Nek kupi ko hoće, samo se nadam da će te pare od OPTE i dalje se vrtit na burzi i neće otić na tradicionalno use-nase-podase. Imam spremne dionice za prodaju. 😆
Posts by KultLicnosti
-
-
Da divka?! 😄
Bit će ovo jako teška godina, neizvjesno je s epidemijom ujesen, osobna potrošnja se strmoglavila, Renault je inače u problemima. Iduća bi godina mogla bit puno sunčanija godina al nemam poticaja ovo čekati. Izašao sam prije 10tak dana sa gubitkom ali bit će bolje u drugim dionicama.
-
Ako sam dobro čuo , onda su danas u Saboru objavili jednu promjenu u upravi u AZTN u .
Ne znam o kome se radi . a možda je promjena sa razlogom . Ako netko zna više , neka objavi . Hvala
unaprijed .
https://www.sabor.hr/prijedlog-odlu…6985&tid=208784
Mladen Cerovac jaše dalje na bijelom konju.
Bolja opcija nego da neko upada minut do 12.
-
Cijena dionice padne za iznos divedende nakon prava stjecanja - je pada na ZSE burek burzi gdje se može na neke dane kontrolirat cijena dionice sa 100k kunića. Ako je neko dokazao da možeš mirno spavat onda je Kodt a to što nema ulagača je drugi par postola. Da nije bilo Corone ja nebih kupio dionicu još ko zna kada.
-
-
ZABA je kompletirala nove članove uprave, ako ne poguraju ovo i neizađe nikakav info do kraja mjeseca.....idem u pesimističan modalitet.
-
Volio bih vidjeti izraz lica nekog Američkog brokera, kad ugleda volumene na našoj burzi.
-
Čudo je da se ovako diskretno provodi prodaja i da ništa od nikoga ne curi. U lijepoj našoj za nevirovat. Može se kad se hoće. Sablasno zatišje pred oluju svih oluja.
-
Molim nekog Ernt znalca da napiše par riječi više o firmi Ericsson Services d.o.o. i konkretnije čime se bavi?
U uvodu revizorskog izvješća za 2017. stoji da je društvo osnovano 2014. nakon dogovora oko suradnje s HT-om u području upravljanih usluga.
U sudskom registru postoje 3 Ericsson tvrtke: Ericsson Nikola Tesla (ERNT), Ericsson Nikola Tesla Servisi i Ericsson services. Glavno društvo spominje u izvještajima ovu firmu ERNT Servisi kao tvrtku kćer, no o ovoj trećoj nema riječi (vjerojatno jer je Ericsson, a ne ERNT 100% vlasnik i osnivač). Registrirana je na istoj adresi, ima isti Ericsson žig sa svojim imenom, zastupaju je stranci uz Ivanu Gucek od domaćih, a zadnje izvješće revizora je za 2017.
2017. firma je imala cca 540 mil kn prihoda uz 20 mil kn dobiti(!). U zapisniku je navedeno da su članovi Uprave Anthony James Hanley, Igor Poljanšek i Tobias Hermann Breier.
Da li je to tvrtka za naplatu transfernih cijena između Ericsson matice i ERNT ili ima neku drugu funkciju?
Hvala
Kao što piše na linku gore od Naima firma Ericsson Nikola Tesla Servisi je s dva lica: odjel pripreme i prašinarski.
To je većinom bila (i dalje jest) ekipa iz HT-a koja je prešla u ERNT servisi. Dakle firma ERNT servisi priprema svu dokumentaciju+dozvole i izvodi (dio) radova od zamjene oštećenih bakrenih parica, uvlačenja optike, postavljanje ormarića itd. za naručitelja. Dio radova kao što su npr. iskopi kanala bagerom ili postavljanje konstrukcije bazne stanice to daju podizvođačima. A zašto je uopće HT outsorsao taj dio, dok sam imao kontakte po (kafanskim) pričama radi se o nekom mutnom dogovoru matica izvan HR. Inače uvjeti rada ok a plaće više nego dobre za HR.
(Nemam dionica ERNT, imao sam nekada u doba ludih dividendi.)
-
Nakraju kupio i ja danas simbolično OPTE pod utjecajem ove masovne hipnoze. Sve iznad 8kn ponude meni će bit šok godine.
Oprostite što pitam, ali kakvog smisla ima kupovati par 000 kn vrijednosti neke dionice, "čisto da se sudjeluje"? Ako se ispune očekivanja i zaradi 10 - 100%, imat ćete dobit za odvesti ženu na večeru. Wow. Ako stvarno vjerujete u to što ulažete teško zarađeni novac, zašto ne ući "muški" i zaraditi kako treba? Nije baš da su prave prilike na ovoj burzi česte pa ih treba u potpunosti iskoristiti. Međutim, ako imate rezervacije prema nekom ulaganju, zašto kupovati išta? Zaobiđite i nađite nešto u što vjerujete.
Ja ili sam 100% u cashu ili 100% u ili oko odabranog papira. Nemam milijarde ko Buffet da diverzificiram...
Duži niz godina sam na ZSE i nikad nisam bio u situaciji da mi je 1 dionica u portfelju. Možda par sati...?! Nema razloga da se sada u to upuštam, dobro mi je gdje sam. Nediverzificirat je nerazumno, neka vrsta ruskog ruleta. A ušao neko "muški" ili "nemuški", e najmanje će to bit faktor koji nešto odlučuje u ovom slučaju, o nekim drugim životnim situacijama možemo razgovarat hehe.
-
Nakraju kupio i ja danas simbolično OPTE pod utjecajem ove masovne hipnoze. Sve iznad 8kn ponude meni će bit šok godine.
-
Jedini koji smo iskreno za transparentnu tržišnu utakmicu bez fige u džepu, to smo mi ovdje.
Bojim se da golema većina naroda nije uložila ni minimum napora da nauči bilo šta o burzi.
Bojim se da golema većina naroda jesu obični suncokreti kako vitar puše ja se okrećem.
Zato ako je crony kapitalizam zatečeno stanje, pa prilagodi se druže.
Svakodnevno vidimo kako se to odražava na ZSE.
-
Ne vidim PVCM na ZSEu. Gdje se mogu kupiti dionice ako uopce mogu??
-
Crvenilo gdje pola dionica pada na volumenima od jeftinog LED TVa do cijene organizacije vjenčanja. Bit će bolje -sutra.
-
Svi građevinci su bili umjetno napuhani megalomanskom cestogradnjom prije 2008, a uz to smo imali politički šok u srpnju 2009 uzrokovanu naprasitom ostavkom dr. Ive, nikad nerazjašnjenom. Baš me zanima kako će vrh politike disat pod ovakvim pritiskom u 2020.
-
Milsim da je kolega Neo približno u pravu, nema podloge za optimizam.
Neizbježno u USA ide potop II. dio i teška recesija, iz epidemije u potpunu normalizaciju će valjda predzadnji na planeti.
Sve će se preljevat na Europu i Jadranskog tigra kojem nestaje daha.
-
Čitam kilometre teksta koje ste natukli i nemam dobru sliku.
Optima je u osnovi jedna neuspješna poslovna priča bili su neki drugi brži, bolji i ljepši.
Da, za potrošače bi odlično bilo da uleti neko treći u RH i počne otkidat tržište od HT-a i A1.
Ali ko bi to bio i zašto. Perspektiva RH je antireformske snage jašu dalje i u najboljem samo opća stagnacija i daljnje zaduživanje...
A mjesecima gledamo neutemeljeno špekulativno histeriziranje na ZSE. Ne miriše dobro. Ko je jamio - jamio je.
Nemam dionica Optime. Dioničarima sve najbolje u raspletu ove sapunice, nek sam u krivu.
-
Rezultati za tri mjeseca završena 31. ožujka 2020.
...U odnosu na veljaču u ožujku je došlo do 25% povećanja mobilnog podatkovnog prometa te 32% povećanja
mobilnog govornog prometa. Istodobno u fiksnoj mreži, došlo je do 35% povećanja internetskog
prometa i 45% povećanja minuta govornog prometa. -
-
Zasad je sve crno i tmurne prognoze dominiraju ali netreba očajavat već pričekat kraj 5. mjeseca i vidjet kakvo će bit stanje s pandemijom, ja vjerujem dosta bolje nego sada.