1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • September 22, 2020 at 9:57 AM
    Quote from bumbar

Može li netko pojasniti zašto broj 1 i broj 3 zajedno (imaju preko 25%) ne mogu postaviti upravu u DDJH, zašto to pravo ima država?

Tko im brani? Bakić je svojedobno postavio svog čovjeka "u simbiozi s predstavnicima radnika" pa je i on neslavno završio...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • September 22, 2020 at 9:56 AM

Koliko je od toga tvojih?

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• mikromakrto
    • September 21, 2020 at 10:02 PM

Nadam se najboljem, očekujem najgore :/

Ne vjerujem u ponudu iznad 20kn, a samo su dvije mogućnosti zašto se u ovo ide:

1. likvidacija fonda

2. nešto čeka iza ugla, a ljepše je kad se dijeli na manje dijelova

• mikromakrto
    • September 21, 2020 at 1:04 PM

Ja ne znam jesi toliko neupućen u ĐĐ ili jednostavno provociraš...

ĐĐ nikada, ali nikada nije proizveo niti jedan putnički vagon niti vlak.

ĐĐ je u prošlosti proizvodio lokomotive, zadnju davno prije Domovinskog rata, a sada se bazira jedino na teretnim vagonima.

Dalje, ovdje se ne radi o kompozicijama lokomotiva+vagoni, već o kompozicijama koje sve to imaju integrirano, poput onih koje se već više od deset godina kotrljaju našim prugama: http://www.koncar-inem.hr/wp-content/upl…zoran_crnko.jpg

Prevedeno, ovo će raditi Končar, vjerojatno uz malu pomoć Gredelja.

ĐĐ ne zna sve o vagonima, dapače, ne zna ništa o putničkim vagonima.

• mikromakrto
    • September 19, 2020 at 2:09 PM

Bio je Bob jucer i u Vindiji, jel znaci to da ce americka vojska sad jest vindijine pudinge ili da je samo kurtoazno obilazio velike firme na podrucju gdje je bio u posjeti? Isti taj Bob ima svaki tjedan takve obilaske i sastanke, bez odusevljenja, molim...

• mikromakrto
    • September 18, 2020 at 12:20 PM

Pa ako bi ikome odgovarao stečaj, odgovarao bi potencijalnim ulagačima jer bi dobili očišćen proizvod za nikakve novce.

Jel ĐĐ ima potencijala? Naravno da ima, ali ne na način na koji se do sada radilo da radnici rade 3 sata dnevno, a pet zuje okolo i preko Đurinog mosta idu nešto obaviti na mirovinskom ili socijalnom. Ne na način da se gleda prihod od ugovorenog posla, a ne njegova profitabilnost. Ne na način da se zapošljava koga treba i koga ne treba, da bi se namirili svi kumovi, rođaci i rodijaci. Ne na način da kooperanti kupe vrhnje, a sami nisu u stanju dobiti ni natječaj u svom kućnom savjetu.

Bez svega toga, ĐĐ može poslovati pozitivno i to bi se sigurno dogodilo s privatnim vlasnikom. Ali pod kojim će uvjetima on ući, to nitko ne zna, bar ne ovako javno

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • September 18, 2020 at 12:03 PM
    Quote from nemo

biti ce dobro kad optima bude optimalno 10,50 😅

Jel bi prodao da sad ode na 10 kuna?

• mikromakrto
    • September 18, 2020 at 12:02 PM

Shvatite da ovo više nema veze s politikom iz prostog razloga; da HDZ sutra digne ĐĐ u zrak, i dalje bi razvaljivali na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Brodu. To nema veze sa strankom, već s izbornim pukom koji nije dorastao svojoj zadaći, da budem pristojan...

Stečaj je jako moguća opcija u firmi koja iz godine u godinu radi sve veće gubitke, bez ikakve promjene poslovne politike i svakih godinu dana radi neke dokapitalizacije, kredite spasa i slično.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • September 18, 2020 at 11:50 AM

Nema apsolutno nikakvog rezona za očekivati ne znam kakvo trgovanje; ne samo danas, ovaj tjedan ili mjesec, već i u idućih pola godine. Iz jednostavnog razloga što nitko ne zna što će biti na zimu i kakvo ćemo proljeće imati.

Cijela EU je povukla ručnu na potrošnju i svi trpaju novce u madrace/čarape:

https://tradingeconomics.com/euro-area/personal-savings

Nije bitno radi li se o zarađenom novcu ili onom koji je pao iz helikoptera, nema potrošnje i ulaganja, povećava se štednja.

Kod nas je situacija još radikalnija - u periodu od Q1 2016 do Q1 2020, razina štednje u bankama je porasla s 216 na 257 milijardi kuna => 19% više ili čak 41 milijarda kuna!!! U istom periodu od 4 godine, razina ulaganja u dionice i druge VP je porasla s 88 na 96 milijardi kn, uz veliki pad u Q1-20 u odnosu na Q4-19, zbog korone većinom. Dakle, razina ulaganja u dionice u 4 godine poraste 9%, odnosno 7 milijardi kuna, a štednja za 41 milijardu kuna...

Tek kada se vidi što će i kako će biti s krizom uzrokovanom koronom, možemo ići na drugi korak, a to je povećanje ulaganja, prvenstveno kroz ukidanje poreza na KD, edukaciju i privatizaciju državnih poduzeća kroz izlistanja na burzi.

• mikromakrto
    • September 17, 2020 at 9:47 AM

Meni se više čini kao da Plenki čita bukvicu ekipi oko bivšeg ministra obrane koja lobira i "lobira" oko izbora novog aviona.

Ako je uopće vezano s tim poslom u Omišlju, možda je skroz nešto deseto u pitanju...

• mikromakrto
    • September 17, 2020 at 9:28 AM

Jel to šef JANAFa uhićen jer je namještao poslove izgradnje naftnih spremnika staklarima ili zbog drugih bludnih radnji yebanja zdravog naroda u mozak?

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • September 16, 2020 at 8:44 PM

U nekretninskom biznisu se ne prodaje zgrada nego biznis koji se obavlja u zgradi. A ovdje cemo ocito svjedociti super luksuznom zdanju i popratnim cijenama. Nema zime za Adris

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• mikromakrto
    • September 15, 2020 at 8:41 AM

Ja sam mišljenja da s ovakvom firmom, valuacija kad-tad dođe na svoje. Naravno, pitanje je koliko netko može ili želi čekati.

U dugom roku, ne postoji firma čija dionica ne ispliva na površinu, ako oni rade dobro. Kao što ADPL radi već godinama.

Uvijek će biti čupavih godina kao što je ova, uvijek će biti devijacija na tržištu koje vuku gore ili dolje, ali ovakve firme će sigurno donijeti prosperitet svojim (su)vlasnicima. Samo je pitanje kada...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • September 15, 2020 at 8:37 AM

Vrijedi, zato i prodaje :/

• Investiranje u vrijeme krize

• mikromakrto
    • September 12, 2020 at 1:09 PM

Statistika je točan zbroj netočnih podataka... Ako netko misli ili osjeća da se danas u Hrvatskoj živi 4% bolje nego 1980., onda ja ne znam što da kažem takvoj osobi. Da kaskamo u razvoju za zemljama poput Poljske, Češke i sličnih, to svakako stoji. Ali početne pozicije nam nikako nisu bile iste.

Ako ćemo gledati od raspada komunizma i uspostave kakvog-takvog kapitalističkog uređenja, oni su prvih pet godina učili, radili, griješili, ispravljali, kupovali i prodavali. Mi smo ratovali.

Idućih pet godina oni su primjenjivali ono što su naučili. Mi smo obnavljali zemlju.

Od 2000. oni su radili na ulasku u EU, pretpristupnim fondovima i 2004. ušli u EU i započeli pravi rast. Mi smo učili, radili, griješili, ispravljali, kupovali i prodavali.

Od 2005., oni su iskorištavali prednosti članstva, mi smo tek radili na ulasku u EU, pretpristupnim fondovima. Pa nas je Carla zajebala i nismo ušli 2007. s velesilama poput Rumunjske i Bugarske. Kao šlag na tortu, došla je 2008. sa svim svojim ljepotama...

Od 2013., mi smo iskorištavali prednosti članstva, a oni su već bili stari članovi, s posloženim sustavima i mehanizmima.

Nismo mi ništa gluplji ili nesposobniji od silnih Čeha, Poljaka ili Slovaka. Ali istini za volju, rat nas je unazadio 15 godina. A to se ne može preko noći pokrpati.

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • September 11, 2020 at 9:11 AM

Komada ili kuna? ;(

• Nekretnine opcenito u HR

• mikromakrto
    • September 10, 2020 at 9:31 PM

Ja sam krenuo s prijateljima u tako nesto pa smo nakon tjedan dana planiranja bili na pas mater ^^

• Nekretnine opcenito u HR

• mikromakrto
    • September 10, 2020 at 10:24 AM

Agenti za nekretnine su samo prodavači i oni žele prodati što više po što većoj cijeni, kao i svi drugi prodavači.

Ni jedan prodavač ti neće reći da ćeš njegovu robu sutra moći kupiti po xy% jeftinije.

Ponavljam, nekretnine nisu usamljeni otok koji će moći izbjeći sudbinu ostatka ekonomije. Nisu to mogle ni 2008., ni u ranijim krizama, neće ni danas.

I nije ni bitno da VMD, Alfastan ili netko treći spusti svoje cijene 20, 30 ili 50%; crna nevolja će natjerati postojeće vlasnike na spuštanje cijena, ako im zagusti pod nogama i to je dovoljno da zaljulja tržište.

• Birtija

• mikromakrto
    • September 9, 2020 at 2:06 PM
    Quote from deny_09

Je li Đuro ide u paketu s avionima?

Jedino možda kao poligon za vježbanje granatiranja... Ali ne sumnjam da će opet krenuti priče kako će Saab ili LM izdići Đuru iz pepela, bla bla bla

• Birtija

• mikromakrto
    • September 9, 2020 at 1:29 PM

Postoji li ikakvo logično objašnjenje za tu tvrdnju ili je samo po onoj "jučer su pali i tesla i dalekovod, danas su rasli i tesla i dalekovod"?

Ako je ovo drugo, ima sigurno još hrpa dionica koje su u takvoj korelaciji.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt