Posts by KultLicnosti
-
-
Treba samo do zemlje Kekeca sa vremena na vrijeme, pogledat fizionomiju ljudi tamo pa preko grane nazad, kako tamo može bit ultra outdoor nacija a ovdje utapanje u pečenom i alkoholu?
Zašto ovo pišem, znaju svi koje su predispozicije za teži oblik Corone a ona je smo potencirala sav promašen balkanski life style. Imate vi svi ustavno pravo imat i 100kg viška a nemate pravo očekivat beskonačno solidarnosti (financijske) za vaš loš izbor.
Edit: velika ste većina, nastavite vi mirno spavat
ma jelda ...je da mnogo toga nije dobro u hr ali treba raditi i radi se da se te neke stvari isprave ali tebi će uvjek biti isto, uvijek će ti sve tuđe biti bolje i samo si ti gledaj te neke tamo a sada te falabogu ništa niti ne sprječava da im se pridružiš pa skupa s njima tamo negdje posprdno gledaš našu "balkansku fizionomiju"
ja tamo samo vidim exstremne društvene devijacije i nejednakosti, vodene topove i razbijene glave kao i cijele ulice u prosvijedima protiv fašizma koji im nameće njihova vlastita zapadna "demokracija" za kojom ti tako čezneš
...samo ti daj skidaj gače pred tim i takvima koji od hr žele napraviti sterilnu kmetiju konobara i spremačica, negirajući sve tradicionalne ljudske vrijednosti i podlagajuči ljude pod preživljavanje kao običan resurs samo i isključivo u svrhu svojih kapitalističkih profita a ja ću biti protiv tog ispraznog zapadnjačkog jada i u cijelosti uživati i živjeti tradicionan način života ovih naših "balkanskih" prostora i biti će mi baš dobro!
Tako je, mi smo običajima i navikama tako superiorni može se cijeli svijet čudit kako već nisu vidjeli šta i kako mi radimo, pa svi za nama.... Neidem ja nigdje i trudit ću se da vas žuljam sa svojim pisanjem koliko vremena bude bilo na raspolaganju.
Samo se nemojte žalit na zdravstveni sustav kad bude riknuo, jer ipak to je bila kocka na koju ste pristali.
-
Treba samo do zemlje Kekeca sa vremena na vrijeme, pogledat fizionomiju ljudi tamo pa preko grane nazad, kako tamo može bit ultra outdoor nacija a ovdje utapanje u pečenom i alkoholu?
Zašto ovo pišem, znaju svi koje su predispozicije za teži oblik Corone a ona je smo potencirala sav promašen balkanski life style. Imate vi svi ustavno pravo imat i 100kg viška a nemate pravo očekivat beskonačno solidarnosti (financijske) za vaš loš izbor.
Edit: velika ste većina, nastavite vi mirno spavat
-
Pješak po zakonu ima pravo da prelazi cestu ako je pješački prijelaz udaljen 50 (100) m.
Ontopic:
Za početak sve osobe bez iznimke plus 60 cijepit, osim sa opravdanim zdravstvenim razlogom (alergija...). Za sve ostale provodit zakone i pisat kazne, koliko god to bilo NEpopularno na brdovitom Balkanu. Znam što svrbi Vladu, velika je to masa umirovljenika/starijih osoba koja može glasat na izborima i odlučit rezultat...
-
U jednom trenutku će se početi kupovati skoro sve na ZSE. Samo da još malo porastemo.
Skidati će se s aska po abecedi.
Što će imati najbolji prinos teško je reći, ali silna lova koja čami na računima će se sigurno uključiti dijelom i na ZSE.
Moglo bi ali tek kad se i zadnji komadić šire okolice većih gradova izbetonira u oblik stambene kašete i proda po suludoj cijeni...
-
Ovakve događaje treba iskoristiti i duboko razmislit o tome što je zapravo "solidarnost" a što je iskorištavanje nečije dobrote i novčanika. Dakle treba pravno pronaći pokriće pa penalizirat i pretile i alkoholičare i antivakesere, naplaćivat im punu cijenu boravka u bolnici pa pjevajte borbene gospodo!! Svi znaju svoja prava a obvezama nebi pričali.
-
Mjere se ne provode??? Tell me something new.
-
Evo teme za birtiju
Ima li neki staticar, građevinar ili bilo kaj tko zna proceduru za rusenje nosivog zida u stambenoj zgradi ?
zvao vise njih i tako vise odgovora dobio koji se razlikuju pa vise ne znam kaj bi bilo ispravno, a neda mi se bas po sudovima
a vise razlicitih odgovora od zaposlenika gradjevinskih inspekcija, graditeljskih ureda i slicno, kao da svatko radi po nekom svom zakonu
ne mozes vjerovat a sve u jednoj drzavi .
Ak netko moze pomoc , hvala
Načelno pitanje je : gdje i koliko se ruši. Nadam se da nisi megaloman?
Trebao bi iskusnom statičaru prepustiti da pregleda stan i odredi što je moguće, što možda neće bit u skladu s tvojim željama.
Nažalost nađe se danas svašta i među ovlaštenim inž. građevine., za kikiriki potpišu svakakve projekte.
U Dalmaciji je recimo pojava skrivenih kvadrata masovna, kad prođe tehnički pregled, eureka! eto novih prostorija...
edit: da se mene pita nebih dozvoljavao nikakva rušenja (zdrave) konstrukcije, al ko mene pita
-
Po svemu sudeći, ovdje će bit nezapamćen spektakl slijedećih mjeseci i dalje. 1000 je jedan lipi okrugli broj.
-
Ako neće ove godine isplatiti ukupno 10kn, nikad i neće. Da bude neke divke, to su sami naslutili. Samo gdje su nam dušebrižnici koji su blebetali o istiskivanju?
Korporativni kalendar - Zagrebačka bankaKorporativni kalendar sadrži popis datuma na koje Zaba očekuje da će dogoditi sljedeći događaji u poslovnoj godini 2022.www.zaba.hr -
Ne razumijem ko stavlja bid za Kodt na 1000, pomozite blesavom... Nevjerujem da ni Putin u Ukrajini može srušit Kodt na 1000.
-
Ne razumijem zašto bi netko kupio KODT-r po 2200, a ne KODT-p po 2100!?
Imaš gomilu kodt-r-a pa sad uzet malo kodt-p-a, zar to ne bode oči kad gledaš u pregled portfelja?
-
Sretan Božić i Nova godina svima na forumu. 🍷
-
Vanđelić na Facebooku tvrdi: MOL ima sve razloge da slavi
Vanđelić danas u svom postu ističe kako je zanimljivo povodom toga primijetiti da četiri osobe koje su bile u Upravi ili Nadzornom odboru INA-e, a koje su bile svjedoci na suđenju protiv Sanadera vezano uz INA-u, na arbitražama Republike Hrvatske protiv MOL-a u Haagu i u Washingtonu, više nisu tamo.
"Isti ti su bili špic igrači koji su gurali interes trgovačkog društva Ina kao važan hrvatski interes i borili se da investicija u Rijeku od 3,9 milijardi krene (davna obveza), da u Sisku ostane zaposlenost kroz proizvodnju bitumena, koksa, maziva i bioetanola, da INA ulaže u istraživanja, da kupuje maloprodajne lance, da raste, razvija se…", naveo je u svom postu.
-
ima li netko update?
Cijena Zaba ostala nepromijenjena na 63,00 dakle dioničari nisu trepnuli.
-
Sad uživo nagrade Zagrebačke burze na jubito, Martina Dalić
-
"Respect svakome koji ide kupovati nekretninu po 3000 eura kvadrat."
Neznam, u većini Splita je novogradnja već bliže 3500-4000. Što reć za njih?
-
Ovo naravno pumpa Rossiya i mislim što se više zateže ovdje da su već šanse za rat na drugom mjestu a to je ...
Ozbiljno upozorenje Dodiku: "EU može poslati tisuće vojnika u BiH u roku od 24 sata"
-
Dalićka misli ozbiljno ?
Podravka pekmez od šljiva sa 850g smanjen na 660g. Cijena ista.
Možda da bude tema za novi doktorat?
Ma fuuuj lopovi.
-
Povijest će Antu Markovića pamtiti kao političkog Don Kihota koji je do zadnjeg trena civilizirano pokušavao izbjeći krv i barbarstvo, pozivajući jugoslavenske narode da se odreknu svojih destruktivnih trvenja i svu raspoloživu energiju ulože u vlastiti ekonomski razvoj.