Počela su izlaziti prva izvješća turističkih kompanija, FTB Turizam, pad prihoda od 99%...
Posts by Ivan1902
-
-
Obavezno pogledati, Nobilo komentira tužbu DORH-a i kako je DORH ugovorio posao sa KPMG Poljska, a odradio ga KPMG Zagreb, koji je radio za Fortenovu...
-
Pa jamčile su sastavnice Agrokora, ali ne 100%, već do iznosa temeljnog kapitala, ali vjerovnici su odlučili uzeti sve, nas nisu ni pitali, tj. nismo bili stranka u postupku.
Po meni, Todorić je sve odradio kako je trebao, ograničio je jamstva, jer je u jednu ruku tako štitio i sebe na taj način, vjerovnici su to odlučili ignorirati, i uspjeli su.
-
Pa da ćemo dobit novce od Fortenove
Naravno da se šalim, za nas to znači samo imati o čemu čitati u novinama...
-
Ako mirovinski fondovi kupe opet Ledo preko Podravke, treba onda njih tužiti jer nisu raspolagali imovinom u maniri dobrog gospodara... Apsolutno je nevjerojatno da niti jedan OMF nije pokrenuo nikakve postupke oko rušenja nagodbe... Bitno da su ih njihovi vlasnici znali pokrenuti kad su birnuli o svojim novcima...
-
Inspire investments Dinka Novoselca preuzima Slavonski ZAIF vrijedan 104 milijuna kuna
-
Zanimljive novosti u knjizi imaoca dionica.....
Čijoj knjizi?
-
Mislim da AV još dan danas žali što nije odmah ovršio Agrokor za udio u Ledu, Jamnici i Konzumu... A i nama ostalima bi danas bilo bolje...
-
Čuo sam da sve manje ljudi prijavljuje kapitalnu dobit i kada imaju za platiti jer Poreznoj upravi je preveliki posao kontrole za par tisuća kuna poreza, tako da se koncentriraju isključivo na veće prihode i dobiti...
Ovo nije poticaj da ne plaćate porez na dobit, čisto da imate informaciju
-
Ledo je vrhunski zalogaj .
Samo oprezno , da ne zapne u grlu , može doći do gušenja .
Dao bi se kladit da će Podravka kupit Ledo, druga je stvar što će ga vjerojatno debelo pretplatiti...
-
Vrlo vjerojatno ništa od svega toga, ovo je isključivo Plenkovićev način kako da ga makne iz Uprave JANAF-a, a zadnja priča koju sam čuo, je da novci koje je Petek donio u Klub, nije predao njemu, već Jakovu i da su novci išli u financiranje Kolindine kampanje...
-
Pa odavno je poznato da djeluju kao kartel, nije mi jasno zašto se ne dopusti osnivanje novih fondova, tako bi se povećala konkurencija, te bi se ovi postojeći trebali više truditi...
Što se tiče samih fondova, sjećam se da su na skupštinama Leda odvjetnici AZ fonda bili jako aktivni, i čak pokušali stvari izvesti na pravi put... međutim, Izvanredna uprava je u tom trenutku bila prejaka i relano nisi mogao ništa napraviti... Ali žalosno je kako nisu pokrenuli nikakve postupke nakon toga, ili jesu, ali nitko za njih ne zna...
-
Pa to je hvatski portal na engleskom jeziku, uglavnom samo prevode vijesti koje nađu na drugim portalima...
-
Ni ja ne mislim prodavati, iako sam debelo u minusu, krenut ću i ja smanjivati prosjek...
Nego, nije mi jasno da se nisu mogli dogovoriti sa mirovincima da oni preko SLPF kanaliziraju novce u dionice koje sami ne smiju kupovati zbog limita, to je odlicna ideja... nekako sam dojma da je njima u interesu držati neki status Q da uzimaju novce od upravljanja fonda i to je to...
-
Zaboravljate da se vlasnici ovdje naplaćuju iz kamata na zajam a ne iz dobiti, zapravo, na ovaj način samo odabrani zarađuju, ne i svi oni koji su sudjelovali u nagodbi...
-
Ma neće biti bankrota, lagano će prodavati kompaniju po kompaniju, i kada sve prodaju, Fortenova ide u likvidaciju i bok...
-
Zaboravite na bilo kakvo pobijanje jamstava, to bi značilo da nagodba pada u vodu, a to nitko neće dopustiti... Treba ići na državu, na neki drugi način...
Ovisi što se traži eventualnim pobijanjem.
Ukoliko tražimo financijsku naknadu, nagodba ostaje.
Uostalom, mislim da nitko od nas više ne želi udjele u tim opljačkanim društvima.
Neće nitko priznati da nešto nije ok sa nagodbom, i sve što propituje nagodbu, mislim da tu nemamo šanse... Treba ići na Ramljaka i Peruška, koji nisu savjesno i po pravilima struke odradili posao za koji su bili zaduženi, a Vlada ih je na to mjesto postavila...
-
Zaboravite na bilo kakvo pobijanje jamstava, to bi značilo da nagodba pada u vodu, a to nitko neće dopustiti... Treba ići na državu, na neki drugi način...
-
Pa DD grupa funkcionira na principu da uzima proviziju za svaki ugovoreni posao koje tvrtke kceri odrade, jer naravno, na razini grupe se posao dogovara, a na razini kćeri se odradi...
Osobno sam pričao sa direktorom Industrijskih rješenja, i da ne spominjemo da su plaće u grupi na nekoliko puta većem nivou od tvrtki kćeri...
Nemam nista dobro za reci pa ću prestati, sve sto valja su prodali...
-
U kojem obliku bi išao taj dopis? Koga prozivati u dopisu? Vladu RH, izvanrednu upravu, sve skupa?