Zašto je zaustavljeno trgovanje?
Posts by Lukasenko
-
-
23 profića prodaju 63.591 dionica. Gotov vrtuljak, kraj. Više nema niti onog navlakača od 90 tisuća komada od prošlih mjeseci, nema niti Rajfice koja liže rane, fondova koji pretaču međusobno. Na kraju se bliži i dan dostave ponuda. Da mi je znati kak je A1-ovcima nakon kaj im je UG pomrsio račune s preformuliranim uvjetom sudionika natječaja. HT skuplja po kućama nove korisnike jerbo dolazi konkurencija. Potrošačima bu se sunce ukazalo kad sva tri operatera se počnu borit za korisnike. Pa onda kak vele neki dragi forumaši il pukovnik il pokojnik
-
Trenutno 32 profića ili naloga prodaje Optimu ukupno 65.770 dionica. Eto to je trgovanje. Valjda se ostatak ekipe smirio i čeka sljedeći tjedan prodaju.
-
vezano uz bilo kakve sadržaje Opte je na 4,8
-
taj iz ht-a je isao od vrata do vrata, nije isao samo meni i nije znao kod kojeg sam operatera.
-
Nazovem ja jučer službu za korisnike Optime i kažem operateru da mi je zvonio na vrata prodavač HT-a (stvarno je) i nudio mi da pređem na Iskon. Pravim se lud i kažem operateru, da mi nije jasno pa zar nije i Optima u HT-u i zašto mi nude da pređem u Iskon ako je i Optima njihova. Krene meni operater objašnjavat da Optima samo surađuje s HT-om ali i da će se to uskoro promjenit al da me neće sad zamarat s tim i da samo ostanem kod njih jer su najjeftinij :). Eto jedne rekla kazala informacije od operatera iz info pulta hahaha.
-
za ulazak fondova u igru ne znam, nisam pametan, ali mislim da je A1 spusio Optimu. Nadam se i da rajfica fond nece dobiti planiranu satisfakciju i da ce ispasti pedro koji je u godinu dana spusio masne pare svojih ulagaca a za uzvrat od svojih austrijskih pajdasa iz A1 nece dobiti naknadu. Mislim da je ovo UG odigrao i da ce sada njegova ponuda biti u skladu s novim natjecajem i da mi mali pacenici cemo do ljeta omastiti brk
-
Kako su se sudionici grobeksa izdresirali. Svi lijepo čekaju 15 do 3 kad će kontrolori cijene prodati par tisuća komada po bidu i onda otkupiti milijun do dva od uplašenih dioničara
-
Ma da UG isplačuje dioničare s 10+ po dionici, fondači bi isti dan rađe na grobexu rušili na 6 i međusobno preprodavali
-
U sat vremena kupljeno 1 milijun kuna Otpime. Su to mali, nakrcani, kupili? Teško. Isti obrazac, čeka se kraj dana, ruši se cijena i onda se od paničnih malih dioničara veliki nakrcavaju. Isto bilo i u petak.
-
prvih 6 prodavača na asku s cijenom od 6,2 - 6,5 su po jedan. Znači, nigdje se baš mali ne guraju po nekoj cijeni ispod 6,5. Ali igrači se loptaju sami između sebe
-
Ako je natječaj završio u 12 sati, zar je za očekivati neku obavjest do 16 sati? Pa ovo je slučajna država s slučajnim institucijama za uhljebe. Činjenica je da je promet ispod milijun kuna, da nema onih čudesa od petka, i da se u biti s cijenom dionice ništa značajno ne događa. Na prvi veći rast od 6,8 je kontrolor cijene prodao 500 komada po 6,55 i naveo drhtavce da prodaju ispod toga. Znači, biznis ez južual. ALI, ako je nešto značajno u današnjem trgovanju nakon što je zaključen prvi krug natječaja jest to nije krenula panična prodaja, jel to znači da nije bilo nikikvog insajderskog infoa do sada ili su došle neka/e ponude pa cijena ne pada.
-
Čini se da je u petak odrađeno što je trebalo, pa sada možemo natrag prema sedmici
Nadam se.
Valjda su 'igrači' riješili sve svoje interne transakcije pa ostave dionicu na miru da odradi šta mora odraditi...
A možda je i HANFA počela nešto čeprkati... pa da i oni budu korisni ako već primaju plaću za svoj rad. Ok, to je naivno za očekivati.
Ovo je forumas na PD dobio odgovor od HANFE:
Dobio odgovor od HANFAe:
Poštovani gospodine xxxxxxx,
Hanfa je nadležno tijelo za provedbu Uredbe o zlouporabi tržišta, a sve prema odredbama Zakona o tržištu kapitala, u okviru kojeg je obuhvaćeno provođenje nadzora pridržavanja odredbi ove uredbe i zakona od strane svih subjekata na koje se isti odnose. Slijedom toga, Hanfa kontinuirano obavlja nadzore mogućih kršenja odredbi Uredbe o zlouporabi tržišta, a koje se prvenstveno odnose na zabrane trgovanja na temelju povlaštenih informacija i zabranu manipuliranja tržištem te će provjeriti i transakcije dionicama burzovne oznake OPTE na dan 28.2.2020. godine.
Također ističemo kako Hanfa nadzore obavlja sukladno odredbama relevantnih zakona iz svoje nadležnosti i Zakona o općem upravnom postupku te u slučaju utvrđenog kršenja zakonskih odredbi poduzima zakonom propisane mjere i/ili podnosi odgovarajuće prijave nadležnim tijelima.
Zahvaljujemo na suradnji.
S poštovanjem,
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga
Sektor za superviziju tržišta kapitala
-
Ma nek ne radi Grobex do 12 sati kad se završava natječaj. Čemu siliti
-
gledao sam trgovanje zadnjih pola sata. Kupljeno preko milja kuna. To mali ne mogu. Veliku igraju i kupuju. I to mi je dovoljno za miran san.
-
njihov izbornik za tv je bio bolji od Benetovog odnosno A1 za dvije klase. I prosli tjedan apdejt i novi izbornik je katastrofa. Kao prije 15 godina. Ne znam jel neko ima Optima paket i to primjetio. Sad mi i to miriše na HT-ovu opstrukciju Optime i izgleda mi kao neka potvrda da uskoro dolazi novi vlasnik pa zele da korisnici predju njima. Ovo je malo kasno vecernjeg razmisljanja
-
U 9 mjesecu sam otkazao ugovor s A1 i potpisao s Optimom. Njih
-
I ovaj s 50 tisuća komada upravo povukao ponudu na prodaji do sljedećeg stavljanja. Možda opet stavi 100 tis. komada kao jutros.
-
na bidu od 6 do 6,4 je naslagano 192 tisuće komada a na asku od 6,5 do 7 je 75 tisuća komada. Je li vam to izgleda kao panična prodaja? Naravno, to ne znači da profići neće i danas zatući cijenu ali za sve nas kojima je veliki upitnik nad glavom zadnja dva tjedna ovo treba biti neki pokazatelj o tim "insajderskim pričama", da netko nešto zna, da se fondovi iskrcavaju i slično.
-
U 3:55 se bid i ask izravnaju na 6,45 (7000 komada) i netko baš želi prodati 1.750 komada ne po 6,40 već po 6,30. Ajmo drhtavci, prodajte!