Ako će ih poništiti, super!
Posts by Ivan1902
-
-
Pa imali smo ga nedavno, mislim da je puno bitnija cijena po kojoj bi išlo...
-
Upravo čitam, HPB je na popisu poduzeća od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku, tako da svi koji se nadaju nekoj prodaji HPB-a, više ne moraju. Barem dok se HPB ne makne sa tog popisa...
A sad pročitajte i Odluku o kriterijima za uvrštavanje na taj popis od čijeg donošenja popis nije revidiran pa recite koje kriterije ispunjava da ostane na popisu...
Ma ne, uopće ne ne mislim ulaziti u to, to je politika, samo sam htio reći da dok je HPB na tom popisu ništa od prodaje... ili dok ne krenu priče da se HPB miče sa tog popisa....
-
Upravo čitam, HPB je na popisu poduzeća od strateškog i posebnog interesa za Hrvatsku, tako da svi koji se nadaju nekoj prodaji HPB-a, više ne moraju. Barem dok se HPB ne makne sa tog popisa...
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…505af07b443.pdf
Dosao Čeh u upravu, da napravi podlogu za svoje.
Česi čuda rade!
Kad su uspijeli prodat vagone koji koji godinama stoje u sklopu ĐĐ, ovo nije ništa čudno...
-
ABILIA d.o.o.
MAISTRA d. d.
CROMARIS d. d.
CROATIA osiguranje d. d.
EXPERTUS d. o. o.
HUP-ZAGREB d. d.
Zadnja dva zajedno čine HUP...
-
Nije loše? Na milijardu kuna prihoda, dobit 10 mil kn!
Da sami otvarate firmu, da vam je godišnja zarada 0,0001% od prihoda, biste li je ikada otvorili?
-
Zanimljiv dokument, dakle, Lucidus je bio dužan 90 mil kn, Sunce hotelima... Što je namireno sa 26.04.2021.
-
Ja trolam? Za razliku od vas ja sam realan... a razlika između ZABE i HPB-a je u tome što u ZABI ne možeš nazvati predsjednika Uprave da ti sredi kredit...
Koliko vidim, nisam nigdje rekao da nije bilo instrumenata osiguranja, već da su kriteriji spušteni da bi se dobio povoljniji kredit, sa manjim kolateralima.
Kako navijate, moguće da i vi radite u HPB-u, pa meni kao tupsonu, mozete objasniti, kako netko, kome HBOR, ne želi dati kredit jer je klijent sa visokom rizikom, postane VIP klijent u HPB-u?
-
Apsolutno se slažem, takvu glupost da vas nazove Rimac ili Žalac, i vi na račun toga date 30 mil € kredita, sa povoljnijim uvjetima i manjim zalozima, ne da je glulo, već idiotski....
-
Neće HPB na nikakve realne razine sve dok političari mogu nazvati predsjednika Uprave, i dogovoriti kredit "nekome svome"...
-
Što se više bliži sezona, mislim da joj nema pomoći.... Premalo ljudi je cijepljeno...
-
Prema podacima koje smo dobili od Hrvatske turističke zajednice, u Hrvatskoj trenutno boravi ukupno oko 18.000 turista, od kojih je oko 13.000 stranih. Najviše turista trenutno boravi u Istri, na Kvarneru te u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a najviše ih je s tržišta Njemačke, Austrije, BiH, Češke i SAD-a.
Usporedbe radi, tijekom uskrsnih blagdana 2019. (od 19. do 22. travnja) u Hrvatskoj je boravilo gotovo 180 tisuća turista koji su ostvarili 567 tisuća noćenja.
-
Pa SOA je pod kontrolom predsjednika, tj. tada predsjednice i premijera... O čemu pričamo!? Uostalom, SOA i da zna, nema mogućnost djelovanja, već je to na policiji/USKOK-u...
-
S obzirom da ne postoji tema Lucidus, predlažem da je otvorimo...
Ne znam koliko ovdje ima dioničara Lucidusa, ali nadam se da će tema biti zanimljiva.
Svi znamo sa je Jako prodao SUKC Arapima i da LCDS ima dobar udio u svemu tome, samo na SUKC LCDS je okrenuo 80kn po dionici, a zadnji BVPS iz 2011. je cca 100kn po dionici. Ne mislim licitirati sq vrijednosti LCDS u ovom trenutku, već bi se okrenuo nečem drugom.
LCDS-ov core business je kreditiranje Jake i njegovih poduzeća, i LCDS je maltene izložen prema samo njima, imamo sreće pa nam se ovdje ne može dogoditi slučaj Agrokor, ali da je nešto krenulo po zlu, stvari bi završile jednako.
Ono što mislim je da bi trebalo počet pritiskati Jaku krene sa isplatom dobiti, ili u najboljem slučaju likvidira društvo i isplati kompletnu dobit, što ja malo vjerojatno, ali opet?!
LCDS je društvo koje za bavi pozajmicama, kreditiranjem, i sličnim poslovima iako nema to upisane kao registrirane djelatnosti, a samo se time bave.
Kolege na HRDH su u identičnoj poziciji gdje HRDH financira i kreditira svog vlasnika TDR, imaju gro zadržane dobiti, i nisu je isplatili već gro godina.
Dioničari HRDH su pokrenuli pravni postupak nakon zadnje skupštine, pokušavaju rušiti odluku da se kompletna dobit zadrži, te nastoje prisiliti upravu da donesu odluku o isplati dobiti.
Nadam se da mi nećemo biti u toj situaciji...
-
Ne vidim razloga za pokušaj pogađanja cijene kroz multiple poslovanja kad se novi vlasnik neće baviti (istim) turizmom. Ako će ići na podizanje svih hotela na 4 i 5 zvjezdica, a kažu da hoće, onda bi se dogovorena cijena prije mogla pogoditi matematikom "broj kvadrata x cijena kvadrata".
To što su postojeći hoteli poslovali ovako ili onako nema nikakve veze ako će ih uskoro rušiti ili preuređivati pa par godina neće imati nikakvo poslovanje. Neće novi vlasnik tu zaraditi jer će "objediniti nabavu i računovodstvo" i podići profitabilnost par posto, tu se očito planira velika promjena u poslovanju, velike investicije u kvalitetu smještaja i sadržaja, ali i promjena strukture kupaca. Skroz druge valuacije tu ulaze u priču...
Nadam se samo da će Punta rata ostati slobodno dostupna, žena bi mi skočila niz Biokovo da se to zatvori
Pa ako dotični kupuje nekretnine, onda će se transakcija napraviti na način broj kvadrata x cijena kvadrata... S obzirom da se ovdje kupuje posao, mislim da će ipak biti EBITDA x dogovoreni koeficijent...
-
Pa bit će samo od ovoga cca preko 70kn po dionici LCDS-a... baš nažalost što ga nema... trebalo bi otići na skupštinu i Jaku izmaltretirat da ponovo uvrsti...
može ga uvrstiti tko god želi samo treba nešto sitno platiti. ne treba se tu čekati ni skupština ni jako. imam lcds i čekam takvo nešto.
Može, ali onda mora prihvatiti uvjet dostave svih dokumenata i to je najbitnija obveza, to nitko od malih ne može...
može ga uvrstiti tko god želi samo treba nešto sitno platiti. ne treba se tu čekati ni skupština ni jako. imam lcds i čekam takvo nešto.
objasnite meni neukome koja bi bila svrha toga da firmu opet izlista?
čime bi se to čudo bavilo sad kad su se riješili core business-a?
Svrha je da se konačno može trgovati dionicim... ja bi vrlo rado kupio još, ima onih koji bi prodali...
A koji je to bio core business osim kreditiranja Jake i SUKC-a?
Najbolje bi bilo da sada podjeli dobit i LCDS likvidira...
-
LCDS prodao svoje dionice.......love će kapnut, a nema ga na burzi........:(
Pa bit će samo od ovoga cca preko 70kn po dionici LCDS-a... baš nažalost što ga nema... trebalo bi otići na skupštinu i Jaku izmaltretirat da ponovo uvrsti...
-
Kad je planirano brisanje kompanija?
S obzirom da i stare i nove izvedenice jamče za zadnji kredid, sumnjam da će ih brzo brisati...
-
Znači to je to, gotovo...
Nije mi jasno kako su se svi ostali uspjeli izboriti za sebe, jedino mi i Proficio ne, ako bude malo sreće, možda Proficio uspije, pa i nas nekako vrati na početak, makar šanasa za to je minimalna....
Jebiga, sa smo bili pametniji, nagodili bi se sa državom, kao i Ostoja...