a biće ispituju teren.. iako ne vidin zašto su je uvrštavali, ako nitko neće prodavat... top 10 dioničara drži 98.68% -.-
Posts by karlo
-
-
nece danas bit nista od trgovanja GARBom...
-
Hvala, evo baš sam se registrirao pa ću uskoro kupiti prve bluechip dionice (ciljan na dividende, necu trgovati), samo me zanima je li znaš kako onda ide s porezom na dividendu? Ako kupim dionice iz SAD-a i primim dividendu na Revolut, paćam porez na dividendu i SAD-u i Hrvatskoj?
je li potrebno na poreznu:
- u roku od 8 dana od početka ostvarivanja primitka iz inozemstva - podnijeti Poreznoj upravi (nadležnoj prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu) prijavu radi upisa u Registar poreznih obveznika (Obrazac: RPO) po osnovi dohotka iz inozemstva (odjava nije potrebna ako se očekuje da će od Predmetnog ulaganja i dalje kontinuirano pritjecati Predmetni primici, odnosno odjava se podnosi kod prestanka ostvarivanja takvih primitaka; prazan obrazac se može preuzeti na web stranici Porezne uprave),
- u roku od 30 dana od ostvarenog primitka - predati Poreznoj upravi (nadležnoj prema prebivalištu ili uobičajenom boravištu) izvještajni JOPPD obrazac (kojim se prijavljuje porez na dohodak ostvaren iz inozemstva; prazan obrazac se može preuzeti na web stranici Porezne uprave),
- u roku od 30 dana od ostvarenog primitka - obračunati i uplatiti hrvatski porez na dohodak (koristeći propisane modele, pozive na broj i račune za plaćanje poreza).
ili je drugačija procedura?
-
Kada kupite dionice preko ZB trader global ili revolut-a, je li vam stigne poziv na glavnu skupštinu? je li možete uopće sudjelovati, ako ste kupili redovne dionice s pravom glasa?
-
malo me brine šta nigdi nije napisano na koju burzu izlazi... hahah
-
a na zb global si ti pravi vlasnik dionica ili kao ovo na revoultu?
-
Hvala na odgovorima,proučavao sam i Saxo banku i po svim parametrima nekako se za buy and hold opciju najbolji čini de giro,međutim oni još ne rade sa hrvatskom,znači ostao još revolut koji je najednostavniji međutim zadnje vrijeme dosta se ljudi žale da ne mogu povući sredstva da su im blokirana sredstva po nekoliko mjeseci
Za buy i hold Zaba global trader... koriste okljastenu platformu od saxa... ali dovoljno za kupiti koji put godisnje i imati pregled
Imam revlout, ali nisam kupovao preko njih, neznam, ne djeluje mi sigurno, ipak saxo ima fizicki zgradu i mozes pricati sa ekipom iz banke... i hebat im sve po spisku ako ima problema .. revolut mi je ok za transakcije ako idem vani, kupovanje valuta, placanje preko neta... i to sve bez naknada,, da bi stavio veci iznos kod njih u dionice, nemam povjerenja, jbga
Ako imam račun kod Agram brokeri za hrvatske dionice, je li mogu otvorit i kod Zaba global trader za dionice izvan Hrvatske? kolike su naknade i provizije?
-
ma meni su dodijelili nedavno Raiffeisen obvezni mirovinski fond – kategorija B, al po kojem kriteriju odaberu i dodijelu mi fond od RBA kada uz njega postoje i:
-AZ OMF kategorije B
-Erste Plavi OMF kategorije B
-PBZ CO OMF kategorije B
Dioničar sam PBZ-a...
ali kada sam počeo raditi o mirovinskim fondovima nisam ništa znao, niti mislio na njih. samo sam primio pismo da sam korisnik RBA OMF-a. I sada mi nije jasno po kojim oni kriterijima svrasavaju ljude u koji fond od PBZ CO, ERSTE ili neki drugi? zašto su meni dodjelili baš RBA -.-
-
"Isto tako, imajte na umu da ako sami ne odaberete fond, automatski ostajete u fondu kategorije B, a od 1.10.2019. REGOS će vas, ako sami ne odaberete fond, rasporediti u mirovinski fond kategorije A, što je u skladu s investicijskom shemom cjeloživotnog ulaganja te se kao takvo smatra primjerenim za najveći broj osiguranika koji započinju s obveznom mirovinskom štednjom"
je li mi netko može objasnit po kojim kriterijima REGOS bira mirovinski fond u moje ime ukoliko ga ja ne odaberem sam?
"REGOS će Vas po službenoj dužnosti rasporediti u jednu od kategorija OMF kojom upravlja jedno od 4 obvezna mirovinska društva."
-
Moze link od direktkupovne stranice skdd za optimu jer sam retardiran i ne mogu nac...ili je do mobitela stvar
Moras se logirati u sustav i biti dionicar neke dionice da bi dobio tu knjigu dionicara... iako bi se trebali udruziti i svako toliko netko uzeti neku knjigu i na privat izmjenjati... kad su takvi likovi da ne stave u sustav SKDDa da se vidi sve ne samo TOP 10 .... a da ostave samo inicijala i pola OiBa...
Misli da sam pred dosta godna gledao na BELEXu da imaju javne knjige dionicara 😯 sto je opet malo previse da bas svatko vidi..
Slažem se! ja sam čak mislio napravit jedan javni folder gdje svatko može upload i download al opet ne želim imati problema sa zakonom i da bude da sam oštetio državu za : broj knjiga * 120kn... bila bi to cifra....
-
Agram brokeri donedavno su bili jedini koji nisu imali minimalnu naknadu...
iako su je uvali, najmanja im, iznosi 19 kuna po nalogu... meni su odlični za uložit, buy and hold, par tisuća kuna svakih mjesec dana
-
Je li mi može netko objasniti kako točno funkcionira ovo s brendovima hotela?
npr. Hotel Sheraton je u vlasništvu HUP-Z, kakvu tu ulogu ima Mariott? Je li on ima ikakvog udijela u vlasništvu ili HUP-Z plaća da može nositi ime njihovog brenda ili?
tko komu tu plaća i zašto? kako to uopće funkcionira?
-
Ja svoje držim i ne namjeravam ih prodavati. jedino ako dođe do istiskivanja malih dioničara, ali u tom slučaju očekujem dobru cijenu! možda i nadokupim još...