest o pozivu na skupštinu???
-
Ovo ste vidjeli?
Pogođeni nestašicom poluvodiča i čipova, rade četiri dana tjednowww.poslovni.hr -
Nije mi jasno šta čekaju više...ko da smo malo čekali...mislim da bi moglo bit 7kn...
Skupljaju. Zato se ceka.
Svatko sa barem jednim zrnom soli u glavi je skupljao tamo sve do 57 - 58 kuna.
Sada se više ne skuplja, nego se čeka divka.
A onda se opet skuplja nakon divke kada se cijena stmopi*di.
Druga opcija je prodati pred samu divku i nadati se da će cijena pasti više nego što je iznos divke.
Za mene je ova druga opcija previše rizična, naročito kada se u to ubroje transakcijski troškovi i porez ako imaš poziciju kraće od 2 godine.
Ali je taj scenarij pogodan za dokup.
Win-win situacija.
-
Ja bih radije dividendu u dva dijela po 4,5kn!
I to je moguće s obzirom da sam ja ovaj izračun radio prije 1H 2021.
-
Sudeći po trgovanju kao da bi dividenda mogla biti veća od neto 6kn po dionici!?
Ja računam sa nekih 8 kn.
-
Mi imamo jako, jako puno dugoročnih investitora u dionice.
Svi koji se za*ebu s nekom dionicom, postanu njezini "dugoročni dioničari".
U nadi da će se nešto promijeniti.
A nada umire zadnja.
I na kraju dođe Borg.
-
Dakle, ako smijem primjetiti, to bi bilo to.
Napumpali su cijenu prvog dana; točno toliko da se Dumović stigne prigodno naslikavati sa Gažićkom.
Dojam je bitan!
A sada, pramac ovog broda okrećemo prema jugu.
I idemo prema mirnijim lukama: 200, 190, 180....

P.S.
Imam osjećaj da znam kakve ću emotikone dobiti ispod ovog upisa.

-
Sada kada i vlasnici dionica iz uprave imaju potvrđenu cjenu svojih dionica i kada krenu u prodaju....
Nedao Bog da vam se taj scenariji dogodi.
Da sam ja na njihovom mjestu i da imam tvrtku sa ovakvom dobiti, odmah bi to napravio.

-
Ovdje kao da nema sutra!
Sve se uzima.

-
Eto jedan kraći osvrt.
Analiza inicijalne javne ponude SpanaPiše: izv. prof. dr. sc. Ivor Altaras Penda, MBA sa Sveučilišta Libertas Nakon dugog niza godina hrvatsko tržište kapitala dočekalo je i taj dan. Napokon se…www.energypress.net