Posts by Takamina
-
-
Netko je odlučio izaći pod svaku cijenu.....tko je strpljivo čekao na 256 isplatilo se
-
Prema Mojedionice od 14.7. do 14.8. je protrgovano P+R 2.630 dionica od čega je DB povećao poziciju za ukupno 263 dionice tj. 10% prometa. Ja sam kupovao i vjerojatno dosta malih, a da li ima većih igrača koji skupljaju....pretpostavljam. Kolko dionica indeksni mora kupiti kad uđemo u indeks, jel zna netko?
-
DB stalno dokupljuje i R i P, mislim već preko 100k eura u zadnjih mjesec dana.
Trebali bi ući u Crobex što vjerojatno već sada gura cijenu.
-
Malo pojašnjen Short
tj. ovdje dodatno pojašnjenje
-
Bilo je zanimljivo pratiti takve igre negdje 2012.-2015......ne mora biti da je to sada slučaj, ali me podsjetilo
-
Netko je fino pokupio....ima tu dosta faktora za jači pomak cijene prema gore
-
Puca brana polako
-
Intercapital analiza - hold
-
Meni se čini da je isti igrač i s jedne i s druge strane....a ako se dobro odigra promjena se ne mora vidjeti
-
-
Dodana HPB po 184 i 187....nek se paca do proljeća
-
Ništa, svatko kupuje ili prodaje kako hoće.....unatoč što je često puta bio u pravu, a onda preko bloga bildao pozitivan dojam pojedinih dionica, imao je i dosta failova...tako da, vidjet ćemo koliko je u pravu da je izašao skroz.
-
Kolko nam još treba trgovinskih dana da uđemo u Crobex u rujnu? Meni ispada nekih 18, ako dobro računam
-
Dokup Span po 63,60
-
-
Nije mi baš sjela rečenica kao je prihod neznatno niži, samo 1%!? S obzirom na porast rashoda od 10% taj neznatni pad prihoda od 1% dvoznamenkasto se reflektira na dobit.....iako vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim poslovanjem u budućnosti, eto u dionici sam od 2009., malo mi je ovo nonšalantna rečenica.
-
Danas riješeno sve po 213 i prebačeno u KODT.....nakon 4 godine u dionici nekako mi nema goriva za up
-
Cijena ode 10+% gore i svi šute😁. Uglavnom meni nikad bolji dokup nakon dividende 😎
-
Ova tradicionalno nam mala likvidnost baš definira KODT kao najbolje čuvanu "tajnu" ZSE!
Mi koji znamo što je ovo, dionicu već imamo. Ostali tek trebaju naučiti da na ZSE postoji jedan, kako bi vani rekli, "quality compounder".
Čak i u svjetskim terminima prestajemo biti micro cap, postajemo small cap! Te kvalitetne kompanije ljudima privuku pažnju kad postanu već dosta velike, i to je ok, bolje ikad nego nikad, ali najbolje vrijeme za otkriti ih je dok su još male i ne tako poznate, dok su i valuacije još razumne.
Ja sam ovdje dioničar već skoro 15 godina. Bila mi je to jedna od prvih dionica, sad najstarija dionica u portfelju, i još uvijek najveća pozicija u mom danas globalno diverzificiranom portfelju. I sve mi se čini da će tako ostati i narednih 15 godina.
Ova kompanija ne prestaje pozitivno iznenađivati. Imao sam visoka očekivanja cijelo vrijeme, i oni ih redovito ispunjavaju, pa i nadmašuju u zadnje vrijeme.
Nedavno smo imali i uspješnu smjenu na vrhu uprave, Ivan Klapan kako je svoju 30-godišnju upravljačku palicu uspješno predao Vanji Burulu, što također nije ništa neočekivano, jer već je bio dio tog dobro uigranog tima.
Jedan od poznatih investitora od kojeg sam puno naučio zadnjih godina, Terry Smith, kaže da mu je stratagije (s kojom se i sam slažem) "Buy good companies, don't overpay and do nothing", i da je ovaj zadnji dio najteži.
Meni je KODT primjer kompanije u kojoj "do nothing" zapravo i ne izgleda tako teško. Kod jako dobrih kompanija to ne mora biti teško. Ne radiš ništa, samo jednom godišnje s užitkom pročitaš godišnje izvješće (pa i kvartalna nisu loša, uvijek je cool vidjeti trenutno stanje, i onaj detalj "stanje ugovorenih poslova", ovo u zadnjem baš šokira, pozitivno), nije to meni tako teško u ovom slučaju, posebice zadnjih godina. Malo je teže bilo onih par godina neke kao stagnacije (sporiji rast), ali to je normalan način razvoja kompanije, stepeničasto, malo se potegne par godina, pa godinu-dvije-tri više flat (pogotovo ako je neka recesija, manje se investira u elektroenergetsku mrežu), pa opet potegne itd.
Kod investiranja je važno dobro poznavati kompaniju u koju investiraš, da možeš nepokolebano preživjeti periode pada/stagnacije, doživjeti s vremenom te "multibagger" rezultate. I Charlie Munger kaže "The first rule of compounding: Never interrupt it unnecessarily".
Lynx se vratio nakon godina izbivanja s foruma👍....U KODT sam od 2009. i još uvijek najveća pojedinačna dionica u portfelju, koji je također u zadnje 4 godine globalno diverzificiran.