Nećeš lako BYD preko rijeke Čikole, nisi ni prije!
Posts by KultLicnosti
-
-
Novi porezi sa ovakvom glomaznom strukturom korumpirane države su kao da se baca bisere pred svinje.
-
Osim pukog ekonomskog interesa, svojstvenog svakom međudržavnom odnosu, kineske investicije rezultat su i specijalnih veza koje mađarski premijer Viktor Orban održava s kineskim režimom. Mađarska ne dijeli skepsu većine europskih država prema kineskim ulaganjima, a u kontekstu sve većih političkih trzavica. Očito, ne na svoju štetu.
Priča o mega-tvornici električnih auta koja stiže u susjedstvo: koštat će 13 milijardi eura, zaposlit će 19.000 osoba!Krajem 2023. godine Hrvatskoj susjedna Mađarska dobila je sjajnu vijest za svoju ekonomiju. Najveći kineski proizvođač automobila BYD objavio je da planira…slobodnadalmacija.hr -
Sve je to bolje nego da narod pita koliko materijalne štete je svojim propustima napravila Zlata H.Šipek.
kad smo već kod Zlate, mislim da će Plenki izborom novog glavnog DORH-ovca otkriti karte ide li na mjesto Šarl Mišela ili pak ostaje premijer.
meni je, recimo, to interesantnija priča iz Zokine današnje pressice, dok su se svi odmah bacili na ovaj "veseli" dio.
idiokracija nikad ne razočara
Čoek ima sve reference (osim što ima Šarla na speeddial) :
U uvodnom dijelu današnje sjednice Vlade, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na nekoliko važnih gospodarskih pokazatelja. Hrvatska u razdoblju 2021. - 2023. ima drugi najbrži gospodarski rast u Europskoj uniji, nakon Irske, kazao je. Izvijestio je da je prosječna neto plaća u listopadu iznosila 1.178 eura, što je 57 posto, odnosno 429 eura više, nego u listopadu 2016., kada je prosječna neto plaća u Hrvatskoj bila 749 eura. Podsjetio je da je Vlada u početku kazala da joj je cilj da do kraja mandata prosječna plaća u Hrvatskoj bude 1.000 eura, a već je sada taj cilj premašen za 178 eura. Medijalna plaća, naglasio je, sada je 1.014 eura, što je povećanje od čak 61 posto, odnosno za 383 eura. Minimalna plaća od 1. siječnja 2024. povećat će se sa 700 eura bruto na 840 eura bruto, što je povećanje u odnosu na 2016. kada je bila 414 eura, za 113 posto.
-
Sve je to bolje nego da narod pita koliko materijalne štete je svojim propustima napravila Zlata H.Šipek.
-
'Većina se udeblja kad postanu ministri jer se ide po ručkovima. Ja nisam jer sam discipliniran'Nakon što je objavio fotografiju svog tijela i usporedio je s tijelom novog ministra gospodarstva, nazvali smo Darka Milinovića da nam ispriča kako vježba u…www.24sata.hr
Hdz ide nizbrdo otkako je izašao
-
Da, jako ozbiljnih kupaca ima ali izgleda da ovdje ima prodavača bez glave da ne kazem nešto drugo. Vidjet ćemo knjigu dioničara...
-
Nemam ja ništa protiv nicije tradicije i običaja al kad čujem one Podravske popevke ja bježim brzinom ptice trkačice. Zbilja nevjerujem da bi mogao živit u tim krajevima, iz više razloga.
-
Vijesti iz 2031: narudžba Humanoidni robota putem javna nabava po zakonu ali posao dodjeljen firmi u vlasništvu žene glavnog blagajnika Hdza
-
Uh, uh, smrdi, jako smrdi
Plenković napao N1: Vi ste u Hrvatskoj polulegalnoPREMIJER Andrej Plenković napao je N1 televiziju na presici nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.www.index.hr -
Nema sada hlađenja Crobi se hladi u kolovoz kad su klime na maksimalno. A glavešine iz fondova odmaraju na Sejšelima i tako.
-
Sve smo znali prije ulaska u EU šta će bit... Može se diskutirat jel imamo dugoročn o više štete nego koristi. Al ja nemogu vjerovati da je sve po propisima da smeđi dostavljač hrane nezna reći niti 'hvala', 'izvolite', 'dobar dan'. Ako je to šta trazim diskriminacija ili rasizam onda nek admin briše ovaj post .
-
A koliko je ta "gospođa" pokupovala stanova u Dalmaciji ?
Ukrajinka kupila četiri hotela u Splitu. Optužuju je za kriminal s hranom za vojskuVLASNICA tvrtki koje prodaju hranu ministarstvu obrane Ukrajine, Tetjana Glinjana, postala je vlasnica četiri hotela u Splitu.www.index.hr -
E dragi Nikola, pa mi smo tako sretni i stabilni nadasve s Andrejem, kako kažu ankete , zar ima naivnih koji misle da ovdje neko želi promjene?
-
Što je točno misteriozni CERP ?
Holding? Imitacija holdinga ?? Pogledajte njihov portfelj gdje imaju većinske udjele, tu ima svega od održavanja vojnih zrakoplova ZTC, Borovo dd, Luka Vukovar, Brijuni Rivijera, Plinacro (?!) ... Koliki skup mozgova morate imati oko sebe da (uspješno) upravljate tako širokim gospodarskim spektrom ? Min. 20 odlikaša sa London School of Economics ? Koje to reference ima ravnatelj Milan Plećaš , zna li netko ? U čemu je problem da ZTC nije recimo u vlasništvu MORH-a ...? Što će proizvodnja cipela državi ...? Itd...
-
Sin je zaposlio vagone stručnjaka i podijelio im dobre plaće dakle okajao je tatine grijehe, a tata neka odgovara šta ima.
-
Kako se ono kaže, kad raste petkom može se reć da će izrast. Lipo lipo.
-
Šef HGK tužio Dežulovića zbog teksta "Banja Luka Burilović". Izgubio jeZAGREBAČKI Županijski sud odbacio je žalbu Luke Burilovića kao neosnovanu, čime je potvrdio prvostupanjsku odluku Općinskog suda.www.index.hr
"Posebno mu je zasmetalo što je Dežulović napisao da je završio Univerzitet za poslovne studije u Banjoj Luci, koji je smješten na prva dva kata zgrade, dok se na katu iznad nalazio studio za učenje plesa oko šipke, a na četvrtom katu apartmani za iznajmljivanje u kojima se navodno nude i usluge prostitutki, kako je objavio portal Inforadar, čiji su novinari obišli zgradu. Odluka je pravomoćna."
-
Hehe nema ništa doprinosa, a kad se polomiš na terenu liječi se u državnu bolnicu ? Kale legendo samo zabij Dinamu i briga me za sve drugo.
-
Mate Rimac: Do 2026. planiram proizvesti flotu robotaksijaISTAKNUO je da bi vozilo trebalo biti predstavljeno početkom ove godine, a komercijalno će biti uvedeno dvije godine kasnije.www.index.hr
...za koji kaže i da bi takvo "vozilo moglo promijeniti način na koji se ljudi kreću gradovima" dodajući "da će se raditi o premium usluzi, što ne znači da će biti skupa ili otmjena".