1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Marsovac

Posts by Marsovac

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• Marsovac
    • December 22, 2022 at 11:00 PM

Iako će INA paltiti najviše poreza na ekstraprofit, to je za nju financijski neutralno, koliko god to zvučalo suludo.

Naime, prvo su joj maznuli na plinu 100 mlijuna eura, a da to nisu niti znali nit se to vidjelo u bilanci. Onda se to, vratilo u firmu (auto ti policija vrati kad ti ga ukradu, zar ne?) i potom će im sad istu tu cifru uzeti država. Zero sum game za INU :)

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Marsovac
    • December 12, 2022 at 9:11 PM

Na drugom forumu kolega je najavio novi dolazak američkog broda USS Carson City 20.12.u Lenac. Nadam se da je istina.

Fantastična najava za početak 2023. godinu. Nadoknaditi će se porez na ekstraprofit već u prvom kvartalu.

• Porez na ekstraprofit i utjecaj na tržište kapitala

• Marsovac
    • December 6, 2022 at 9:15 PM

Nakon odrađenog Agrokora, ovo mu je bio samo lagani trening.

• Marsovac
    • December 6, 2022 at 11:19 AM

Čak tri Jadrolinijina trajekta su u Lencu odjednom. To odavno nismo vidjeli.

Inače, ne brinem se za dionicu kad vidim kako se uprava bori svojim istupima protiv novog harača. To samo znači da im je itekako stalo do dobrog rezultata firme i da se tako bore na svim poljima.

Ako i zakon slučajno prođe, pojesti će nam otprilike jedan kvartal dobiti, ali će firma i dalje raditi vrhunski.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Marsovac
    • November 11, 2022 at 7:50 AM

Danas je vrlo lako moguć prijenos sentimenta sa stranih burzi na naše tržište.

Očekujem rastur već na otvaranju

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• Marsovac
    • November 2, 2022 at 11:27 PM

Bas malo gledam da je TNPL kupila prvi veći paket TPNG po 52 kn a sad radi preuzimanje po 88 kn. Mislim da ovdje rade sličan model. Prvo iskupe najnestrpljivije a onda polako dižu cijenu.

Već su pokazali da njih dugoročno manjinski paketi ne zanimaju već žele potpunu kontrolu. Realno, sa 24% nisu puno postigli. Puno je još malih dioničara koji uz Skoblara i mirovinske fondove lako mogu pomrsiti im račune. U biti ovdje igra tek počinje.

• Marsovac
    • October 31, 2022 at 9:00 PM

Došli smo 10 milijuna eur dobiti prije nego šta sam očekivao. Toliko je bila moja pretpostavka za cijelu godinu.

Uz pune navoze veseli komentar uprave u izvješću da trenutno rade van brodogradilišta na dva posla za američku vojsku te imaju imaju još jedan ugovoren za studeni.

A sve to uz ubrzanje amortizacije. Dobiti bi bila još veća da nisu išli sa time, s druge strane čemu plaćati ogromne poreze

Ovo je komentar uprave na amortizaciju:

Visoka zaposlenost poslovima za tržište rezultirala je značajnom zaposlenosti gotovo sve dugotrajne materijalne
    imovine Društva, zbog čega je i u trećem tromjesečju Društvo nastavilo s privremenim obračunom amortizacije po
    ubrzanim stopama, pa ukupna amortizacija, obračunata od početka godine iznosi 34,9 milijuna kuna (4,6 milijuna EUR).

• TUHO (TURISTHOTEL d.d.)

• Marsovac
    • October 30, 2022 at 9:17 PM

Odlični rezultata za treći kvartal. Bolji čak i od rekordne 2019. godine.

Samo čudna neka preslagivanja među dioničarima Turisthotela u TOP 10 ovih dana. Ne razumijem šta se tu dešava.

• Marsovac
    • October 27, 2022 at 1:42 PM
    [FOTO] U Split stiže ploveća grdosija, jedan od najvećih američkih nosača aviona na nuklearni pogon
    Sljedećeg mjeseca pred luku Split uplovit će američki nosač aviona USS George H.W. Bush (CVN-77) na nuklearni pogon
    www.tportal.hr

Dolaze bliže nego šta sam očekivao. Sigurno će opet Lenac uletjeti na neki offsite poslić.

Zadnji put kad je bio nosač u Splitu je čak admiral došao u posjet Lencu, ako se dobro sjećam.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Marsovac
    • October 26, 2022 at 11:05 PM

Čini mi se da je ADPL daleko još od oporavka iako je cijena već dosta pala. U Rusiji proizvođači automobila poklanjaju tvornice samo da izađu iz Rusije. U Europi prodaja pada i još uvijek je problem sa dobavnim lancima i čipovima. Mislim da je još rano za ulazak.

KODT je trenutno puno sigurnija i bolja priča, a to se traži u ovim nesigurnim vremenima.

• Marsovac
    • October 25, 2022 at 9:01 PM

Danas još dva nova broda u Lencu. Jedan veliki tanker i jedan trajekt Jadrolinije.

Ako se ne varam to je sad čak osam brodova trenutno u Lencu. Otkako pratim, nikada nisu bili ovako puni. Obaraju sve rekorde.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Marsovac
    • October 25, 2022 at 9:26 AM

Ne smeta niti meni :)

Ovdje očito većinski dioničar ide na politiku visokih dividendi u odnosu na ostvarenu dobit.

S obzirom na snažan rast dobiti u prvih 6 mjeseci 2022. godine odnosno čak 7,7 kn neto dobiti po dionici, dogodine možemo očekivati značajnu isplatu.

• ACI (Adriatic Croatia International Club d.d.)

• Marsovac
    • October 23, 2022 at 11:58 PM
    Posezona dobra, ponajviše zaslugom nautičara
    ZAGREB - Turistički djelatnici mogu biti i više nego zadovoljni proteklom sezonom, ali i posezona je vrlo dobra. Osobito za nautičare koji bilježe bolje…
    www.seebiz.eu

Mogao bi ACI pozitivno iznenaditi sa rezultatima ove godine.

Lako moguće da budu i iznad 2019., budemo vidjeli kroz koji dan kako je glavni dio sezone prošao.

Sa dobrim rezultatima se možemo nadati ponovnoj isplati malo ozbiljnije dividende.

• Marsovac
    • October 20, 2022 at 1:32 PM

Još jedan ogroman brod od 200m došao u Lenac. I to sa Malte.

Sve mi se čini da se većinski vlasnik dosta slabo uklopio u hrvatski način poslovanja. On svojoj firmi u Hrvatskoj šalje poslove i jača dobit i vrijednost kompanije umjesto da ispumpava novce van.

• Marsovac
    • October 12, 2022 at 10:07 AM

Ma pravi je užas kad ti firma zaradi u samo prvih šest mjeseci 4 kn po dionici a ti ju možeš trenutno kupiti po 15 kuna.

Inače, jutros stigao još jedan talijanski brod za opći teret na remont. Pucaju po šavovima od posla.

• Marsovac
    • October 11, 2022 at 12:53 PM

Ako dobro pratim, došao je novi tanker talijanskog vlasnika na remont u Lenac

• Marsovac
    • October 6, 2022 at 11:46 AM

Nisam niti ciljao na nosač aviona, iako accountant ima pravo. I njega se može servisirati van brodogradilišta. Ne bi bilo prvi put.

Ciljao sam na prateće brodove odnosno ostatak flote. Mora netko štititi razarač.

Primjerice, 2015. Kad je bio nosač u Jadranu, još četiri broda-razarača su bili sa njime u pratnji.

Američki nosač aviona USS "Harry S.Truman" u Hrvatskoj - Hrvatski vojnik
    Američki nosač aviona "Harry S. Truman" (CVN-75) boravio je od 5. do 9. prosinca u Splitu, nakratko se zaustavivši na putu prema Bliskom istoku. Nosač na
    hrvatski-vojnik.hr

• Marsovac
    • October 5, 2022 at 9:36 PM
    [FOTO/VIDEO] Najnoviji i najmoderniji američki nosač aviona krenuo prema Europi
    Najnoviji i najnapredniji nosač zrakoplova američke mornarice, USS Gerald R. Ford krenuo je u utorak na svoje prvo operativno djelovanje iz Norfolka u…
    www.tportal.hr

I dalje amrički brodovi pristižu u Evropu. Bit će posla za Lenac.

• Marsovac
    • September 22, 2022 at 11:54 PM

Nebi me čudilo da ovdje slično kao na TPNG večinski vlasnik se odluci pokupovati preostale dionice uz solidnu premiju.

Ne vidim razloga zašto bi dijelio ovoliku dobit sa preostalim dioničarima.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Marsovac
    • September 20, 2022 at 10:32 PM

Ovo su kupili kao slon u staklarni.

Valjda se tako kupuje kad kupuješ sa tuđom lovom.

Moj je dojam da su sve to mogli kupiti barem 5% jeftinije.

Ionako će dobar dio tih dionica za bonus upravi dogodine. Mi dividendne dionice možemo samo sanjati.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt