Neka si mu reka sve šta jesi !
Posts by KultLicnosti
-
-
Nema predaje: ako sad izgubi, Trump najavljuje kandidaturu na izborima 2024. godine
Evo dobrih vijesti za sve fanove...
Nažalost izgleda da se ni moj Split neće lako riješit Keruma...
-
Ako bacite pogled koliko malo Trump twita zadnjih 12 sati, shvatite da je napad panike dubok.
-
Neznamo još ali čini se da Biden okreće u svoju korist.
Međutim reć ću i da je sve skupa ipak razočarenje za Demokrate (i mene).
Trebao bi tamo živjet neko vrijeme da bi shvatio Američki mozak.
Jer GOP je (zasad) dobio više fizičkih glasova i za Senat i za Kongres.
Ako pobjedi Biden barem očekujem, da se pojavi nosač aviona ispred Dubrovnika čim Dodig dvaput spomene otcjepljenje.
Ako pobjedi Trumpko čestitam boljem i idemo dalje u vrlo neizvjesne vode.
-
Trumpko je samo bahati dvolični CEO za enciklopedije. Tariff man ...
Kad njemu paše voli parole za slobodno tržište, a kad mu ne paše onda tarife + protekcionizam + izolacionizam...
Ništa o njemu godine 2020 netreba posebno pisat, dovoljno je samo pročitat što o Trumpu misle bivši "ministri" general James Mattis, Rex Tillerson i posebno, posebno John Bolton. Pročitajte pa sudite. Mene zanima ono što on radi i na mene utječe.
a) Trump je štetočina za globalne odnose s Europom 1 klase.
Javno je prijetio a i potvrđeno je od x-bivših djelatnika administracije da bi najradije napustio NATO savez čim prije. Šta god neko mislio o NATO-u, na području država NATO-a dosada se nije nikada ratovalo!!
b) Trump je štetočina za cijelu planetu Zemlju 1 klase.
Povlačenje iz Pariškog sporazuma je kataklizma za budućnost ali što ga briga, bit će on već duuuže u crnoj zemlji a nered neko drugi neka čisti.
PS
Trump je (pokušao) stvorit od sebe kult ličnosti pa valjda to objašnjava njegovu popularnost na Balkanu?!
Dao Bog rekordno izgubio!!
-
Engleska od iduceg tjedna u lockdownu. Iduci tjedan su izbori u USA. Kakvo trgovanje predvidjate iduci tjedan?
Volatilno...Iščekivanje....Strepnja...Nesigurnost...
EU države nastavljaju šire u lockdown. Biden pobjeđuje ali dok pobroje do zadnjeg glasa glasa bude ko zna kada.
-
Ovdje ide reprogram dugova ubrzo, neznam što drugo.
Prije lokalnih izbora u svibnju 2021 mislim da se neće usudit pokretat predstečaj.
Samo elegantno gurnit problem dalje od sebe.
PS dionice imam
-
Nema šanse da lockdown može puno pomoć jer doslovce 99% dice osnovne i srednje škole ponaša se kao da nije ništa (bar u ST) , niko nema maske niti ih je briga, pa nije valjda da sam jedini primjetio. Svi ti tinejdžeri dolaze u svoje domove i hodaju u zatvorenom prostoru do roditelja, baba, djedova...Rješenje bi možda bilo povratak na mjere od ožujka, ako već nije kasno a čini se da je, zato live and let die .
-
Sektor hrana bez kojega se nemože živit, snažan regionalni brend, dobit raste, tradicija, ma čudo. Ali vlasnička struktura nije ono što se čini. Kako bi se to parafraziralo -ko sa mirovincima ide spavat, popišan se budi.
-
Kako dosadno dani prolaze a nema crasha pa kako to, kako to... jao gdje sam pogriješio ???
-
Izgleda da ovdje većina ne razlikuje cestogradnju od zgrada ni branu od željeznice...
Ta obnova Zagreba je sektor IGH koji je najmanje uprihodio i kojem sama firma nikad nije davala važnost. Znaju oni dobro zašto. Prave prilike su negdje drugdje, čitaj infrastruktura. Projektiranje će lagano zaobići. Kadrove nemaju, a ovakav tip rekonstrukcija to je prljav posao koji traži gomilu posebnih uvjeta i dozvola, dosta je i pod zaštitom Ministarstva kulture. Nadzor izvođenja radova je već druga priča, međutim konkurencija u ZG će biti žestoka jer hiperprodukcija ovlaštenih inž. građ. već traje neko vrijeme. Svaki ured ovl. inženjera građ. se može javiti na javni natječaj, koji će morati biti sa jasnim pravilima za sve.
Da dočaram otprilike rekonstrukcija zidane zgrade vam je kao da ste krenuli u operaciju nakon što je već obavljena prva neuspješna operacija, a kost je krivo srasla. Znam da vlasnicima stanova nije drago to čuti ali ako bude sve obnovljeno u 10 godina, to je super. O problemima same organizacije gradilišta u gusto naseljenim dijelovima grada neću ni pričat da neidem u offtopik. IGH nije firma koja se bavi hvatanjem mrvica sa stola.
-
Može info, koliki je porez na dividendu, da li je 12%?
Pitam jel ako je 12%, onda je to 158,50 Kn od 1320 Kn, dakle sjeda 1161,50 Kn po dionici na račun. A meni je sjelo 1133,08 Kn po dionici, dakle 28,42 kuna manje?
Ili se nešto mijenjalo po pitanju dividende i poreza? Mozda je ušao i prirez u izračun kalkulacije? ZG.
Da, porez je 12%.
Prirez je onoliko koliki je u tvome prebivalištu.
https://www.porezna-uprava.hr/HR_porezni_sus…na_dohodak.aspx
-
ko se nije u keš skrio magarac je bio
-
Šteta. Čekao i čekao danas, a tamo odmah izgubio 10%.
Ustvari pojma nema gdje cijena dionice ide. Kao i cijeli uvaženi forum.
Sutra očekujem novi zaron, bez zezanja. Tu su mračne sile na dijelu.
Ali svejedno mislim da treba igrat -jer ako ne igraš onda sigurno ne dobijaš.
Novopečeni vlasnik Đurašina.
-
Ne postoji u nas klasični best buy. Trenutno.
Možda jest OPTE ko će to znat. Možda KODT, ali da još potone cijena.
Miris truleži se širi nezaustavljivo iz USA, ja se kladim da ćemo imat još šokova prije kraja 2020. To je moj best buy.
-
Samo da nesto napisem dok postam link
Ovo što kaže za 2022 možda jedino moguće da zemljom upravlja Branko Roglić a ne aktualni bezveznjaci. Svašta!
-
Šta je ovo crveno danas, koji virus je napao??
-
Valovi veliki gore dole valjaju al bar bi muški dio foruma mora znat da nakon snažnog rasta jednom mora padat, bez ikakve TA.
-
Kladim se da bi se svi ti teškaši kao HT i ZABA delistirali da mogu sa burze koju gledaju kao mater ludu kćerku.
-
Izašao je taj oglas posvuda, Slobodna Dalmacija danas također. A četvrtkom ljudi i dalje najviše kupuju novinu zbog priloga tv program.