1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• mikromakrto
    • February 1, 2021 at 10:58 PM

Na N1 je Ladišić danas mrtvo hladno izjavio da je ovo što se događa s GME manipulacija tržištem?!

Lijepo je što se općenito o ulaganjima na tržištima kapitala priča u medijima, teško je očekivati da će odmah govoriti i točno, pogotovo novinari "opće prakse". Danas pričaju o dionicama, sutra će o cijeni svinjetine, preksutra o problemima s tlakom kod južine...

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • February 1, 2021 at 8:29 PM

Evo jedan filmić za gospodu koja svakodnevno stavljaju razne naloge na K/P pa ih povlače...

The Wild $50M Ride of the Flash Crash Trader - YouTube

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• mikromakrto
    • February 1, 2021 at 2:00 PM

Kako će srušiti cijeli financijski sustav?

Nitko ga nikad nije srušio, niti namjerava, pa neće ni WSB.

Da će netko platiti masnu cijenu, hoće sigurno. Osobno nisam siguran tko će to na kraju biti, veliki ili mali, a sudjelujem u cijeloj priči, naravno na strani malih.

Mislim da je kod GME samo pitanje strpljenja; hedge fondovi će morati krenuti u akciju, samo je pitanje kada.

Čini mi se da je njihova oklada trenutno na neznanju/nestrpljenju malih, od kojih ogroman broj očekuje squeez danas, sutra, preksutra najkasnije.

Dapače, očekuju gama squeez. Tome se i ja nadam, ali svi znamo tko je i što je nada...

Ako se to protegne do idućeg tjedna, mogli bi mnogi mali bježati van, samo da smanje gubitak

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• mikromakrto
    • February 1, 2021 at 7:26 AM

Sunce mira nešto radikalno napraviti, inače ih neće biti. Imaju hotele na fantastičnim lokacijama na Makarskoj rivijeri, ali hoteli su zapeli u drugoj polovici 80-ih, svima odreda treba velika preobrazba i pokoja nova zvjezdica.

A to košta jako puno. Pa ili će u prodaju ili po skupljanje novca, bilo kroz dokap ili kreditiranje. Bez snažnog ulaganja u kapacitete, za pet godina će se pretvoriti u objekte poput mnogih radničkih odmarališta koja su mahom na odličnim lokacijama, a imaju u sobama Vuteksove deke...

• Nekretnine opcenito u HR

• mikromakrto
    • February 1, 2021 at 7:20 AM

Prvo, neće plaćati ništa ako joj je to prva/jedina nekretnina.

Drugo, ako joj je to samo jedna od nekretnina, apsolutno je normalno da plaća više za stan na zelenom valu nego za stan u Dubravi ili Požegi. Jer i vrijedi više. Kao što i netko tko ima plaću 20 tisuća kuna plaća više poreza na dohodak nego netko tko ima 10 tisuća kuna. Kao što platiš više PDVa na salamu od 30 kn nego na salamu od 15 kn.

Porez na nekretnine, na imovinu općenito, je puno pošteniji i učinkovitiji od poreza na dohodak upravo zbog pojedinaca kao iz naše imaginarne priče - obuhvaćaju cjelokupnu imovinu, a ne samo redovne prihode koji nerijetko mogu biti tek minimalni, da zadovolje zakonske norme.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• mikromakrto
    • February 1, 2021 at 6:52 AM

Jedan pravi, besplatni i točni stockscreener poput recimo Finviz-a bi ZG burzi legao ko budali šamar, nadam se da idete u tom smjeru.

Doduše, ni samu burzu ne bi ništa ubili da sve to omogući na svojim stranicama, a ne da budu samo "zvučnik" preko kojeg firme objavljuju svije izvještaje.

• mikromakrto
    • January 31, 2021 at 4:40 PM
    Quote from Ivana

Ja nemam nikakva prevelika očekivanja, kao što sam rekla nitko nije ni zvao i pitao da bi kupio ili iznajmio (ali tko zna na koliko će to država procijeniti), a roditelji su prostor (u biti malo veća garaža) htjeli iznajmiti za 500 kn, ali za državu to vrijedi puno više i htjeli su porez obračunavati na 2000 kn. Njima bih tih 500 kn mjesečno nešto značilo i država bi nešto dobila, a ovako nitko ništa.

Ako je udovica poštenim radom zaradila taj stan i čitav život živi u tom stanu, zašto bi se ona sad pod stare dana selila u neku selendru. (zato što državi fali love, a kradu na sve krajeve)

Taman da ga je dobila na lotu, nasljedila ili kako god došla do njega, ako joj je skupo održavati ga, plaćati pričuvu, režije, komunalije, održavati zajedničke prostore urednima i sigurnima, što će joj takav stan? Što će mi auto od 300 konja koji troši 15 litara ako ga ne mogu održavati i točiti?

BTW, nekretnina se uvijek može u nasljedstvo ostaviti općini/gradu, a nasljedstvo se može i odbiti.

Daleko je naša država od savršene, ma daleko je i od normalne, ali nisu ni građani ništa bolji.

Svatko mora biti odgovoran za sebe, a onda isto tražiti i od drugih.

• mikromakrto
    • January 31, 2021 at 11:04 AM

Ne nego imaš prevelika očekivanja od tih nekretnina.

Nekretnina, kao i svaka druga imovina, vrijedi samo onoliko koliko je netko spreman platiti za njih.

Ljudi koji imaju skupe nekretnine, a male redovne prihode, su budale pa nek se uvrijedi tko god želi.

Nema apsolutno nikakve logike, emocije na stranu, da udovica s 2 tisuće kuna mirovine živi u stanu od 80+ kvadrata na zelenom valu.

Tu jedan mjesec grijanja pojede pola godišnje mirovine, da ne spominjem druge troškove.

Ali zato ta udovica treba i može prodati taj stan za ogromne novce i odseliti u drugi dio grada gdje će si kupiti stan od 50 kvadrata, imati duplo manje režije i hrpu love sa strane. Da, ona tad neće biti 2 metra od Emirovog repa, morat će se voziti pola sata tramvajem, ali neće ni kukati da je država ovakva ili onakva.

• mikromakrto
    • January 31, 2021 at 10:07 AM

Apsolutno se ne slažem. Jasno je rečeno da se porez neće plaćati za prvu/jedinu nekretninu. Ergo, "sirotinja" neće nastradati.

A kad smo kod pojma sirotinje, jesam li ja siromašan ako i žena i ja imamo natprosječna primanja, ulažemo u dionice, nekretnine i fondove, a živimo u najmu?

• mikromakrto
    • January 30, 2021 at 1:30 PM
    Quote from vladimir

Pitanje :

Ima li netko viziju , koja će biti cijena za OPTE za 6 mjeseci ?

Ili na kraju godine ?

Neće je biti - kupac će u međuvremenu kupiti 100% dionica i delistirati Optimu

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• mikromakrto
    • January 30, 2021 at 10:36 AM

Super su mi priče da je BTC ili bilo koji coin ovakva ili onakva valuta, bolja ili lošija od dolara, eura, kune ili zlota. A nitko ništa ne kupuje s njime, svi samo čekaju da cijena poraste xy% pa da zarade ako bude sreće.

Što je potpuno legitimno, da me se ne shvati krivo. Ali ne zovite onda BTC valutom već špekulacijom od koje se nadate zaraditi. I ne kažem da neki neće zaraditi, hoće sigurno.

Ali ne zato što je to ne znam kako dobra investicija, već jer će uvijek biti nekog tko će kupiti "castle in the air". Sve dok ih jednom više ne bude...

• mikromakrto
    • January 30, 2021 at 9:14 AM

Da se išta razumijem u to rudarenje, otvorio bih firmu "Alija Sirotanović doo", a logo bi bila velika lopata.

Nego, sad kako se na Baniji ne treba plaćati struja zbog katastrofe koja ih je zadesila, može li se sad tamo besplatno rudariti?

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mikromakrto
    • January 30, 2021 at 8:51 AM
    Quote from Manu

https://www.nacional.hr/pregovori-u-za…merickom-fondu/

Naime, sva tri izvora koji su Nacionalu potvrdili da je Andabak blizu prodaje svoje tvrtke američkom fondu, istovremeno su potvrdili da bi nakon finalizacije cijelog posla s američkim fondom upravljanje Sunce hotelima preuzeo porečki Valamar. To bi značilo da bi ta tvrtka još više učvrstila svoju poziciju kao najveća hrvatska hotelijerska kompanija jer bi pod upravljanje uz trenutnih šezdesetak vlastitih hotela dobila još dodatnih 12 hotela i jedan kamp, koliko ih trenutno u svojem portfelju imaju Sunce hoteli

Quote from mikromakrto

Pazi da ti prebacivanje iz Valamara u Sunce i obratno ne bi uskoro bilo iz lijevog u desni džep...

Kao što rekoh...

• mikromakrto
    • January 30, 2021 at 8:49 AM

Ništa nije jače od američke avijacije i hrvatske administracije...

Samo čekam kad će propisati i oporezovat davanje džeparca klincima

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 8:48 PM

Kad smo mi takvu maniju imali s Bakićem dok je kupovao "Barcelonu", a ljudi ga slijedili, BTC nije bio ni u povojima

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 2:29 PM
    Quote from josip100
    Quote from Lukasenko

Što se sad dešava, bid je tanak a kupuje se dosta agresivno?

Misliš da oni na 6.40 stvarno prodaju?

Apsolutno ne.

To je isti tip ljudi, ako ne i isti čovjek, koji u predotvaranju postavlja one naloge pola kune ispod zadnje cijene.

Ali, on/oni na kraju su potpuno nebitni.

Bitna je prodaja. Koja je, po mom "osjećaju za feeling" jako jako blizu.

A onda će i 6,40 i 7,40 biti super povoljne kupnje

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 12:06 PM

Svatko tko misli da je ovo kraj fondova je apsolutno u krivu.

Neki će pojedinačni možda i propasti, ali generalno će ta industrija iz ovoga izaći jača i pametnija.

Ili možda samo prepredenija, kako si tko uzme...

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 11:20 AM
    Quote from deny_09

S ovim novim klincima s REddita pada sve u vodu. Uzalud i tehnička i fundamentalna analiza. Na snazi je igra pohlepe.

Ne bih rekao da je pohlepa već suluda igra bez imalo znanja, ali i brige o tome.

Jednostavno, igraju bez ikakvog rezona.

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 11:11 AM

Izgleda da je "igra" tek počela jer se EU i Azija tek uključuju, do sada je sve "vozila" Amerika

• mikromakrto
    • January 29, 2021 at 9:38 AM

Ne znam, ako je to kažnjivo "neka institucije rade svoj posao".

Ako ima volju rasprodati po niskim cijenama, samo neka izvoli.

Što se mene tiče, može i po kunu.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt