1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• mikromakrto
    • December 15, 2020 at 9:23 AM

Ako je vjerovati onome što su napisali u ponudi i popratnoj dokumentaciji, lud bi bio onaj tko bi im prodao po 44, a kamoli po 22 kn.

Nadam se da stvarno slijedi puno aktivnije, pametnije i naravno lukrativnije upravljanje fondom.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • December 14, 2020 at 9:21 AM

Ne znam koga bih prije pitao da me lječi, Gates ili Bakić...

• mikromakrto
    • December 14, 2020 at 9:07 AM
    Quote from lebowski
    Quote from Marielena

A tko bi znao vise kuda ide ovaj svijet. Evo ovaj covjek kaze da ce pandemija trajati jos dvije godine. I meni je to vjerojatnije nego da sada 2 mjeseca svi sjedimo kod kuce a onda slijedi veliki spas u vidu cjepiva i normalizacija. Mislim da cemo morati nauciti zivjeti sa virusom i normalnije na njega reagirati.

https://www.zerohedge.com/medical/who-en…l-least-2-years

Naravno, ako ćeš ići u Namibiju ili neku drugu neprocijepljenu državu, postojati će opasnost od zaraze sve do 2022. godine.

I danas već postoje pojedine zemlje u Africi i Aziji u koje nije moguće putovati bez prethodnog cijepljenja protiv bolesti koje se kod nas spominju samo u povijesnim knjigama.

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • December 12, 2020 at 9:25 PM
    Quote from Stipe

Koliko se tu stranica napisalo cudo jedno.Imamo drugog operatera HT koji isplacuje dividendu i poništava dionice,dobro je profitabilno,duga nema,manje više je sve jasno.Jasno mi je i da se Optima prodaje,multiple koje se tu spominje su ok. Vjerovatno Optima ima svoju dobru vrijednost. Al koliku vrijednost ima HT po tim multiplima?

Nećemo saznati dok se ne bude prodavao.

Nema svaka dionica/firma u svakom trenutku vrijednost na burzi koja je jednaka nekakvoj valuaciji, po kojem god parametru.

Zato i trgujemo, želeći pronaći odlične firme, s podcijenjenom dionicom.

Da su svi vrednovani "fer i korektno", živili bi samo od dividendi.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 11, 2020 at 3:03 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from mikromakrto

A možda su ljudi u pravu pa ćeš se za neko vrijeme lupat po glavi i govorit: "a zašto nisam i ja prodao kad je AZ prodavao?".

A možda su ljudi u krivu pa će ti biti još slađe.

Ne rade oni ništa gnjusno, rade ono što misle da treba. Ili bar misle da misle...

Zanimljivo da taj fond nije nista prodavao od 2.4 do 23.11 imao je kad lagano prodavati u cijelom tom rastu od tada i onda bas kada je bas bio otvoren put za rast poceo naglo prodavati, u prvom djelu godine do 2.4 je prodao cca 33 000 komada

Sta se tice IBRAHIMA on je na dan 11.9 imao 60 025 dionica dalekovoda, znaci da je od tada stekao dodatnih 42097 dionica dalekovoda

Točno tako.

I svi koji bi željeli kupiti dionice Dalekovoda, jer vjeruju da vrijedi više od cijene po kojoj fond prodaje, bi im trebali biti zahvalni i poslati paket za Božić.

A oni koji vjeruju da vrijedi više, ali iz ovog ili onog razloga žele prodati, ne trebaju raditi ništa, samo sjediti i čekati.

Kako bi rekao naš stožer, #ostaniodgovoran

Mogao se fond povuči totalno s prodaje pa bi onda svi koji žele kupovati Dalekovod to morali plaćati 10, 15 ili više kuna, zamislite koliko bi tek oni bili kivni na fond :)

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • December 11, 2020 at 11:47 AM
    Quote from nemo

Ja nudim jednu (1,00kn) za cijeli đđ holding. Sa time da država restruktuira i plati dugove. Lijepo i slatko ko 90 tih. Obećajem 5 god necu otpustat radnike i ostavim isto ime.(op. Imam dvojno državljanstvo).😎

S obzirom da su i ove dvije ponude vjerojatno iste, nisi puno fulao.

Dobra stvar kod ĐĐa je što je granični prijelaz na 10 minuta hoda od glavne kapije.

A možeš sjediti "preko" pa svaki dan gledati Đurin dimnjak i brojati vagone kako odlaze :saint:

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 11, 2020 at 11:45 AM

Ako netko misli da Dalekovod vrijedi 10, 15 ili 50 kuna, onda mu se ništa ljepše i bolje ne može dogoditi nego da mu netko to želi prodati po 7 ili još bolje po 5 kuna. Može meni i po 3 ako netko ima volje.

Burza nije empirijska znanost, a pogotovo ne ovako nelikvidna burza kao što je ZSE.

Jedino mogu ego i psiha biti na udaru jer eto to sad vrijedi manje nego kad si kupio ili ne onoliko puno koliko si mislio da vrijedi.

Sve drugo je "water under the bridge" iliti "baba s kolačima u laganoj šetnji"

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 11, 2020 at 10:51 AM
    Quote from barbosa

ovo što ovi iz az-a rade dionici dlkv je i više nego gnjusno:cursing:

A možda su ljudi u pravu pa ćeš se za neko vrijeme lupat po glavi i govorit: "a zašto nisam i ja prodao kad je AZ prodavao?".

A možda su ljudi u krivu pa će ti biti još slađe.

Ne rade oni ništa gnjusno, rade ono što misle da treba. Ili bar misle da misle...

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mikromakrto
    • December 11, 2020 at 10:01 AM

Stvar je kod Valamara "prosta ko pasulj" - ako iduća sezona bude iole normalna, Valamar će razvalit.

Ako sezona bude kao ova ili čak i gora, onda će nam svima to biti najmanji problem u životu.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• mikromakrto
    • December 9, 2020 at 4:53 PM

Isti dan ova obavijest i zaključci s glavne skupštine najvećeg dioničara - slučajnost ili ne?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• mikromakrto
    • December 7, 2020 at 2:12 PM

Ova vlasnička struktura Dalekovoda je zrela za ekranizaciju u meksičkoj sapunici gdje Alvaro (DLKV) u predzadnjoj epizodi sazna da je sam sebi tetka.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mikromakrto
    • December 3, 2020 at 1:56 PM
    Quote from sasab

Burza, burza...

Drzava je podbacila leda za Valamar opako (privatna kompanija, Austrija)

Zatim odgodili kredite, investicije itd..

Kasa se u 2020 slabo napunila a jako puno su zaduzeni..

Ko ih odrzava cijelo vrijeme ovako visoko se pitam. ( cisto subjektivno )

Možda nisam objektivan jer imam dionice Valamara, ali mislim da je ovo kokoš-jaje situacija.

Isti ti Austrijanci su mogli uložiti i u bilo koju drugu zemlju. Mogli su tamo plaćati stotine milijuna eura poreza, ulagati stotine milijuna u podizanje standarda smještaja u nekim drugim država, zaposliti tisuće ljudi negdje drugdje.

Ali su se iz njima poznatih razloga odlučili za Hrvatsku.

Gdje uredno posluju, plaćaju sve svoje obaveze, najveći su hotelijer u državi.

Podigli su cijelu jednu regiju par stepenica više u turističkom sektoru (pa i drugima posljedično).

Treba li to sve uništiti zbog globalne pandemije koja nije njihova krivica ili takvima treba izaći u susret?

Jer će opet sutra takvi najviše ulagati, najviše zapošljavati i biti najbolji?

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • December 3, 2020 at 9:18 AM

Pa nije Đuro u problemima jer pravi malo vagona nego jer ih pravi uz gubitke. To su interni problemi, ne manjka potražnje

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • December 2, 2020 at 9:35 PM
    Quote from Toni

idu li investicije MAIS u 2021 ili je sve na čekanju? Bilo je govora o 5 zvjezdica na jelačić placu (ex crosig zgrada).

Mislim da se od toga odustalo nakon kupnje HUPZa.

Kraj Sheratona i Westina, koji vape za obnovom, ne bi imalo previše smisla.

• CORONA virus

• mikromakrto
    • December 2, 2020 at 8:17 PM

Ako bi gledali mjesec na mjesec, mogu se svakakve brojke izvući, to nema smisla. Jedan mjesec neke godine može biti puno hladniji ili topliji nego godinu ranije i napravi veliku razliku. Već idući mjesec situacija može biti obratna i poništiti mjesec ranije... Zato su duža vremenska razdoblja bolja za promatranje, sve se uprosječi...

Osobno, mislim da sam broj testiranja ništa ne govori. Broj hospitaliziranih i umrlih je ono što je bitno. Mi trenutno imamo nešto više od 2 tisuće ljudi u bolnici zbog korone - na 15 tisuća kreveta. U Varaždinu je gužva, na drugom kraju države ništa posebno.

Mislim da se doktorica Bosanac lupi po čelu svaki putkad čuje da je u nekoj bolnici "ratno stanje" i da su oni na "prvoj liniji"...

• CORONA virus

• mikromakrto
    • December 2, 2020 at 4:54 PM

Prema službenim podacima DZSa, u prvih deset mjeseci 2020 imamo 43.796 umrlih, odnosno 143 čovjeka dnevno.

To je 0,5% manje nego u 2019 (232 manje umrlih), 1,8% manje nego u 2018 (578 manje umrlih) i čak 4,7% manje umrlih nego u 2017 (1.264 manje umrlih).

Zlobnici će reći da je zbog negativnog prirodnog prirasta koji traje već desetljećima baza sve manje pa i manje ljudi umire svake godine, ali i zlobnici s druge strane spektra bi rekli da više nema umrlih od kardiovaskularnih bolesti, tumora i drugih teških stanja, svi su umrli zbog ili od korone.

Bilo kako bilo, korona je za određene skupine ljudi opasna bolest, tu nema dvojbe.

Ali da će pokositi stanovništvo, zaustaviti gospodarstvo ili proizvesti dugotrajne potrese, neće

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• mikromakrto
    • December 2, 2020 at 2:39 PM

Ali nitko ne može znati koliko će sutra neka dionica porasti ili pasti, to je glupo i pokušavati pogoditi.

Nemam pojma po koliko je PBZ kupovao niti je li Došen dobio ili kupio dionice koje je prodao.

Ali ako je PBZ kupovao po 90, a prodao po po 130, u čemu je problem? Može sutra pasti cijena na 100 pa da svima to natrljaju na nos.

Pogađati dna i vrhove ne može nitko, bitno je samo kako se pliva između toga

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• mikromakrto
    • December 2, 2020 at 1:07 PM

Ili predsjedniku uprave ADPLa koji je prodavao u nekoliko navrata ove godine...

Ili jednostavno to nije znak za ništa, tko bi ga znao

• mikromakrto
    • December 2, 2020 at 12:32 PM

Treba ih poslati na olimpijadu u streljačkim sportovima kad tako dobro "pogađaju"

• mikromakrto
    • December 2, 2020 at 11:18 AM

Nisam pratio, jel KPH izdala neko priopćenje da je komitet za burzu izdao odobrenje da se smije rasti više od 0,2%?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt