Za pretpostaviti bi bilo da će Grad za prodaju angažirati nekoga tko to zna raditi. Barem bi ja tako napravio, ali mi ipak živimo u HR pa nikada neznaš. Tko zna, možda i ZABA sama kupi taj paket. A inače, ovo javno definiranje cijene ispod koje ne misle ići sa prodajom ima smisla samo ako tipuju na nekog poznatog kupca ili kupca koji će kupiti cijeli paket. Ne vidim kako oni "na tržištu" namjeravaju dobiti svoju prosječnu ponderiranu cijenu od zadnjih tri mjeseca trgovanja, ako cijena dionice padne ispod te cijene. Tada imaju opciju ili ne prodavati ili prodati na OTC tržištu.
Posts by Zvjezdani
-
-
Prosječna ostvarena cijena dionica ZABE u posljednja tri mjeseca (računato temeljem prosječne ostvarene cijene po danu) na današnji dan bi bila 64,81 kn
kaj time želite reći?
U tekstu se spominje namjera Uprave grada da na tržištu prodaju dionice ZABE i to ne za manje od prosječne cjene ostvrene na tržištu u zadnja tri mjeseca (to je ujedno i zakonsko određenje). Napisao sam koliki je to iznos po dionici da ih prodaju danas.
-
Ovo se potencijalno i nas u ADPL-u dotiče.
https://www.geopolitika.news/vijesti/bijela…0NbrLz84AzQxARA -
Prosječna ostvarena cijena dionica ZABE u posljednja tri mjeseca (računato temeljem prosječne ostvarene cijene po danu) na današnji dan bi bila 64,81 kn
-
Ne zazivam vraga, ali ideja da bi se ADPL opet mogao kupovati po 70-90 kn u meni budi vrela maštanja. 🙂
-
Analiza općeg karaktera, ali zanimljiva za pročitati.
Proizvodni procesi se prekidaju, tvornice zatvaraju, a vlada i nestašica čipova: 'Potrebno je...Hoće li se i u idućoj godini nastaviti kriza u automobilskoj branši? Zbog korone vlada velika neizvjesnostnet.hr -
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/40699
Uprava kupuje dione.
Ništa uprava ne kupuje!
Članovi uprave su stekli dionice temeljem svojih opcijskih ugovora. -
Mislim da se radi o ECB.
Bingo!!!!
Pazite ovo!
HNB službeno na svojim web stranicama ponosno objavljuje da od listopada 2020. godine ona gubi dio svojih ingerencija i to nadzor nad 7 najvećih banaka u Hrvatskoj. Da podsjetim, supervizija i nadzor kreditnih institucija je dio njezinih zadataka zbog kojih je i osnovana (Zakon o HNB-u, čl. 4, linea 5)!Među njima je, naravno, i ZABA.
-
Imam pitanjce za vas forumaše, dioničare ZABE, s obzirom da ste svoju lovu uložili baš tu.
Možete li mi reći tko je odgovoran za izravni nadzor rada ZABE? Tko ju nadzire? 🙂
nadzorni odbor
Hahahaha!
Duhovito!Nadzorni odbor imenovan od Glavne skupštine, u kojoj večinu imaju, naravno, večinski vlasnici.
Dakle, vlasnik nadzire sam sebe!
Hahahha.Ozbiljno pitam!
Tko (koja institucija) nadzire rad ZABE?
Ja znam odgovor, ali me baš zanima koliko su s time upoznati vrli investitori u ZABI-cu.
-
Imam pitanjce za vas forumaše, dioničare ZABE, s obzirom da ste svoju lovu uložili baš tu.
Možete li mi reći tko je odgovoran za izravni nadzor rada ZABE? Tko ju nadzire? 🙂
-
Na skupštini će se raspravljati o bonusima upravi, ali rasprava o dividendi nije najavljena.
Ili je strategija da se proširi dnevni red i uvrsti pitanje dividende, a ovi što su prodavali proteklih dana počnu čupati nokte?
-
Koma, koma!
Nije dobro!
P.S.
Nadokupio sam danas.
Čuvam municiju ako će ići još dolje.
-
a zakaj bi trebala biti GS?
Pa netko valjda treba potvrditi isplatu dividende. Tko bi drugi to mogao?
-
Bude ZABA dala kakvu obavijest o pozivu na skupštinu???
-
Ovo ste vidjeli?
Pogođeni nestašicom poluvodiča i čipova, rade četiri dana tjednowww.poslovni.hr -
Nije mi jasno šta čekaju više...ko da smo malo čekali...mislim da bi moglo bit 7kn...
Skupljaju. Zato se ceka.
Svatko sa barem jednim zrnom soli u glavi je skupljao tamo sve do 57 - 58 kuna.
Sada se više ne skuplja, nego se čeka divka.
A onda se opet skuplja nakon divke kada se cijena stmopi*di.
Druga opcija je prodati pred samu divku i nadati se da će cijena pasti više nego što je iznos divke.
Za mene je ova druga opcija previše rizična, naročito kada se u to ubroje transakcijski troškovi i porez ako imaš poziciju kraće od 2 godine.
Ali je taj scenarij pogodan za dokup.
Win-win situacija.
-
Ja bih radije dividendu u dva dijela po 4,5kn!
I to je moguće s obzirom da sam ja ovaj izračun radio prije 1H 2021.
-
Sudeći po trgovanju kao da bi dividenda mogla biti veća od neto 6kn po dionici!?
Ja računam sa nekih 8 kn.
-
Mi imamo jako, jako puno dugoročnih investitora u dionice.
Svi koji se za*ebu s nekom dionicom, postanu njezini "dugoročni dioničari".
U nadi da će se nešto promijeniti.
A nada umire zadnja.
I na kraju dođe Borg.
-
Dakle, ako smijem primjetiti, to bi bilo to.
Napumpali su cijenu prvog dana; točno toliko da se Dumović stigne prigodno naslikavati sa Gažićkom.
Dojam je bitan!
A sada, pramac ovog broda okrećemo prema jugu.
I idemo prema mirnijim lukama: 200, 190, 180....
P.S.
Imam osjećaj da znam kakve ću emotikone dobiti ispod ovog upisa.