Posts by KultLicnosti
-
-
Pa s obzirom da je Covid poremetio mnoge planove, možemo samo očekivati da će iza ovoga bit još više krađa, više davanja mita i korupcije, više traženja mita i trgovine političkim utjecajem, još više nakaradnih urbanistički planova da se nadoknade sušne godine i traume.
I tako će to ići sve dok su sankcije male ili nepostojeće.
-
-
-
kolege, jedan mozda.. mislim opet cete rec da buncam.. ALI.. zanimljiv podatak
zgrada Nove TV tj. UGa je gotova u srpnju 2021. - gradi Tehnika ( nije bitna Tehnika bitno je kad je gotovo , https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…BNMT4mgyA__.pdf
dakle dovršetak lipanj 2021..
Zakon je u srpnju..
a rok 10.07.2021?
slučajnost ili?
Neznam jel slučajno, ali znam da su projekti više manje jad i tuga, prvenstveno zato šta menađerčići pijavice koji su zaduženi od investitora, gledaju nać najjeftiniju firmu a ne na kvalitet. Onda takva defektna dokumentacija dođe u izvođenje i pojavi se 100 problema. Pa se kasni, pa se rokovi probijaju. Tako da kolega ipak provjerite u kojoj je fazi to gradilište, pa nam ljubazno javite ovdje.
-
Ukratko ministrica na N1 najavila usvajanje zakona do ljeta i dozvolu vertikalne integracije😀
Ljubim te u čelo!
-
Prije nekog vremena sam radio na dijelu dokumentacije za izgradnju i popravke na DTK mreži, i znam kako je zeznuta i spora procedura što subjektivno zbog birokracije, a što objektivno zbog nereda koji se taloži već desetljećima. Moram polazit od toga da je United grupa ozbiljna firma i oni nemaju izbora nego MORAJU kupiti Optimu i svu pripadajuću infrastrukturu u EKI kanalizaciji. Zašto kupuje Krešo i zašto prodaje Ana ili Sanja, Ivana su po meni sporedne stvari u ovoj priči. Svima i sebi želim najveću moguću cijenu a to neće bit bijedni 1 ojro.
-
Pa politika u Hrvata radi samo i jedino na kontroli tokova novca prema odabranima. Ničem drugom. Niko nije uopće pokušavao ozbiljno reformu u ovih 30+ godina osim prije ulaza u EU. Nije za nas država...
https://www.index.hr/vijesti/clanak…vi/2265832.aspx
Super nam se piše
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Imamo Hrvatsku!
(Bar smo drugi na svijetu)
-
Država treba izbacit ove drogerije iz postupka nabavke lijekova i sama obavljati kupnju od proizvođača, odma u startu će sve biti 30% jeftinije. Radi se o najobičnijim povlaštenim parazitima koji uzimaju proviziju na tuđom jadu i nevolji, a ponašaju se kao da su bogom dani. Vrijeme je da im netko kaže da su suvišni, što realno i jesu.!
Da i obavezno tu firmu izlistat na New york burzi. Hrvatske željeznice. Hrvatske šume. Hrvatske ceste. Hrvatske vode. Hrvatske Veledrogerije.
-
-
Neka idu svi u 3pm.
Iako, uvijek se može odluka o divki promjenit.
-
Neznam ko mi draži u zadnje vrijeme, UG ili bombarder Zoki. Utrka je neizvjesna. Ali pare će presudit.
-
-
Što se Vas tiće možda Vam je i svejedno ako je porez na divku 50%, ali koja bi to strana firma uložila u zemlju u kojoj se dividenda oporezuje 50%. To bi bilo suludo. Oporezivanje kapitalne dobiti sa stanovišta regulatora odnosno države bi donekle bilo opravdano da smo razvijeno tržište, a ne ovo gdje je dnevni promet na razini jačeg supermarketa. Ideja je bila da se ljude potakne da investiraju, a ne špekuliraju samo je to u ovom trenutku bezveze jer nema ni investitora ni špekulanata. Prihodi u prračun od tog poreza su ionako simbolični.
Haha stvarno? Prije je ideja bila da ljudi ništa ne investiraju, da se novac zaključa u (strane) banke koliko god moguće i da iste banke kupuju junk obveznice ove tužne banana republic.
-
Rekao sam za svadbu se čeka iza Korizme. Još malo i mala se udaje.
-
Niti je kupljeno po 6,70 niti se prodaje. Papir trpi svašta...
-
Naravno da HT ide na ATH kad sam ja izašao van na 191. To je razlog.
-
"Mladi koji bi trebali stvarati obitelji, odlaze negdje drugdje."
A ko garantira da će isti stvoriti obitelj u Irskoj ili Njemačkoj? Niko. Ta tema je jako komplicirana. Koliko ja vidim iz svoje generacije, niti muški žele raditi na djeci niti žene. Lakše je imat višak vremena za 5 kućnih ljubimaca i 55 hobija.
-
Ekskluzivno: HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita je plagirao doktorat
I nije to neka ekskluziva. Šalu na stranu ipak izgleda je realno vrime za 2 mandat Žele.