1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Zvjezdani

Posts by Zvjezdani

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 7:13 PM
    Quote from umalo
    Quote from Zvjezdani

Prije cca 2 tjedna je u potpunosti izašao ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./ PBZ CO OMF - KATEGORIJA B (1/1) koji je bio dugo u Top 10.

.....pa ti sad vjeruj ......!?

A gle, svari su vrlo jednostavne.

Ili ćeš mi vjerovati na riječ, ili ćeš investirati 17,5 € i provjeriti moje navode.

As simple as that.

A s obzirom na mogući značaj dane informacije, spomenuti ulog za provjeru istinitosti i nije velik.

Uskoro, kao jedna dionica AD Plastik.

😂😂😂

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 6:39 PM

Pardon, Henzelova 62. ☺️

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 5:50 PM
    Quote from Zlatek
    Quote from Zvjezdani

INFO!

Koji to "austrijski investicijski fond dobrano podebljava svoju ADPL poziciju"?

I koji to "naši prodaju"?

U Top10 vidim samo da je OTP indeksni kupio 2.842 kom u zadnjih mjesec dana

Display More

Prije cca 2 tjedna je u potpunosti izašao ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./ PBZ CO OMF - KATEGORIJA B (1/1) koji je bio dugo u Top 10.

Koji austrijski fond kupuje ti ne mogu reći jer nije među prvih 10, a javno objavljivanje ostalih podataka iz knjige dioničara vjerojatno podliježe nekim pravilima. Ali, zar je presudno koji je konkretno fond u pitanju? Austrija ih ima na stotine.

Dovoljna je informacija da je u pitanju austrijski investicijski fond. Za detalje ti treba knjiga dioničara koju, ako si dioničar ADPL-a možeš kupiti u SKDD ili na uvid dobiti besplatno u zgradi SKDD-a u Zagrebu, Henzelova 32, uz prethodnu najavu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 11:34 AM
    Quote from sonda

Moram komentirati, jer zadnjih par tjedana aktivno pratim situaciju ovdje.

Tehnički, razvoj događaja ovdje vidim malo drugačije od probijanja trokuta, što ne znači da sam u pravu. Al na GO sam, na mobu, pa mi se ne da patiti da stavim sliku.

Vidim... rastući kanal i vidim da je cijena naišla na potporu. Bilo je pitanje dana kad će eksplodirati. Sve jako lijepo i pozitivno. Jedino što nije tako lijepo je ta cijena 11,60-11,70 koju treba probiti. To će bit interesantno za pratiti.

Mislim da se u iduća 3 tjedna ništa bitno neće dogoditi. Cijena od 10,80 - 11,50. Tko bude htio dokupiti, imat će vremena. Tada slijedi opet testiranje potpore. A onda ćemo vidjeti... nadam se vatromet.

Drugi scenarij je da je ovo trostruki vrh. A zna se što to znači.

Sada sam vidio ovaj upis.

U tehničkoj analizi je vrlo važno znati koji vremenski interval se promatra.
    Na prošloj slici TA sam uzeo zadnja 2,5 mjeseca u razmatranje.
    Međutim, potaknut vašim komentarom, proširio samo interval na cijelu 2025. godinu.
    Dobio sam identičan rezultat.
    U pitanju je trokut koji je jučer probijen. i to prema gore.

Tehnička analiza je u ovom slučaju potpuno jasna.

Napomena: proboj trokuta prema dolje u travnju je rezultat kratkotrajne i ekscesne eksterne sitaucije uzrokovane Trumpovom najavom uvođenja carina na tzv. "Liberation day". To se slobodno može izostaviti iz analize.

Evo slike u privitku.

Images

• 3.jpg
      • 269.35 kB
      • 1,440 × 672
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 11:12 AM

INFO!

I dok je jedan naš mirovisnki fond u potpunosti izašao iz ADPL-a, jedan austrijski investicijski fond dobrano podebljava svoju ADPL poziciju unutar posljednjih nekoliko tjedana.

Po običaju, kad naši prodaju, stranci kupuju.
    Netko će tu ispasti pametan, a znamo tko redovito nije.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 16, 2025 at 2:38 PM
    Quote from Zlatek

Zvjezdani

TEHNIČKA ANALIZA - Probili smo trokut prema gore. A što sad slijedi?

Čarobnu kuglu nema nitko da zna što slijedi. Tehnička analiza služi za analizu cijena iz prošlost s povjerenjem da se mogu prepoznati ponavljajući obrasci.

Probijanje cjenovnog trokuta prema gore upućuje na to da prethodna cijena otpora postaje cijena potpore. Prevedeno, ovo je signal za nove, više, razine cijena.

Ako tehničkoj analizi svoju podršku da i skorašnji FI, to bi značilo da se odljepljujemo cd cijene 10 i 11 i otvara nam se put za cijenu 12+ ojrića za napaćeni ADPL. To bi trebalo biti naše "novo normalno" ☺️

Nadam se sa sam bio dovoljno slikovit.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 16, 2025 at 1:18 PM

AKO NE ZNAŠ ŠTO JE BILO (danas) !!!

Ali zašto?
    I zašto baš danas odosmo sjevernije?

Evo zašto.

TEHNIČKA ANALIZA - Slika 1.
    Probili smo trokut prema gore.

FUNDAMENTALNA ANALIZA - Slika 2.
    ADPL se trži na omjeru 0,13 pokazatelja PB*PS (famozna Bakićeva aproksimacija tržišnog sentimenta prema nekoj dionici). Prosjek dionica sastavnica CROBEX-a na tom omjeru je 4,75!
    Trenutna valuacija ADPL-a i na još nekim pokazateljima je patetično smješna.

Images

• 1.jpg
      • 337.98 kB
      • 1,440 × 741
    • 2.jpg
      • 479.92 kB
      • 1,338 × 507
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 14, 2025 at 4:27 PM

Pripreme za novu upravu u AD Plastiku u punom jeku.

Vjerojatno zato pomiću i sjednicu uprave i objavu FI sa 25. 7. na 21. 7. 2025.

Ovo će biti zadnja sjednica i izvješće koje ćemo vidjeti napravljeno pod palicom Marinka Došena.

Dana nakon tj. 22. 7. 2025., stvari u svoje ruke preuzima Katija Klepo.

Ona, izgleda, želi imati "clean slate".

Obavijesti izdavatelja - EHO

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 10, 2025 at 8:37 AM

Dragi novinari iz raznih medija u Hrvatskoj!

Znam da čitate komentare koji se pišu na forumima ovoga tipa, pa i konkretno ovoga ovdje.

Umjesto da pišete gluposti poput „Je li na pomolu neprijateljsko preuzimanje AD Plastika?“, ljubazno molim da odmah nakon 22. 7. 2025. kada Katija Klepo i službeno postane predsjednica uprave AD Plastika, napravite s njom opširniji intervju i objavite ga u svojim novinama i/ili portalima.
    Bez imalo sumnje, to bi bilo „vruće“ štivo koje zanima veliki krug ljudi i vama bi se povećala čitanost, odnosno bili bi „klikani“.

Između ostaloga, pitajte gđu. Klepo ovih 10 pitanja:

1. Namjerava li napraviti neke značajnije poslovne promjene u odnosu na njezinog prethodnika Marinka Došena?
    2. Hoće li se AD Plastik otvoriti za nove tržišne niše osim proizvodnje autodijelova, i ako da, za koje?
    3. Na koji način namjerava povećati iskorištenost proizvodnih kapaciteta koji su sada na nekih 65%.
    4. Kakvi su odnosi između najvećih pojedinačnih dioničara AD Plastika?
    5. Ima li spoznaje da je najveći pojedinačni dioničar (iz Rusije) zainteresiran za bilo koju vrstu promjene svoje dioničarske uloge – prodaja svog udjela ili nastojanja da stekne više od 50% dionica?
    6. Smatra li da će AD Plastik od 2026. godine opet postati dividendna dionica?
    7. Kad bi mogla razgovarati s AD Plastikom kao osobom, što bi mu rekla – i što bi očekivala da on odgovori njoj?
    8. Da li se bavi nekim sportom i što ju opušta?
    9. Koju muziku voli?
    10. I za kraj: Ima li kakvu poruku za male dioničare AD Plastika s obzirom na to da je ujedno i predsjednica Udruge malih dioničara i smatra li da može i dalje obnašati tu funkciju kao predsjednica uprave.

Eto, potrebno vam je samo malo razmišljanja i dobre volje.

Siguran sam da će se Katija Klepo rado odazvati na intervju!

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 8, 2025 at 5:24 PM

Dostupan mi je tekst iz Slobodne Dalmacije o AD Plastiku.

Razumjeti ćete, ne smijem ga copy-paste jer bi sebe time doveo u potencijalnu pravno rizičnu situaciju, jer Slobodna Dalmacija ima autorska prava na njega.

Ali vam mogu prenijeti glavne ideje teksta i to svojim riječima, te dati svoj komentar.

Autor je poprilično površan i donosi zaključke na temelju poluinformacija i vlastitog dojma.

Očito je da autor pred sobom nema knjigu dioničara.
    To ga ne sprečava da na temelju jedine dostupne javne informacija (da Josip Boban kupuje dionice, a to se vidi jer je među prvij 10), zaključuje kako postoji mogućnost da ruski vlasnik djeluje zajednički s bivšim i sadašnjim članovima uprave na tržištu kapitala. To potkrepljuje povećanim prometima na ZSE. Svima nama ovdje je jasno koliko je to površno razmišljanje. Bilo je dovoljno samo da pročita što smo u prethodnih nekoliko dana mi ovdje pisali, pa bi mu bilo jasno da je ova konstrukcija jako nategnuta. A da ne kažemo da je kao istraživački novinar mogao investirati 17,50 € i znati što se događa sa dioničarima AD Plastika.

Usprkos toga što mu je Katija Klepo izravno odgovorila da ne postoji udruženo djelovanje dioničara i da se događaju promjene tek u strukturi upravljanja firmom, on je ustrajan u iznošenju ideje da je ruski vlasnik, možda, spreman izaći iz vlasničke strukture.

Pritom se autor teksta pita što će biti sa tvornicama AD Plastika u Rusiji. Ne znam na temelju kojeg zakona bi ruski vlasnik sa 30% dionica te tvornice mogao preuzeti na sebe? Dakle, tvornice AD Plastika u Rusiji ostaju tvornice AD Plastika u Rusiji.

Da ne kažem da autor teksta iznosi potpuno krivi podatak da mali dioničari imaju 12% dionica u AD Plastiku. Oni imaju oko 32%, a to je bitna razlika. Istaknuta imena članova sadašnjih i bivših uprava (Boban, Klepo, Došen, Tolić, Podrug, Luketin...) zajedno imaju oko 6% dionica kompanije. Da oni svi rade zajednički sa Rusom, a što nije izvjesno, mogu samo pjevati borbene. Nužno im treba neki od mirovinaca, a oni za sada ne daju nikakve znakove zajedničkog dioničarskog djelovanja. Autor teksta iznosi spekulaciju da Klepo, opet možda, s nekima od njih šuruje. Jako puno "možda" ima u ovome tekstu. Bez ikakvih argumenata! Dakle, tekst vrvi konstrukcijama, a bubu u uhu za te konstrukcije je vjerojatno dobio od one grupe dioničara koji su pisali HANFA-i da se nešto događa sa vlasnicima AD Plastika.

Ponavljam jako važnu stvar – upravljanje firmom i njezin menadžment je jedna tema. Vlasnička struktura kompanije i moguće promjene u njoj su druga tema. Prva tema je pogodna za spekulacije, geopolitičke i ekonomske intrige te možda ljubavne spletke. Druga tema je puno više kvantitativna i lako se analizira ako imaš nekoliko knjiga dioničara unazad dvije godine.

Autor testa, na žalost, to dvoje stalno brka, a nije si dao truda da bude pravi istraživački novinar.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 7, 2025 at 12:26 PM

INFO!

ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./ PBZ CO OMF - KATEGORIJA B (1/1) je out!
    Prošli ponedjeljak je izašao skroz. Nema ga više.

OTP idneksni i Interkapital podebljavaju.
    Onima malo informiranijima je ovo važna informacija.

Sada čekamo da prođe kolebanje oko 9. 7. vezano uz vijesti o carinama i 25. 7. izlazak FI sa rezultatima za 1H. Tada ćemo imati okvirne obrise kuda plovi ovaj brod.
    Očekujem najbolje, a spremio sam municiju i za najgore. ^^

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 6, 2025 at 9:33 PM

Ovo bi mogla biti izvrsna prilika za diverzifikaciju kupaca, što je za AD Plastik nužnost!

Changan otvara tvornicu u Europi, cilja na milijun prodanih vozila
    www.poslovni.hr
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Zvjezdani
    • July 4, 2025 at 3:43 PM

I tako nam je kolega ALL na privremenom detoxu od komentiranja. :D
    Poslan je na hlađenje do sutra. To je svojevrsno ugovorno odmaranje od tipkovnice.
    Treba to napraviti s vremena na vrijeme sa hiperaktivnim forumašima.

Što reći nego mu poslati poruku podrške, baš kao što smo nekada davali podršku zaposleniku AD Plastika Jakovu Kitaroviću.

Dakle: "ALL, izdrži!" <3

Za dvadesetak dana čekaju nas polugodišnji rezultati AD Plastika.
    Procjenjujem da će se dobit na razini grupe približiti 5 M€.
    Za matično društvo mi je malo teže to procijeniti, ali bih bio zadovoljan sa 2 M€.
    Ako se to dogodi, otvara nam se mogućnost da AD Plastik u 2026. nakon 4 godine opet postane dividendna dionica sa jednim od najvećih dividendnih prinosa na ZSE s obzirom na sadašnju cijenu dionice.
    To bi za novu predsjednicu uprave Katiju Klepo bio marketinški puni pogodak, s obzirom na to da je ona ujedno i predsjednica udruge dioničara AD Plastik. U tom slučaju imala bi potpunu moralnu satisfakciju nakon izvanrednog otkaza kojeg je dobila.

Doduše, smješi nam se još jedno potencijalno posrtanje cijene dionice, ako do sljedećeg tjedna (9. 7. 2025.) USA I EU ne uspiju sklopiti okvirni carinski dogovor. Pametni znaju čemu služe takve rijetke tržišne prilike! ;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Zvjezdani
    • July 4, 2025 at 9:29 AM
    Quote from All
    Quote from villach007

možda je problem u tome što se lažno predstavlja kao predstavnik malih dioničara u nadzornom odboru a nema njihovu podršku.

da nisi ti taj dotični pa nam se smiješ tu po forumu :)

Ako to ide mene, tada nisi pratio. Ja sam se u potpunostio otpozicionirao kako iz Ingre tako i iz adpl i usao u IG i pojačao kotr2, dlkv, koei ... I smatram to odličnim potezima kako do sada tako i za sljedeći period i čini mi se kako stvari stoje da se više niti neću vratiti na moju sreću. I nisam sretan što ne cvjeta cvijeće u vaše preduzeće, da ne mislite jer imao sam plan se vratiti

All, odgovoriti ću ti ovdje u rubrici Svaštara, jer tvoji postovi uglavnom i spadaju u "Svaštaru".
    Ti si toliko simpatično naivan i zelen da je to milina za gledati.
    I ne kužiš kako se igra ova igra.

Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    A znam i kada ćeš se vratiti!
    Onda kada shvatiš da će ADPL 2026. opet biti dividendna dionica.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih prihoda od serijske prodaje svojih proizvoda + prihoda od EAPS-a iz Rumunjske.
    Ali, kada ćeš se ti vratiti, tada cijena dionice neće biti niti približno na ovim razinama.
    To ti je onaj princip: kupujem skupo i prodajem jeftino!

Kada se sjetim tebe (a vjeruj mi to nije često; više mi dođeš kao kakav "pop up" na računalu jer iskačeš sa svake teme), prvo mi padne na pamet misao iz fima Kockari (1998.) koja glasi:

"If you can't spot the sucker in your first half hour at the table, then you are the sucker."

Ali svakakao, hvala ti na prijateljskim savjetima. ;)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 3, 2025 at 8:22 PM

Ne cveta cveće u našoj branši!

Masovna otpuštanja u poznatoj tvornici autodijelova, ukida se svako drugo radno mjesto
    www.poslovni.hr
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 2, 2025 at 8:38 AM

Ispravak točke 7,

OTP nije bio među prvih 10 na početku razmatranog razdoblja.
    U međuvremenu je sa 12. dogurao do 7. mjesta.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 1, 2025 at 10:02 PM

Eto, napravio sam brzinsku analizu nove knjige dioničara od 27. 6. 2025.

Promatrani vremenski raspon (od prošle knjige dioničara koju imam) počeo je 10. 1. 2025.

Ima par zanimljivosti:

1. Naravno da nema govora o dioničarskom „neprijateljskom preuzimanju“ niti zajedničkom djelovanju između nove predsjednice Uprave i najvećeg (ruskog) dioničara. To je potpuna besmislica! (Interesna preslagivanja unutar kompanije su nešto sasvim drugo.)
    2. U razmatranom razdoblju nam se ukupan broj dioničara povećao za 42.
    3. Erste mirovinski fond je prodao 44.000 dionica i ostalo im je još oko 19.000. Možda su to prodali u ponedjeljak? Oni su ujedno i najveći pojedinačni prodavatelji u razmatranom periodu. Generirali su 18% ukupne prodaje od 10. 1. do 27. 6. 2025. Još malo pa ćemo lakše disati kada izađu skroz.
    4. Više od 150 dioničara je u potpunosti izašlo iz AD Plastika, od kojih je 30 imalo više od 1.000 dionica.
    5. Imamo 12 potpuno novih dioničara koji su kupili između 1.000 i 10.000 dionica.
    6. S obzirom na to da je među prvih 10, onda se može reći da je Josip Boban bio najveći pojedinačni kupac.
    7. Značajan kupac je bio i OTP indeksni fond, iako nije među prvih 10.
    8. 110 dioničara je steklo po 30 dionica. Možda je to neki program nagrađivanja unutar AD Plastika (???), jer je sada u njihovom „trezoru“ 3.420 dionica manje.
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • June 30, 2025 at 6:04 PM
    Quote from mjanko
    Quote from Zvjezdani

Nova predsjdnica Uprave AD Plastika za rozdoblje 2025. - 2027. je Katija Klepo.

Eto, storia finita ... nema tu nikakvog 'preuzimanja' ni ne znam čega sve ne, a svašta se uspjelo iskonstruirati počevši od onog novinskog napisa pa po forumima itd .... očito je tu u pitanju bila jedino i isključivo ženska osveta ... ti si meni dao otkaz, sad ćeš vidjeti svoga boga ... očito je da je KK igračica premazana svim mastima, što me u biti uopće nije briga, dok radi u interesu firme ... kako inače tumačiti da je u upravu vratila u Peroša, kojeg je Došen isto maknuo prije ne znam koliko godina?

Bravo!
    Upravo to i ja tvrdim.

Samo se bojim da će uprava zbog ruske veze u vlasničkoj strukturi svjesno morati odustati od potencijalno unosnih poslova vezanih uz vojni program kojeg je, kao opcije, bio svjestan Došen.
    A Klepo je, koliko vidim iz njene poslovne biografije u AD Plastiku, u dobrim odnosima sa Rusima.

Dakako, ovdje mislim samo na razini poslovnih odnosa. Ništa više od toga ne prejudiciram.
    Ti bogca - danas na svaku riječ moraš paziti....

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • June 30, 2025 at 4:31 PM

Nova predsjdnica Uprave AD Plastika za rozdoblje 2025. - 2027. je Katija Klepo.

Inače, zadnje smo ovoliki promet dionica u jednome danu imali 9. 3. 2022. godine.
    To je bilo neposredno nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Ako bi ovakvi prometi potrajali neko vrijeme (tjedan, dva ili duže) onda bi se moglo govoriti o neprijateljskom preuzimanju.
    Ali, to će se vidjeti u knjizi dioničara po principu T+2.

Čekam da mi iz SKDD-a pošalju knjigu dioničara koja je danas kupljena, tako da će mi biti vidljivo stanje od petka. S vama mogu podijeliti sumarnu analizu podataka kada ju napravim, ali bez konkretnih imena jer bi time vjerojatno kršio više zakona (GDPR i slično). A to ne mislim raditi.
    Kupite si knjigu, pa gledajte. :*

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • June 28, 2025 at 3:46 PM
    Quote from umalo
    Quote from Zvjezdani

.

Ja i all nemamo nikakve veze jedno sa drugim , a niti sam ikad imao adpl niti je iman , pročitao na portalu neki novinski članak o ovom preuzimanju , u kojem se spominje da su baš mali dioničari upozorili hanfu o mogućnosti neprijateljskog preuzimanja ,pa sam na svoj način komentirao ovaj slučaj

UMALO, sve ok.
    Mali dioničari su pisali HANFI da izvidi ima li kakvih nepravilnosti u upravljanju tvrtkom, s obzirom da je ona na burzi. Naravno da HANFA nema nikakvih ovlasti vezano uz upravljanje tvrtkama, već samo onim što ima veze sa tržištem kapitala.
    A i samo korištenje izraza "neprijateljsko preuzimanje" je u ovom kontekstu vrlo upitno i izravna je izmišljotina novinarke koja je napisala onaj članak.
    U zadnjih mjesec dana je, istina povečan obujam trgovine dionicama AD Plastika, ali ne u tolikoj mjeri da bi se opravdano moglo govoriti o neprijateljskom preuzimanju.

Problem je nastao u tome što neprijateljsko preuzimanje u kontekstu zakona ima svoje striktno značenje, a ovdje je korišteno više kao stilska figura da bi se opisao mogući sukobu unutar nadzornog odbora i same uprave.

Nikakvo istiskivanje manjinskih dioničara trenutno nije moguće, a promjene u vlasničkoj strukturi su vidljive svakome tko je voljan investirati 17,5 € i u SKDD-u kupiti knjigu dioničara na određeni dan.
    Mislim da bi svaki iole ozbiljni investitor u neku kompaniju barem jednom godišnje (ako ne i češće) trebao izdvojiti taj iznos da vidi ima li značajnije promjene u strukturi vlasništva.
    Zadnje sam to osobno napravio u siječnju.

Tko zna, možda već imam i najnoviju knjigu dioničara? :D:saint:

1. Privacy Policy
  2. Kontakt