Top 10 ne prodaje, tako da je vjerojatno period kapitalizacije i istresanja velikog broja malih ulagača koji su ušli na vlak. Nakon ljeta nastavljamo uzlazno.
Posts by Takamina
-
-
Izašao izvještaj (jučer oko 16h) koji "nije ništa posebno" (čitaj nema porasta dobiti q2 2025 vs q2 2024 ) i od tada krece ovaj pad ...
Mora propasti ovaj forum kada pojedinci šire ovakve dezinformacije: od kada je 35,5 mil = 38,5 mil ?
Baš gledam, ova razlika 3 mil. eura je pola ukupne dobiti iz 2019.😁 Ne znam kak to pročitat kao da nema rasta dobiti 🤭
-
Danas KODT+ KODT2 cca 220 komada na 100 transakcija. Znači 2 komada po transakciji. Dobrodošlo protresanje malih koji kapitaliziraju i ulazak dugoročnijih po nižim cijenama.
-
Ima tu još prostora u fundamentima, ali trenutno naravno da ne za neke skokove od 20-30%. Bilo bi lijepo da predlože 200 eura izvanredne divke jer očito ne znaju kuda s kešom.
-
Nitko ne komentira izvješće? Sve odlično samo malo žulja backlog. Vidjet ćemo na sljedećem kvartalu. Tržišta je valjda očekivalo više s obzirom na zatvaranje danas.....
-
To bi doslovno trebao biti njihov prvi potez ako iole razmišljaju o dioničarima
-
I jučer i posebno danas preko 3 mil. prometa....očito se osim jakih prodavatelja pojavio i jaki kupac
-
Jedan zanimljiv osvrt za promišljanje
O važnosti Končara za razvoj tržišta kapitala i o važnosti tržišta kapitala za KončarEkonomski labarhivanalitika.hr -
Možete pojasniti ovo "preplaćivanje"?
Mogu shvatiti dio oko trgovanja i regulatornih ograničenja koje "tjeraju" fondove na prodaju i da ta činjenica može usporiti rast cijene.
Ono što me zanima je, po kojim točno kriterijima mislite da kupci preplaćuju? P/E? EPS? Nešto treće?
95% malih investitora je slijepo, ne razumije igrače na tržištu, vodi ih pohlepa, i pozivi frendova ("jel znaš koliko sam u plusu"), praksa je dosad pokazala da kad je ovakav ulet malih ulagatelja da je to zadnji krug prije crasha, no KOEI je specifičan. Firma je odlična, posluje sjajno, valuacija je i dalje više nego korektna, ali postoji višak likvidnosti koji se mora riješiti radi zakonskih ograničenja, to nije stvar hoću/neću, već se mora. + ako se i riješi taj višak, na višim cijenama opet se javlja novi višak, i tako ukrug.
Tržište ne može primiti svu tu količinu, usprkos ovoj trenutno povećanoj likvidnosti (i još prodaje krivi mirovinac koji daje likvidnost!) ali, svima je dobro, svi su u plusu, excelice se zelene ... ali bili su i krajem ožujka na 550 pa je bila tarapana do 390, tada je dosta ljudi imalo i margine, vjerujem da ih ima i sad.
Naravno, teško je biti prorok kad ideš kontra trenutnog smjera, ali ok.
ovo će biti moj zadnji post na ovu temu, da se ne ponavljam.
To je u redu, hvala
-
Malo komentara na ovoj dionici. Mi koji smo unutra sjedimo i grickamo kokice, oni koji još nisu unutra grickaju nokte i pitaju se do kud to još može i zašto nisam ušao na 2.300 🙂
-
Jači prodavač na KODT
-
Meni je KODT 60% hrvatskog portfelja, a KOEI 15%. Ostalo je Valamar i Adris. I dalje procjena da KODT u naredne 2-3 godine može poduplat cijenu.
-
Kod P se povećava zadnjih mjesec dana. Ne previše, ali da
-
Netko dobro skratio/podebljao danas KODT za 1,5 mil.
Dioničar broj 3 je skratio, dok Berkopić i dalje pomalo kupuje i R i P. Nemam knjigu dioničara ali bilo bi zanimljivo vidjeti tko je kupio ovih 500+ komada u ponedjeljak, ako nije pod skrbničkim skriven.
Inače, unatoč velikim prometima udio top 10 u vlasništvu prema broju dionica ostaje isti
-
Netko dobro skratio/podebljao danas KODT za 1,5 mil.
-
Sjela divka ranije od očekivanja 😉
-
Tko kaže da ovi koji kupuju neće nastaviti kupovat
-
-
Jel ovih 50 dogovorena transakcija
-
Palo mu je u dvorište tog novca kroz isporučenu robu koju je proizveo za onaj dio kupaca koji su to financirali kroz subvencije EU za zelenu tranziciju. Ali sve je rezultat vlastitog rada, konkurencije i proizvodnje Končara. Druga stvar je što helikopter money boosta potrebe tj. narudžbe....ali ta tranzicija neće završit za godinu dana sigurno