od 5.6. otvaraju se Collection Marea Suites, Girandella Family Hotel i Valamar Girandella Maro Suites...
ide to, polako, ali sigurno
od 5.6. otvaraju se Collection Marea Suites, Girandella Family Hotel i Valamar Girandella Maro Suites...
ide to, polako, ali sigurno
Čega bi trebao znak biti izlazak nekog dioničara?
Ovdje je najmanji problem vlasnička struktura, daleko najmanji.
Bila je skoro ista kad je cijena bila 30+kn.
Problem je što je i poslovanje bilo isto, tu se malo toga promjenilo.
Je je, Popijač je došao još početkom godine, tik nakon štrajka, prvo kao član, a onda i kao predsjednik NOa.
Što će biti s brojem dionica, pravima dioničara i ostalim povezanim pričama je apsolutno nebitno.
Ako se ĐĐ ne promjeni na način da od kune prihoda ostane 10 lipa zarade, uzalud vam trud svirači.
Uzalud onda i 150 milijuna i 300 milijuna. Uzalud onda spajanje dionica u bilo kojem omjeru. Uzalud sve, jer se u biti ništa promijenit neće.
Očito je da posla ima, ali je i očito da ga ne rade efikasno; kooperanti kupe kajmak, radnici su tihi dok plaća dolazi, uprave se mijenjaju bez da ikome polože račune pa dok ide ide.
Činjenica je da je danas prilika raji da se izvuče van iz ove priče. Tko to kuži. Ovi drugi će ostat unutra i čekat tko zna što.
Bez novih poslova (o kojima nigdje niti riječi) ovdje nebu kruha.
Đuro ako ičega ima, ima dovoljno novih poslova.
Ono što Đuri fali je sposobnost da na tim poslovima zaradi, iz XY razloga.
Meni ovo sve ima smisla jedino ako se ide na zamjenu 3 za 1 po 10 kuna, pa sve do 3,33 kn ima nekog rezona.
Ili su u Q1 umjesto CNC strojeva upalili printere za eure pa natukli par milijuna, u stilu Casa de Papel...
sleti li koji avion u split, možda netko baci oko i na staklenike preko puta aerodroma...
Taj fond je u 2018., imao skoro 190 milijuna kuna uloženih u dionicama te još 90 milijuna u dioničkim fondovima, a istovremeno 1,6 milijardi u državnim obveznicama...
Banalizirano, HEP njima uplaćuje svake godine 15 milijuna eura, ovi to ulažu, a od zarade će se financirati skladištenje otpada iz Krškog...
Jedva čekam postove početkom kolovoza kad će svi opet proklinjat gužve i "šugave" švabe, talijane, austrijance, slovence, a posebno bosance...
mene su učili da kad dionice kupuju ljudi koji su izravno involvirani u upravljanje kompanijom (uprava i nadzorni odbor) da je to dobro, al čini se da naše tržište zasad ne dijeli to isto mišljenje.
kao i uvijek, vrijeme će pokazati.
Samo za podsjetnik da su dionice Đure kupovala dva zadnja predsjednika uprave i financijski direktor.
Možda znaju kakva će izvješća firma izbaciti, ali nitko ne zna kako će tržište odreagirati. Ako uopće i reagira
Pa gledano isključivo perspektive HDZa, trebaju raspisat izbore čim se stvore zdravstveni uvjeti.
Epidemiju su zadržali pod kontrolom, osigurali su kakvu-takvu pomoć gospodarstvu, a glavni konkurent je SDP sa smušenim vodstvom i Škoro bez ikakve infrastrukture. Za HDZ, izbori čim prije tim bolje.
Bakić ovakav, Bakić onakav, ali malo je pojedinaca u Hrvatskoj napravilo za tržište kapitala koliko on.
Koliko je zaradio ili izgubio, zna samo on, a nije ni bitno; ulaže svoje novce i njima upravlja kako misli da je najbolje.
četiri dana nisu radili, mogli su napraviti 101 update, popravak, dodatak, što god su željeli...
ne, njima se sve sruši prvi radni dan nakon produženog vikenda.
naravno da se svakome može dogoditi rušenje sustava, ali zar se njima uvijek mora dogoditi radnim danom, za vrijeme trgovanja? ne može subotom navečer?
cijena nafte može samo dolje. jednostavno ništa ne radi . nema potražnje
Sudeci prema onome sto se dogadjalo proteklih tjedana, na cijenu nafte vise utjece ponuda nego potraznja. Od svega vezanog za naftu znam naftu znam samo da placamo preskupo gorivo, ali ako dogovor o manjoj proizvodnji dize cijenu, kakav je onda uopce utjecaj potraznje?
Na stranu sad teoretska naglabanja, kakva je prakticna situacija s naftom?
Pitam se što se događa, Amerika raste danima, većina naših dionica raste, neke i dvoznamenkasto, a naša draga, slavna Optima ni mrc.
Volio bih čuti razmišljanja drugih, jer mi svakakve gluposti već polako padaju na pamet.
od 24.3. do jučer cijena dionice je porasla 41%, a ti kažeš kako "naša draga, slavna Optima ni mrc"?!
mogu razumjeti da nisi sretan s trenutnom cijenom, ali cijena dionice Optime je sve samo ne stabilna, na bilo koju stranu
Računica je vrlo priprosta i ne bih davao za nju ruku u vatru, samo sam razmišljao "naglas".
Nadam se da ću ovih dana imati vremena zadubiti se u godišnje izvješće da probam sve rasčlaniti.
Btw, Austrija otvara sve trgovine do 400 kvadrata idući tjedan, sve veće od 1. svibnja, a hotele i restorane od sredine svibnja.
A imaju znatno znatno gore učinke korona virusa (ako pričamo o zaraženima i umrlima) od nas.
Display MoreDisplay MoreMalo o tim brojkama:
- 10 milijuna eura financijskih rashoda - iznos kao u FY 2019 izvještaju, to je manje više fiksno
- 2 milijuna eura rezervacija - kao u 2019, plus mali buffer za ovu nepogodu
- 30 milijuna eura za plaće - lani je za cijelu godinu iznos bio 77 milijuna; ove godine bi samo hladni pogon radio cijele godine, bez sezonaca. jesam li pretjerao ili podcijenio, nemam pojma
- 20 milijuna materijalnih troškova - lani 80 milijuna za cijelu godinu, slična matematika kao kod plaća, samo hladni pogon
Dakle, 62 milijuna eura minusa ako sve bude zatvoreno do kraja godine.
Na 31.12.2019 imali su na računu 550 milijuna kuna, odnosno 73 milijuna eura.
Ne želim nikome ništa savjetovati, ali ja mirno spavam s dionicama Valamara. A možda i užasno griješim.
Nisam ulazio sad u tvoju racunicu ali jedna digresija ti gledas samo moguci novcani rashod po RDIG, postoji i novcani odljev koji se ne vodi kroz racun dobiti i gubitka (RDIG), trebao bi i pogledati rashode po novcanom toku, a koji se ne vode kroz RDIG iako to nije bas lako razaznati po novcanom toku, primjer kamate kredita i tecajne razlike kredita se vode kroz RDIG dok se otplata glavnice ne vodi, a sta isto predstavlja novcani odljev.
Da, točno, gledao sam samo PL, nisam ulazio u CF jer se masa ljudi ovdje fokusira na rezultat PL-a
Poslije podne ću malo pročačkati CF, iako mi je indirektna metoda mrska, a jako malo firmi na ZSE, ako ijedna, stavlja CF po direktnoj metodi.
Situacija A: ne otvaraju se hoteli do kraja godine, nema ni jednog gosta, koliki je minus na kraju godine?
Situacija B: apsolutno svaki drugi scenarij.
U najgoroj soluciji, godišnje će sigurno imati cca. 10 milijuna eura financijskih rashoda, 2 milijuna eura rezervacija, 30 milijuna eura za plaće i 20 milijuna eura materijalnih troškova. Dakle, nekih 62 milijuna eura, odnosno 465 milijuna kuna.
Malo o tim brojkama:
- 10 milijuna eura financijskih rashoda - iznos kao u FY 2019 izvještaju, to je manje više fiksno
- 2 milijuna eura rezervacija - kao u 2019, plus mali buffer za ovu nepogodu
- 30 milijuna eura za plaće - lani je za cijelu godinu iznos bio 77 milijuna; ove godine bi samo hladni pogon radio cijele godine, bez sezonaca. jesam li pretjerao ili podcijenio, nemam pojma
- 20 milijuna materijalnih troškova - lani 80 milijuna za cijelu godinu, slična matematika kao kod plaća, samo hladni pogon
Dakle, 62 milijuna eura minusa ako sve bude zatvoreno do kraja godine.
Na 31.12.2019 imali su na računu 550 milijuna kuna, odnosno 73 milijuna eura.
Ne želim nikome ništa savjetovati, ali ja mirno spavam s dionicama Valamara. A možda i užasno griješim.
Ja stvarno ne razumijem što vas tangira današnji rast ili pad? Ili prošlotjedni ili onaj koji će se dogoditi za tjedan dana?
Ako svi imatelji dionica ovdje očekuju ponudu od kupca koja će sve izuti iz cipela, čemu onda stresiranje je li dionica danas prešla 7 kuna ili će na 5 opet?
Nemam pojma koliko će i u kojem smjeru fluktuirati cijena do objave završetka procesa prodaje, ali osobno imam plan prodati svoje dionice u ponudi koja će uslijediti nakon završetka natječaja jer očekujem da će biti i više nego zadovoljavajuća. A do tada, prst u uho i izučavanje eksponencijalnih krivulja i virologije
Ako ništa, smirilia se bjesomučna rasprodaja.
Nakon panike oko virusa i onda dodatne nesreće s potresom, ne znam što bi još moglo potaknuti velike minuse poput onih koji su tjerali Crobex u par navrata preko -10% u jednom danu. A opet, da mi je netko o ovome pričao prije 2 mjeseca, tko bi mu vjerovao...
Rekao bih da gore biti ne može, ali vjerojatno bih se već sutra ugrizao za jezik.
Ali svakako mislim da je priljev novih loših vijesti pri kraju
Evo je danas došao poštom poziv na glavnu skupštinu 8. travnja 2020.
U nadzorni odbor ulazi dr. Mirjana Hladika, sa ekonomskog faksa.
Prema dopisu sve je sjajno i tako će i ostati. Ništa o istragama.
"...Nadzorni odbor ocjenjuje svoju suradnju s Upravom veoma uspješnom."
Očito pojačavaju internu reviziju nakon cijelog cirkusa