Ide nam borba protiv virusa odlično, pa čak Englezi nam to priznaju.
A o fundamentima ćemo kasnije, jel tako. Ima ona pjesma Euphoriaaa.
Ide nam borba protiv virusa odlično, pa čak Englezi nam to priznaju.
A o fundamentima ćemo kasnije, jel tako. Ima ona pjesma Euphoriaaa.
Kao što je rekao tovariš firma nekolicine, koji diktiraju pravila. Vjerovatno zato i je neatraktivna mirovincima. Firma je za naše prilike odlična ali je dionica dosta nelikvidna i troma. Dividenda je korektna, ništa posebno....
Prodao sam svoje dionice.
Neznam... Imamo mi i par proizvodnih firmi kao KODT itd.
Ali znam da ljudi teško mjenjaju svoje navike. Coroni unatoč.
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…kruzere-1014269
Mislim da su turisti best buy!
Nadam se da me nećete baš svi "popljuvati", ali treba biti i strpljen, ne može sve odmah za dan dva!
Dobra ideja za temu.
Po meni nema osnove za porez u primjeru 1, dakle sukladno Članak 67. stavak 8. zakona.
Porezno gledajući nema nikakave veze jedna kupovina s drugom kupovinom.
Za primjer 2 neznam.
Ovdje bi mogli razjasniti neke specijalne slučajeve kad je portfelj u dobiti a ne plaća se porez ili kad je u minusu a treba platiti porez.
Primjer 1.
Recimo prodam 1000 dionica A po 300kn koje imam dvije godine ili duže, nakon nekog vremena kupim 2000 dionica A po 150 kn a na kraju godine cijena dionice A je 400 kn. Trebam li platili porez ako nisam prodao dionice na kraju godine?
Čini mi se da puno ljudi umjesto da doma rade gledaju šta upecat dok je nisko.
Šef im sigurno negleda preko ramena.
Službena riječ je mislim ostava. Smočnica.
+HT malo
neka se nađe u špajizi.
što ti je to : špajiza?
+HT malo
neka se nađe u špajizi.
Opet lipa navalaa na ADPL, bid/ask 2,08
Kako je bahati seronja Trump ovu krizu podcjenio. To je nešto preužasno.
Danas gradonačelnik New yorka poziva da se prisilno novači slobodno medicinsko osoblje i šalje upomoć.
Ovo postaje jako mučno za pratiti.
Burza se zeleni kao nekad salata u Kaštelanskim staklenicima.
Mogao bi burzu čak i Plenki spomenit da pokaže kako su mjere pogođene 100%.
Hmm nevidim da ovdje netko luduje.
Koliko problema u bijelom svijetu je postojalo prije pandemije? A jesu li rješeni?
Nadam se samo da neće bit atentata na Iranske generale uskoro, da se tako izrazim.
https://zse.hr/default.aspx?id=97065
Tu piše da je 30 travnja 2020...
Očito je da stožer" jednostavno neželi radit poteze za koje će se sutra njih optuživat da su uzrokovali smrt ljudi i rastezat po novinama...
To je za očekivat od bilo kojeg ljekara i/ili javnog djelatnika. Ono što bode oči je sve veći izostanak Plenkovića u ovoj priči i mislim već nesnalaženje u ovoj situaciji. Premijer neka bira suradnike koje god hoće, ali on treba vodit krizne situacije, zato je plaćen.
Gospodin se sakriva iza stožera, sutra nekog povjerenstva xy, i taktizira što dalje....
A u međuvremenu ZSE? A što je to ZSE?
Po svemu što je objavljeno od početka ove priče, sa svih strana svijeta, očito da je ovaj virus agresivniji od onoga što nas inače dočeka za vrijeme zime. A dali je ovo istovremeno virus koji ima najbolji PR u povijesti... ? Istina je obično negdje u sredini a idućih mjeseci ćemo i to otkrit, nadam se.
Koja je najbolja taktika za borbu sa ovakvim virusom neznam, to će pametnije glave od mene riješit u budućnosti. Ali mislim da je Trump potpuno promašio od starta, blago rečeno. Predsjedniku Narcisu je inače problem u slušanju, puno bolje mu ide prozivanje i strančarit u najgorem momentu. Ljudsku cijenu će platit amerikanci. Ekonomsku cijenu će platit cijeli svijet.
Pandemija, potres, protok roba i ljudi na razini EU polublokiran, Angela u samoizolaciji... kako sutra može nebit loš dan na burzi...
A mi koji smo računali na prihod od dividende? Pa ko nas #ebe.
HAHA.
Evo je danas došao poštom poziv na glavnu skupštinu 8. travnja 2020.
U nadzorni odbor ulazi dr. Mirjana Hladika, sa ekonomskog faksa.
Prema dopisu sve je sjajno i tako će i ostati. Ništa o istragama.
"...Nadzorni odbor ocjenjuje svoju suradnju s Upravom veoma uspješnom."
Zašto bi većinski vlasnici gledali kako im se ruši cijena firme u sitniš na ZSE, imat ćemo masu delistiranja kad se ovo smiri...
Crveni smo ko feferon. I kad sada i idućih mjeseci gomila ulagača izgubi novac, ko će biti ti ulagači koji će kupovat i dizat cijene? Koji su to točno u HR?? Po meni bez ulaza novih ulagača na ZSE, bez neke intervencije države i bar ukidanja poreza na kapital ovo je Armagedon.
Ljudi čeka se da priko vikenda Hercegovci obave šta treba i onda se zatvaramo 101%. Dok medicina ne nađe odgovor osim karantene, nema tu većeg pomaka nabolje, volio bi da je drukčije.