1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Zvjezdani

Posts by Zvjezdani

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 24, 2025 at 7:02 AM
    Quote from All

Imate velike srece sto.je gospon Došen maknut. Odmah je to popraceno cijenom. Da nije tako najvj bi rezultati bili vrli poput Petrokemije koju je dotični gospodin "oplemenio". ;). A sad me mozete ponovo bannat jer jasno je da istina boli. :)

Nastavljaš ti po starom pisati bedastoće.
    Pritom činiš klasičnu logičku grešku koja se zove Post hoc ergo propter hoc u značenju "Nakon toga, dakle zbog toga."
    To što je nešto slijedilo nakon nečega, ne znači da je upravo to tome uzrok.
    Cijena je išla gore zbog preokreta u poslovanju i odličnog FI-a, a ne zato što je Došen manut.

Dapače, cijena bi prema svemu sudeći bila već na 17 da je ovakve rezultate ispručila "stara i nova" uprava pod palicom Marinka Došena.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Zvjezdani
    • July 24, 2025 at 6:45 AM
    Quote from All
    Quote from Sheki

Ne moraš ni imati dionicu, bitno da si na forumu lova samo kaplje :)

Lako je vama se šaliti, ali i dalje postoji problem kamo sa svim silnim viškovima !!

Što su te pustili s lanca? :D

P.S.
    Nek si ti meni sretan i zdrav.
    Kako bi izgledao ovaj forum bez tebe?
    Bio bi dosadna močvara.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 24, 2025 at 6:44 AM
    Quote from superfly

Slažem se..klasično nesadržajno priopćenje za javnost. Jedino mi zapelo za oko napomena razvoj u primarno automobilski sektor, što će reći da je Došen možda htio proširiti područje interesa. Ili je pak stvarno razlog bio prozaičan, pad vrijednosri dionice u ovih par godina što Rusu nije l

Mislim da mu je presudio naslov zadnjeg intervjua kojeg je dao u kojem se spominje moguće sudjelovanje u vojnom programu.

Možda je Rus smjenom Došena sebi u Rusiji sačuvao glavu.

Došen: Radije bih da radimo autobranike, ali razmišljamo dijelom i o vojnoj industriji
    www.poslovni.hr

Pitanje je što je za ADPL bolje - imati Ruse u vlasničkoj strukturi ili ne. Kratkoročno vjerojatno ne, ali za dugoročno nisam siguran. Na kraju krajeva oni imaju "samo" 30%, ali se ponašaju kao da imaju 60% jer imaju domaće podupiratelje. Iako svi oni skupa nemaju više od 50% vlasništva u ovoj rundi je na Glavnoj skupštini očito pobijdila upravo ruska veza. Cijena te pobjede je Došenova glava.
    Šteta! Velika šteta!

Zato sam posebno osjetljiv na isprazni korporativni govor, jer on daje naslutiti o kakvom se menadžmentu radi. A njihov karakter se, koliko čujem, jasno mogao vidjeti i na ovoj Skupštini u načinu ponašanja Ane Luketin i Katije Klepo.

Warren Buffett je jednom rekao da uz dobro poslovanje najvažniji motiv za ulaganje u dionice neke kompanije jest čestita uprava kojoj se može vjerovati.

Došen je bio upravo taj. Tri produžene godine mrcvarenja na ADPL-u (od 2022. do 2025.) sam s lakoćom mogao pretrpjeti jer sam imao povjerenja u upravu (konkretno Došena) i to vrijeme sam doživio kao božji dar i priliku da povećam svoj vlasnički udio.

S protjerivanjem Došena, jedan veliki dio svoje motivacije sam izgubio.

Način ophođenja prema Došenu na Skupštini, nesuvisla javna komunikacija i zakulisne dioničarske igre mi je upalio sve crvene lampice. Katija Klepo mora isporučiti iznimne poslovne rezultate kao protutežu. A što se mene osobno tiče, niti to nije dovoljno.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 23, 2025 at 9:25 PM

Iskreno mrzim isprazni korporativni govor!

Što znače ove besmislene floskule?

Užas!

"Nova upravljačka struktura, kako su naveli, osigurava kontinuitet poslovanja, unutarnju stabilnost i daljnji strateški razvoj kompanije..."

"Promjena Uprave predstavlja prirodan nastavak dugoročne strategije razvoja i osnažuje sposobnost prilagodbe kompanije..."

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/na-celo-mocne-solinske-kompanije-zasjela-iskusna-katija-klepo-predstavljeni-i-novi-clanovi-uprave-otkrili-su-planove-1491450

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 23, 2025 at 6:07 AM

sonda i hugh

Nisam slučajno ove levele uzeo kao parametre. ☺️

Mislim da smo u ovoj rundi došli do vrha. Ako danas odemo na 16€, tržište će me opovrgnuti i fibonaccia će trebati korigirati. To je najmanji problem. Ali sam pozvao na oprez radi događaja od geopolitičkog značaja koji bi mogao korigirati cijelo težište, pa i ADPL.

Ako tko razumije i smatra da je ADPL još uvijek fundamentalno podcijenjena dionica, onda sam to ja. Tu nema spora. Prošli post nije bio "protiv" ADPL-a, nego za održivi rast cijene. Jer ovi koji su sada progledali misle da će se do fer vrijednosti doći preko noći. Ili, kako bi to rekao ponovno banirani All: "Ide to na 25 €". 😂😂😂

Ali, to ne ide tako.

Da, vjerujem da ćemo ADPL ponovno gledati na prijašnjih cca 200 kn. Ali kroz neko vrijeme. Zadnje što nam sada u strukturi dioničara treba su drhtave ručice. A sjatilo se sada ovdje svega i svačega. Neki su nanjušili krv. Ne shvaćajući da je prava gozba tek kad pečeno janje stigne na stol. Ali ono se mora duže peći! 😂😂😂

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Zvjezdani
    • July 22, 2025 at 12:31 PM
    Quote from All
    Quote from Zvjezdani

Da ovo nije ljigavo, bilo bi odvratno!

E moj All, nikad od tebe karaktera!

RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

[…]

All, odgovoriti ću ti ovdje u rubrici Svaštara, jer tvoji postovi uglavnom i spadaju u "Svaštaru".
    Ti si toliko simpatično naivan i zelen da je to milina za gledati.
    I ne kužiš kako se igra ova igra.

Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    A znam i kada ćeš se vratiti!
    Onda kada shvatiš da će ADPL 2026. opet biti dividendna dionica.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih…
    Zvjezdani
    July 4, 2025 at 9:29 AM

Nisam se vratio u adpl nego sam se pozicionirao sa zaradom na končarima, a glavnica je jos uvijek tamo. Mogu ti nacrtati ako ne shvacas .... Jos jednom me pročitaj sa razumijevanjem i shvatiti ces da nemam lose misljenje o tvrtci ali smatram da je loše vođena. Gajim nadu da ce se sa odlaskom tvog voljenog situacija promjeniti. I ponovo pitam. Zašto stalni vrijeđaš ???? Imas ustanove koje mogu rjesiti tvoj problem

Ljudi dragi, gledajte ovu drskost!

Čovjek napiše rečenicu:
    "Ja sa napravio upravo kako sam i govorio. Otisao zbog Dosena i prije par dana se ponovo pozicionirao. Dionica bi trebala doci na 25E..."

I sada sve nas uvjerava da nije napisao da se vratio u ADPL sa zaradom od končara, nego mi ne razumijemo hrvatski jezik te nam se pričinjavaju bijeli miševi.

Ti All ne samo da nemaš karaktera, nego još pristojno govoreći, ne govoriš istinu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 22, 2025 at 12:22 PM

Molim za oprez!

U nekoliko dana smo napravili impresivnih 45% rasta.

Smjer poslovanja je sada jasan i ako nastavimo ovako dobro i u 3Q, zaista smo na konju.
    To će biti potvrda da ima osnove na glavnoj skupštini tražiti da ADPL ponovno postane dividendna dionica. Mislim da će to predložiti i sama Klepo, ali daleko smo od toga.

Kratkoročno, prema TA može nam se dogoditi (zapravo to i očekujem) poznata Fibonaccijeva korekcija (Fibonacci retracement), naročito s obzirom na to da je pred nama raspetljavanje sa Trumpovim carinama, što je uvijek za tržište neugodno. U tom slučaju biti će zanimljivi leveli od 13,87€, a ako se i to probije onda i 12,90€.
    Ne očekujem da ćemo više ADPL gledati ispod 12€ , osim ako se ne dogodi neki veliki geopolitički ili drugi ekscesni događaj.

Ovo nije investicijski savjet i nemam čarobnu kuglu. Ne znam kuda će cijena ići, već na investicijskom forumu pišem što iščitavam iz tehničke analize koju sam izradio. Ne slušajte mene. Mislite svojom glavom i čuvajte svoje nofce!

Images

• ADPL - Fibonacci.jpg
      • 108.58 kB
      • 917 × 547
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 22, 2025 at 11:49 AM
    Quote from All
    Quote from Wolfshar

Ja sa napravio upravo kako sam i govorio. Otisao zbog Dosena i prije par dana se ponovo pozicionirao. Dionica bi trebala doci na 25E, ali nova uprava se treba poprilično dokazati. Vrlo jednostavno. A ako krenu sa kinezima smo na konju. Vratio sam se samo sa zaradom na končarima ....

Da ovo nije ljigavo, bilo bi odvratno!

A zapravo je žalosno.

Ali je upravo ono što sam i predvidio da će se dogoditi još 4. 7. 2025.

Evo što sam tada napisao na tvoju tvrdnu cit: ":...i kako stvari stoje više se niti neću vratiti na moju sreću."

"Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih prihoda od serijske prodaje svojih proizvoda + prihoda od EAPS-a iz Rumunjske.
    Ali, kada ćeš se ti vratiti, tada cijena dionice neće biti niti približno na ovim razinama.
    To ti je onaj princip: kupujem skupo i prodajem jeftino!"

E moj All, nikad od tebe karaktera!

RE: Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

[…]

All, odgovoriti ću ti ovdje u rubrici Svaštara, jer tvoji postovi uglavnom i spadaju u "Svaštaru".
    Ti si toliko simpatično naivan i zelen da je to milina za gledati.
    I ne kužiš kako se igra ova igra.

Eto vidiš, ja sam siguran da ćeš se ti vratiti u ADPL, jer ti vrag neće dati mira.
    I kada vidiš dobit koju će ADPL ostvariti ove godine na ime ne jednokratnih prihoda od prodaje alata već kontinuiranih…
    Zvjezdani
    July 4, 2025 at 9:29 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 21, 2025 at 2:09 PM

Ono, kada te baš krene!

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ovo-je-veliko-mocna-njemacka-automobilska-kompanija-odlucila-gradimo-tvornicu-u-hrvatskoj-evo-i-na-kojoj-lokaciji-1490790?cx_linkref=zd_home_regionalni_top_modul_-_bitne_vijesti

🥰🥰🥰

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 21, 2025 at 2:00 PM

Ima jedan investitor u Hrvatskoj koji je mnogima poznat, a koji koristi jedan lijepi izraz za ovo što trenutno doživljavamo sa AD Plastikom. On to zove - OTKLJUČAVANJE VRIJEDNOSTI

Dugo smo na to čekali.

Ali, vridilo je!

☺️

Još jednom - hvala gospodine Marinko Došen na uloženom trudu!

• Birtija

• Zvjezdani
    • July 18, 2025 at 8:07 PM
    Quote from tollway

zvjezdani

može malo detaljnije kaj je bilo sa suđenjem u americi?

Mogu, kako ne. Samo to nije vezano uz AD Plastik, pa će moderator to premjestiti.

Dakle, kada ti kažem ime spora sve će ti biti jasno. Nama grupi investitora 2006. godine bila je prezentirana investicijska prilika u kojoj se, navodno, ulagalo u tržište valuta (FOREX). Nudilo se 5% od ostvarene dobiti i na svom internet sučelju si stalno bio informiran o dnevnom stanju portfelja. Mislili smo da se ne radi o ponzijevoj shemi jer se od nas nije očekivalo da dovodimo druge investitore. Dakako, ako si koga doveo imao bih nagradu od +0,5% dobiti, ali to nije bio uvjet nizašto. To je trebalo biti nešto kao investicijski fond, ali preko tvrtke za međunarodno trgovanje valutama. Pokazalo se da je prikazano trgovanje bila laž. Osnivač toga, španjolac German Cordona je dobio 13 godina zatvora.

https://www.rfi.fr/en/contenu/20170310-spanish-mini-madoff-sentenced-13-years

Ali, štos je bio u tome što je čovjek umjesto u Forex, ulagao u nekretnine i zlato. SAD je blokirala cijelu njegovu dostupnu imovinu i preko Ministarstva pravosuđa na Floridi (DOJ of Florida) pozvala investitore koji su mogli dokazati investiciju na obeštećenje. Kako je cijena zlata u međuvremenu jako narasla, bilo je dovoljno sredstava za puni povrat. Samo je to trajalo punih 18 godina. Da štos bude još veći, razlika u tečaju je bila jako povoljna za mene, jer sam 2006/7/8 dolar kupovao po 4,8 kuna, a kada sam dobio povrat, tečaj je bio 1 $ = 0,93 €. Naravno, inflacija je napravila svoje. Uz to, dobio sam na kućnu adresu, američki ček, kojeg niti jedna banka u EU ne prihvaća (navodno se mogao unovčiti u Bugarskoj, ali si dobio samo 50% sredstava 😂😂😂), tako da sam morao čekati pola godine da ček istekne, kako bi mi banka iz amerike napravila transfer direktno na moj bankovni račun. Cijela zavrzlama je bila oko toga.

Eto, to ti je moja štorija.

Investicijski krimosi nisu samo u Hrvatskoj. Ima ih i vani. Pitam se kada bi Hrvatska organizirala ovakav povrat oštećenim strankama? 😂😂😂

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 18, 2025 at 5:05 PM

To je to!

Tehnička analiza se i ovaj puta pokazala maestralno dobrim prediktorom cijene.

Ove godine obilježavam 20 godina prisutnosti na ZSE.

Prošao sam doista svašta. Sito i rešeto.

Od Plive i Actavisa preko mog osobnog najvećeg promašaja Diokija - jer sam bio vođen mišlju da kompanija sa najvećim godišnjih prihodom u državi (nakon INE) kad-tad mora prikazati dobit. Vjerujte mi- ne mora! A onda se pojavio Sanader i njegov pajdaš Ježić.

Potom je uslijedila pljačka malih dioničara na Agrokoru u režiji AP-a, guvernera, Daličke i grupe Borg.

Potom sam se uspješno igrao sa DDJH-om, LKRI-jem (sada kada nekome kažem da se ona tržila na 1.000 kuna, ljudi mi ne vjeruju!), LRH-om i nekadašnjim KORF-om, te ostvario pristojnu zaradu na ATPL-u, a dobro sam omastio brk i na ZABA-i, ali sam izašao puno prerano.

Primio sam brojne šamare koje mi je priredilo naše tržište kapitala, ali me to naučio prepoznati svu kriminalu trulež našeg društva. Tako sam na vrijeme, prije nulovanja, izašao iz DLKV-u i time spasio 80% uloga. Tamo gdje kroči noga gđe. Weber, trava više ne raste.

Imao sam i brojne pehove.

Čim sam kupio ZABU, prvi i jedini put u povijesti je HNB zabranio isplatu dividende.

Čim sam kupio Atlantsku, krenula je dokapitalizacija i razvodnjavanje postojeće dioničarske strukture.

Privučen gotovo jedinstvenim odredbama statua o dividendnoj politici smiješio mi se ADPL. Čak sam dvije godine za redom (20-te i 21-ve) dobio dividendu, ali na malom broju dionica. A onda je krenulo peh za pehom. Zlo i naopako. Prvo besmisao COVID-19, pa kriza dobavnih pravaca, pa sulude zelene politike EU i taman kada smo očekivali da je sve gotovo, eto sra*ja u Ukrajini. To je odgodilo oporavak ove dionice za pune tri godine sa iznimnim rizicima za opstojnost tvrtke.

Zato, dragi g. Marinko Došen, ako čitaš ove retke, upravo sada kada brojiš svoje posljednje sate na čelnom mjestu ADPL-a, znaj da ima onih koji cijene sav tvoj uloženi trud! HVALA!

Hrvatska nema puno tako dobrih kriznih menadžera.

Znameniti grčki vojskovođa, Temistoklo, koji je spasio Grčku od Perzijanaca i izvojevao pobjedu u Salaminskom tjesnacu, jer je dao izgraditi flotu brodovlja (180 poznatih trirema) jednom je rekao: "Samnom su dva Boga: uvjeravanje i prinuda!"
    Znate koja je bila potom sudbina Temistokla?
    Bio je protjeran iz Grčke.

Svaka sličnost biti će da je slučajna!

Tri duge i nepredvidive godine agonije na ADPL-u rezultirale su kontinuiranom podebljavanju moje pozicije po relativno pristojnim cijenama. Svako zlo za neko dobro.

Ja sam tipični predstavnik „kontrarijanske“ škole investiranja, nasuprot vjerojatno bolje logike "Trend is my friend". Ali, ne osjećam se dobro kupovati skupo i nadati se da će to "ići još gore". To naprosto nije moj stil. To nisam ja. Radije lovim padajuće noževe i dobro se posjećem na firmama čije sam proučio dobre i loše strane , nego mahnito kupujem po besmisleno napuhanim cijenama. Ne kažem da bi i drugi trebali tako. Što ćete, unutarnji duh me vodi po onoj poznatoj pjesmi od TBF-a. "Uvik kontra".

Sreća me pomazila prošle godine jer sam dobio isplatu investicijskog spora u Americi i to nakon 18 godina parničenja! I to sam prebacio u ADPL. S uprosječenom cijenom + dividende, ovih dana sam s ADPL-om ušao u područje zelenog i mirno čekam buduće FI-ove.

Malo sam se raspisao u posljednje vrijeme na ovom forumu jer sam na godišnjem, ali stati ću na loptu. I nadam se, ubirati plodove dosadašnjeg preuzimanja rizika.

ADPL je dobro vođena tvrtka koja može i mora povećati profitabilnost i kapacitete proizvodnje. Nadam se da će to uspjeti sa novom upravom na čelu.

U ponedjeljak očekujem dobro izvješće, a 2026. se u ovo doba namjeravam dobro počastiti sa dijelom dividende. Znate kako kažu: "This time next year I´ll be a millionaire!"

;);)<3

Images

• ADPL.jpg
      • 206.17 kB
      • 800 × 1,200
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 18, 2025 at 6:09 AM
    Quote from Blister

Henzelova ulica....??? ... dečki!!! nije ni po čaglju

Da je po Vuku bilo bi "Hajnclova".

Ispalo mi je slovo "i".

Moje isprike.

Pravilno je Vjekoslava Heinzela.

Tako me je jedan moj student pitao može li na ispitu dobiti barem pola boda jer je na pitanje: "Kako se zvao prvi predsjednik moderne Turske države koji se kao vojnik iskazao u bitci na Galipolju?", odgovorio sa: Kemal Monteno.

😂😂😂

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 7:13 PM
    Quote from umalo
    Quote from Zvjezdani

Prije cca 2 tjedna je u potpunosti izašao ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./ PBZ CO OMF - KATEGORIJA B (1/1) koji je bio dugo u Top 10.

.....pa ti sad vjeruj ......!?

A gle, svari su vrlo jednostavne.

Ili ćeš mi vjerovati na riječ, ili ćeš investirati 17,5 € i provjeriti moje navode.

As simple as that.

A s obzirom na mogući značaj dane informacije, spomenuti ulog za provjeru istinitosti i nije velik.

Uskoro, kao jedna dionica AD Plastik.

😂😂😂

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 6:39 PM

Pardon, Henzelova 62. ☺️

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 5:50 PM
    Quote from Zlatek
    Quote from Zvjezdani

INFO!

Koji to "austrijski investicijski fond dobrano podebljava svoju ADPL poziciju"?

I koji to "naši prodaju"?

U Top10 vidim samo da je OTP indeksni kupio 2.842 kom u zadnjih mjesec dana

Display More

Prije cca 2 tjedna je u potpunosti izašao ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./ PBZ CO OMF - KATEGORIJA B (1/1) koji je bio dugo u Top 10.

Koji austrijski fond kupuje ti ne mogu reći jer nije među prvih 10, a javno objavljivanje ostalih podataka iz knjige dioničara vjerojatno podliježe nekim pravilima. Ali, zar je presudno koji je konkretno fond u pitanju? Austrija ih ima na stotine.

Dovoljna je informacija da je u pitanju austrijski investicijski fond. Za detalje ti treba knjiga dioničara koju, ako si dioničar ADPL-a možeš kupiti u SKDD ili na uvid dobiti besplatno u zgradi SKDD-a u Zagrebu, Henzelova 32, uz prethodnu najavu.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 11:34 AM
    Quote from sonda

Moram komentirati, jer zadnjih par tjedana aktivno pratim situaciju ovdje.

Tehnički, razvoj događaja ovdje vidim malo drugačije od probijanja trokuta, što ne znači da sam u pravu. Al na GO sam, na mobu, pa mi se ne da patiti da stavim sliku.

Vidim... rastući kanal i vidim da je cijena naišla na potporu. Bilo je pitanje dana kad će eksplodirati. Sve jako lijepo i pozitivno. Jedino što nije tako lijepo je ta cijena 11,60-11,70 koju treba probiti. To će bit interesantno za pratiti.

Mislim da se u iduća 3 tjedna ništa bitno neće dogoditi. Cijena od 10,80 - 11,50. Tko bude htio dokupiti, imat će vremena. Tada slijedi opet testiranje potpore. A onda ćemo vidjeti... nadam se vatromet.

Drugi scenarij je da je ovo trostruki vrh. A zna se što to znači.

Sada sam vidio ovaj upis.

U tehničkoj analizi je vrlo važno znati koji vremenski interval se promatra.
    Na prošloj slici TA sam uzeo zadnja 2,5 mjeseca u razmatranje.
    Međutim, potaknut vašim komentarom, proširio samo interval na cijelu 2025. godinu.
    Dobio sam identičan rezultat.
    U pitanju je trokut koji je jučer probijen. i to prema gore.

Tehnička analiza je u ovom slučaju potpuno jasna.

Napomena: proboj trokuta prema dolje u travnju je rezultat kratkotrajne i ekscesne eksterne sitaucije uzrokovane Trumpovom najavom uvođenja carina na tzv. "Liberation day". To se slobodno može izostaviti iz analize.

Evo slike u privitku.

Images

• 3.jpg
      • 269.35 kB
      • 1,440 × 672
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 17, 2025 at 11:12 AM

INFO!

I dok je jedan naš mirovisnki fond u potpunosti izašao iz ADPL-a, jedan austrijski investicijski fond dobrano podebljava svoju ADPL poziciju unutar posljednjih nekoliko tjedana.

Po običaju, kad naši prodaju, stranci kupuju.
    Netko će tu ispasti pametan, a znamo tko redovito nije.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 16, 2025 at 2:38 PM
    Quote from Zlatek

Zvjezdani

TEHNIČKA ANALIZA - Probili smo trokut prema gore. A što sad slijedi?

Čarobnu kuglu nema nitko da zna što slijedi. Tehnička analiza služi za analizu cijena iz prošlost s povjerenjem da se mogu prepoznati ponavljajući obrasci.

Probijanje cjenovnog trokuta prema gore upućuje na to da prethodna cijena otpora postaje cijena potpore. Prevedeno, ovo je signal za nove, više, razine cijena.

Ako tehničkoj analizi svoju podršku da i skorašnji FI, to bi značilo da se odljepljujemo cd cijene 10 i 11 i otvara nam se put za cijenu 12+ ojrića za napaćeni ADPL. To bi trebalo biti naše "novo normalno" ☺️

Nadam se sa sam bio dovoljno slikovit.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Zvjezdani
    • July 16, 2025 at 1:18 PM

AKO NE ZNAŠ ŠTO JE BILO (danas) !!!

Ali zašto?
    I zašto baš danas odosmo sjevernije?

Evo zašto.

TEHNIČKA ANALIZA - Slika 1.
    Probili smo trokut prema gore.

FUNDAMENTALNA ANALIZA - Slika 2.
    ADPL se trži na omjeru 0,13 pokazatelja PB*PS (famozna Bakićeva aproksimacija tržišnog sentimenta prema nekoj dionici). Prosjek dionica sastavnica CROBEX-a na tom omjeru je 4,75!
    Trenutna valuacija ADPL-a i na još nekim pokazateljima je patetično smješna.

Images

• 1.jpg
      • 337.98 kB
      • 1,440 × 741
    • 2.jpg
      • 479.92 kB
      • 1,338 × 507
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt