Danas pravo čudo.. Crobex u plusu, a cijeli svijet crven. To rijetko vidimo samo kada bi bilo češće..
Posts by SIMKE
-
-
Kada se pogledaju EU i SAD burze zadnja dva dana čovjek bi pomislio da se je nešto bitno promjenilo..kao našao se neki izlaz iz krize. No kada se čitaju strani portali za sada se jedino priča o raznim intervencijama središnjih banaka ili centralne države. Ostalih dobrih vijesti nema, naprotiv. Mislim da samo ove intervencije nisu dovoljne da se okrene trend u pozitivu, trebati ćemo još ipak pričekati i na valovima se voziti dok se situacija sa virusom malo preokrene i poboljša..
-
Danas gotovo sigurno neće biti informacija o ponudama, a vjerojatno niti sutra. Eventulano sutra poslje podne ili ponedeljak.. u međuvremenu prošetati u prirodi i manje gledati manipulatore ili paničare u akciji. Ionako sada ne možete ništa promjeniti..
-
taj sa cca 80 tisuća je skoro svaki dan u zadnjih 5 minuta.. neki psihopata..
-
Vjerujem u prodaju OPTE no nekako mislim da u ovoj histeriji oko virusa moguće su određene odgode, bilo zbog nove moguće procjene i odluke AZTN-a, bilo zbog toga da kupci dignu ručnu i sačekaju da trenutna situacija prođe.. na kraju u stranim kompanijama ljudi su masovno posalni da rade iz "home offica". i svi se brinu samo oko svojih untarnjih protokola za izvanredne situacije.. i sam radim u takvoj kompaniji pa vidim kako to izgleda..
-
moje je mišljenje da će u idučim danima pa i tjednima koji dolaze biti dosta loših vijesti..tipa rast broj oboljenih, moguća zatvaranja granica i slično..pa padovi indeksa EU i USA burzi (a mi to volimo pratiti i jače nego oni padnu)..uz pokoji rast i odbijanac tako da ovo današnje veselje koje trenutno traje neće biti dugog vijeka..i tak barem još dva -četri tjedna dok se malo situacija ne smiri..
-
Kolega Tovarish neznam kako Vi čitate što je napisano i dali preskačete rečenice , ali poruka je da se danas ponude ne daju u papirantom obliku..i to je to.
-
Vezano za više komentara da se čekaju možda ponude u papirantom obliku moje je mišljenje da to ne stoji ili ne vidim šansu da to može biti istina. Naime svi ponuditelji danas rade sa sustavima elektroničke nabave gdje se kompletna ponuda u skeniranom obliku šalje prije roka . I na sam rok primatelj ponude to odmah može vidjeti na svojim portalima. Naša regulativa je uskađena sa EU regulativom po tom pitanju . Nakon roka za predaju ponude primatelj može zatražiti orginal dokumentaciju ili dopunsku dokumentaciju ali to ne mjenja činjenicu da je ponude već vidio prije toga..da zaključim slanje papirantih dokumenata je "srednji vijek" i nije moguće da telekom kompanije rade na taj način.. I sam radim ponekad kod poslova ponude za različite javne nabave i to područje redovno pratim..
-
izvještaj je maloprije izašao: https://zse.hr/UserDocsImages…NotREV-K-HR.pdf
zadnji kvartal su potrošili na rezervacije kako su i najavili, no sveukupna dobit je ostala 394221,97.. cca 200 kuna po dionici. da je više takvih dionica..
-
danas ide po prodaji kao da nema sutra.. nismo to vidjeli duže vremena.
-
ako se ne varam izvještaj treba biti do kraja ovog tjedna. i bez obzira na rezervacija vjerujem dobit bi trebala bitno veća od prethodne godine.. uskoro ćemo vidjeti..