Čuo sam da te Čehe ne zanima ništa nego Specijalna vozila...
Posts by Ivan1902
-
-
O čemu vi pričate?
Pa ĐĐ Kompenzatori rade odlično, ĐĐ Održavanje i Usluge, ĐĐ TEP, rade odlično, tako da nemojte tako...
Bio sam prošli tjedan tamo, na žalost, od državnih kompanija, postoje još samo Specijalna vozila, ostalo propalo...
-
Ide protiv njih njihovom metodologijom?
Kad im treba novac on im ga izbija na nacin da ekipa odustaje od ponuda.
Kad je nesto pod sudom tesko je to prodati...onda cijena pada...
Osobno mislim da će tu biti svega...
Prve nejasnoce ukoliko to toliko vrijedi kad se restrukturira, ćemu sad prodavati?Pa"sadašnji"gazde su bankari, a novac nikad jeftiniji...
Slom ortackog kapitalizma🤣🤣🤣🤣
Samo me zanima da li ce biti nastavak s Martinom koja opet spasava?
Zalosno je to kako ova zemlja funkcionira...
u pravu ima jedan institut, a to je da 3. ne odgovara za štetu, ako 2. proda imovinu 1.
znači, Todo može tužiti samo Operuška i ekipu, koja je sad, još uvijek, formalno vlasnik svega ovoga, dok to ne rasproda trećima.
a i kad se rasproda, opet će se prvo namiriti savjetnici, uprava će si isplatiti bonus za dobro obavljeni posao, pa je pitanje hoće li Todi išta i ostati, a nakon svega, mogu krovnu firmu jednostavno i likvidirati i nitko nikome.
lako je moguće da će, u ovome svemu, dati ruke fondovske miljenice, a za trgovinu i slično Tommy, koji će opet biti na burzi, a sve će se opet kupiti i/ili dokapitalizirati novcem naših mirovina.
i sve će biti pošteno i legalno.
i onda su ovi šta su farbali tunele lopovi, a ovi su ugledni građani
Da, samo se 3. oduzima imovina, i onda može tužiti 2. za naknadu štete!
-
Ja sam osobno to postavio to pitanje na skupštini, Uprava je na to "slegla ramenima", predsjednik Uprave u to doba Dario Vrabec je izjavio da to nije njihova odluka, već odluka izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.
-
Ledo je sudjelovao u roll-upu ne zbog sebe, već zbog Konzuma BiH, naime, Ledo je prisiljen uzeti novce iz roll-upa zato da zajedno sa Sarajevskim kiseljakom kupi Konzum BiH i spasi ga, nisu mu sredstva iz roll-upa bila potrebna zbog vlastitog poslovanja.
-
Izgubili su dioničari. Tko im je kriv što na vrijeme nisu shvatili tko je i do koje mjere zapravo nesposobnjaković Todorić, a pod višedesetljetnim patronatom ADZ-a u kojem nitko nikada nije shvatio (ili je, pa se šutilo) koliki je Todorić zapravo lajbek. Izgubio je Todorić jer je to bilo normalno, pošteno i logično s obzirom na to kako se i koliko zaduživao, koliko nikada ništa od akvizicija nije financirao iz svoje vlastite akumulacioje i koliko je zastrašujuće bio dužan dobavljačima i kooperantima. Izgubio je i jedan dio dobavljača koji se nisu uspjeli naplatiti.
Dioničarima koji su popušili lovu sad je kriva Dalićka. Oni sami nisu si krivi. Uvijek je kriv netko drugi. Tako je najlakše pred samim sobom. Ne kuže da im je za cijelu ovu situaciju zapravo kriv isključivo Todorić i ADZ. Jednim dijelom naravno i sami su si krivi jer nitko nikoga nije tjerao da drži dionice.
S druge strane, Ledo je spašen, dobio je novog očito sposobnijeg vlasnika, spašena su radna mjesta, spašeni su od propasti mnogi mali dobavljači i kooperanti diljem Hrvatske i Firma u Hrvatskoj plaća PDV.
Optuživati Dalićku za pušing love na dionicama je zaista ludo.
Navijam za Dalićku da zasjedne na čelo Podravke jer je žena sposobna, odlučna i kompetentna, što god tko od dioničara pušioničara iz koncerna Agrokor mislio.
Ledo spašen?
A kako je to Ledo spašen? Od čega je to Ledo trebalo spasiti?
Jel znate koliko je Ledo dobio novaca od roll-upa i na što su novci potrošeni?
-
Pa konačno se nešto radi, do sada kao da su samo skupljali upravljačku naknadu... A sada imaju kompletno novu ulagačku strategiju... Očito DInko Novoselec zna nešto...
-
Jako dobro rečeno... obavezno pogledati...
od 2:38
-
Cini mi se da je ovo krenulo u pravom smjeru...
-
Ako plate u roku od 30 dana, kazna se umanjuje za 1/3...
-
Moglo bi biti veselo, Nacionalna garda na ulicama, strahuje se od velikih nereda.... Rasprodano sve vatreno oružje u zadnjih mjesec dana, sve što se novo naručilo, također unaprijed rasprodano...
SAD je trenutno tempirana bomba...
Dok opet, nešto manje od sat vremena nakon početka trgovanja indeks Dow Jones poskočio je 2,06 posto u odnosu na zatvaranje tržišta u ponedjeljak i iznosio je 27.478,75 bodova.
Indeks S&P porastao je 1,74 posto, na 3.367,91 bod. Najblaži skok bilježio je Nasdaq Composite, za 1,57 posto, na 11.129,49 bodova.
-
Da li su elektori duzni
LJudi, izbori su večeras. Ako pobjedi Senilac, sutra idu burze 30% dolje, a onda još dolje u danima i mjesecima nakon. Ako pobjedi Narančasti, idu 10% gore i luda vožnja se nastavlja dok god ima goriva, a onda isto tako crash nazad. Šanse su 50:50. Živimo u ludim vremenima...
Ne vjerujem da će burze baš 30% dolje, ali mislim da će biti mala negativna korekcija ako Biden pobjedi zbog najavljenog povećanja poreza.
Navijam za Trumpa, sutra ćemo biti pametniji. Anketama medija ne vjerujem crno ispod nokta, prisjetimo se Trumpa protiv Hillary, Brexita i Johnsona protiv Corbina.Pa Hillary je pobjedila Trumpa, to sto nije postala predsjednica ima veze sa elektorskim glasovima a ne sa ukupnim brojem glasova.
Hillary je imala 3mil glasova vise od Trumpa, a 80 elektorskih glasova manje.
Nije mi bas jasno kako taj izborni sustav funkcionira....
-
Ajdemo mi sada, po stoti puta u HR.
Znači, postoji unutarnja kontrola
Znači, postoji vanjski neutralni revizor
Znači postoji kontrola HNB
Znači tu sitnicu od tih nekoliko milunčeka kuna, pa kako god da je to sitnica za Zabu, tko će zaista odgovarati, 1., 2., ili 3. ?
I molim, ne više ovakve radnje, jer smo očišćeni do bola, ne nazivati SITNICA.
Kakve to veze ima sa pranjem novca? Pa ne pricamo ovdje o laziranju izvjesca ili necem slicnom, ovdje se radi o protokolima i procesima unutar same banke...
Ono sto je ovdje bitno, sa ovim je rjesen samo prekrsajni dio, ostaje jos kazneni dio, ne znamo hoce li netko i kazneno odgovarati...
-
Pa nije baš, smjenjena je kompletna uprava, došlo je do reogranizacije poslovanja, a kazna je 33 mil kn jer je došlo do nagodbe... Pametno od ZABE...
-
Trump je najveći faktor nestabilnosti na svijetu... a što se tiče, SAD-a, više je dobroga napravio bogatašima, nego nekom srednjem i nižem sloju, i to je ono što će ga koštati... ukidanje Obama Care-a je samo jedna od stvari, jer to uopće nije loš program, samo je problem što se zove Obama....
-
Moram priznati da ja nagodbu ne vidim u izvješću....
-
A zasto moram preko Revoluta slati novac? Da izbjegnem mogući doticaj sa nasim bankama i poreznom? Ili ne funkcionira?
-
Jel probao tko Revolut?
-
Počela su izlaziti prva izvješća turističkih kompanija, FTB Turizam, pad prihoda od 99%...
-
Obavezno pogledati, Nobilo komentira tužbu DORH-a i kako je DORH ugovorio posao sa KPMG Poljska, a odradio ga KPMG Zagreb, koji je radio za Fortenovu...