Možda ima svoje igrače-spavače mister IT koji su minirali proces iznutra ?
Posts by KultLicnosti
-
-
Treba poskupit ljudima iznamjljivanje nekretninu pa da vidiš kako će onda pada cijene nekretnina.
Neka se lipo zaposle u Rimca, ima posla. Al svi bi easy money. And chicks for free.
-
Nemaju pametnijeg posla… fino stavis VPN i deri,
VPN ti je za ništa kad imaš posla sa državnim institucijama. Oni jasno vide odakle pišeš. Znam na primjere od bliskih ljudi.
MUP je bio pretpostavljam ?
-
Evo kolega recimo za naselje Split(ne grad):
-2011., 167121 stanovnika
-2021., 149830 stanovnika
------------------------------------------------------
Naselje Rijeka:
-2011., 128624 stanovnika
-2021., 107964 stanovnika
-------------------------------------------------------------
Naselje Osijek:
-2011., 84104 stanovnika
-2021., 75535 stanovnika
Znači situacija je jednostavno neodrživa.
Tocno.
Cak i Zagreb ima oko 25k stanovnika manje.
Ovdje je pak problem sto je vecina stambenog fonda iz socijalizma, sto znaci star barem 35-40 godina ili znatno vise, a prije 50-60 godina je gradnja bila generalno losa, odnosno ako vec ne losa onda barem znacajno substandardna za danasnje pojmove. Tanki zidovi, losa izolacija, grijanje po vertikalama i sl. I generalno mala kvardatura. Komunisti su 50 m2 proglasili standardom za 4-clanu obitelj...
Zato je potraznja za svime sto je novo velika. Usprkos padu broja stanovnika. Ne bi bila da je gradnja tada bila bolja.
A kako se zbog slabog upravljanja prostorom, slabog urbanizma, ne gradi dovoljno, tj. ne grade naselja nego sitno gerilsli zgradice, onda raste cijena svemu.
Pa bar su u tamnici naroda naziđali brane i akumulacije, NE Krško itd. da vi možete uštekat komp i prodavat bozu u 2023. Koliko bi bili zakinuti da nije tako. Seljacima u Dalm zagori prije 80-100 god nije smetalo bit u min. kvadratima a eto danas ni zgrade iz urbaniziranih planskih kvartova Juge više ne zadovoljavju istančane ukuse. Mašala.
-
Boze koja nesposobna ekipa nam vodi drzavu, gospodarstvo i financije 🤮😡
Briga ih, pa ne kupuju iz svog džepa. Oriđiđi HR jad.
Zanima me, ako su sad ovlasti i dužnosti guvernera i viceguvernera manje, dali će proporcionalno biti i smanjena plaća istima ?
-
Volija bi čuti prognozu za sutra?Ima li neko volje napisati par riječi?
Vi ih imate dovoljno i zasad su precizne.
-
"Navedeni stan čak nije okrenut ni na jug, nego na sjever, ima 33 kvadrata."
Ljepota je u oku promatrača...
LOL
-
lipo, lipo, koliko bi bilo da nije Plenkovićevog poreza eee
-
Ministar Malenica o porukama Rimac i Žalac: Sasvim je svejedno tko je AP
Imamo optužnicu koja još nije potvrđena. Vidimo da jalova oporba na temelju nekakvih inicijala i informacija kreira lažnu temu i pokušava fokus prebaciti sa svoje proruske politike na nešto što je po meni lažno.
Dobro govori čoek, opet će narod glasat za a de ze, a AP može bit i "doktor" Ante Pavlović.
-
Tu i tamo, tek ponekad sretnem tog dečka
Crna tašna i šofer i mečka
TV Dnevnik ga forsira nešto, o da
Bez krivice, u štampu je stigao skokom
Jer kad kreneš tim poznatim tokom
Tad svi ručicu podižu vešto, jen, dva -
Bjež Nikita ide Zeleni u Abramsu se vozi !!
-
Jadan je ko živi od plaće u RH.
od plaće ti živi većina i svi su više-manje u "svojim" odnosno otkupljenim ili nasljeđenim, dohranjenim i sl kombinacijama za malo para stečenim stanovima
kol. zlocesti, 3k eur košta novi stan ali stan star 20-30 god ne bi trebao koštati više 1/2-2/3 novoga zavisno od lokacije a sad tko će koliko platiti, njegova stvar...
To je možda sjeverno od tunela sveti Rok i priobalja općenito. Južno su druga pravila igre.
Jebga kad nemate turizma is njim povezane sive sektore. Samo se o tome ne priča naglas.
PS nemam ja ništa od turizma
-
- Viro u kompletu
K.g.j.
-
Prosječna RH plaća je tisuću eura.
Cijena kvadrata 3- 4 tisuće.
Medijana plaća je manja od tisuće.
Al' mi nemamo ostatka dohotka.
Pravilo 40/20/20 je kod nas neprovedivo.
Pa za Božić je premijer nabrojao milijun potrebitih, kojima je dodijeljena novčana pomoć
Jadan je ko živi od plaće u RH.
Od plaće nebi 1% kupilo stan ili dobili kredit.
-
E Viro, viro, da te taknuo nisam sad bi se zelenio cijeli portfelj al još se nadam da ostali veliki dionici ipak ne podržavaju delistanje.
-
Treba li popunit obrazac ako znam da sam ostvario gubitak u 2022 ?
Mislim na dionice koje su kupljene unutar 2 godine, inače je plus.
-
Skroman je taj obrok u tanjuru u odnosu na Pavlov obujam.
-
Kolega kult
Nisam siguran da razumijem komentar.... Mislite da parking mjesto treba uracunati u kvadraturu nekretnine ili da se podrazumijeva da parking mjesto MORA biti i sklopu nekretnine. Hmmm u svakom slucaju je manje vise isto jer prodavatelj ce podignuti cijenu m3 uz komentar parking ukljucen u cijenu.
Svejedno tako je trenutno u DUbrovniku da parking kosta pod zlato jer je malo prostora....
Da, parking mjesto uračunato kao dio stana. Auto je potreba a ne luksuz. Mjesto za auto isto tako.
@st brajo nisam ni za tu lokaciju, između ostaloga upravo zato jer se treba dogovorit više subjekata, od kojih je jedan država u državi zvan "HŽ".
Možda bi dobra bila lokacija gdje je danas Promet. Možda bi najbolje bilo temeljito preurediti Gripe, dat im novi život, ali neću u offtopic.
-
Parking misto treba bit dio stambene jedinice a ne odvojeno , ovo sad je idiotizam. U zakonu upisat za sve novogradnje. Ako tebi netreba sad parking šta onda za 10 god kad dođe neko drugi ? Šta on treba trpit ucjene da mu neko proda misto ?
-
Dakle po upisima ovdje moze se očekivati od Uprave ponuda od 1 cent iznad izračunatog 3mj - prosjeka. Ako imamo sreće.