NIšta, uplati si dva tjedna u nekom Valamarovom hotelu i pomozi da RIVP opet bude dionica godine.
Posts by mikromakrto
-
-
Nitko ne zna što će i kako će biti, može se samo nadati.
Ono što mene muči, a nadam se da se varam, je činjenica da je Dalekovod do Q2-19 redovno servisirao Senior dug i Leasing paralelno. Leasing je riješen sa činčaonicom, a Senior su prestali plaćati, unatoč dostupnim sredstvima na računu.
Istovremeno, PPD navodno kreće u otkup duga. Oni (PPD) naravno mogu raditi što god žele sa svojim novcem, tu nema zbora, ali mi užasno smrdi činjenica da i oni počinju s otkupom i Dalekovod prestaje s plaćanjem u isto vrijeme.
Ako je uprava u dosluhu s novim navodnim vlasnikom duga prestala plaćati, da bi ga oni mogli defaultirati, to je užasno i nadam se da sam se samo zaigrao i preračunao. Ako je pak napravljen neki dogovor/moratorij s vlasnikom duga da se ne plaća neko vrijeme zbog korone, to nije nigdje obznanjeno i ostavlja mogućnosti za ŠBB-KBB kombinacije.
Uostalom, ako će ići u debt-to-equity u omjeru 1:1, odnosno da se izdaju nove dionice PPDu, ili nekome drugome tko je vlasnik duga ako oni nisu, do razine duga, to bi bilo odlično za Dalekovod, ali pitanje je što bi PPD onda s time? Ne znam, istini za volju, Pevex i Petrokemiju su okrenuli naglavačke, ne znam što da mislim...
-
Ma može cijena otići i na 50 kuna, ali to je nekretninski fondić, a ne građevinska kompanija. Neka se onda registriraju kao REIT pa da smo svi na čisto s time što i kako Ingra radi.
-
Mišljenja sam da je teško očekivati da će sada netko ulaziti u poziciju s velikim volumenima. Da netko sad proba ući u top10, nabio bi cijenu debelo preko 10 kn.
Moj stav je da bi i na tim razinama zaradio, ali sumnjam da će se tako nešto sada dogoditi. Tko je mislio ući, ušao je.
-
Koju korist ima Konsolidator od mogućeg debt-to-equity swapa pola godine pred prodaju?
Koju korist ima vlasnik trenutnog duga ako napravi debt-to-equity u firmi koja servisira svoje dugove, a dividendu neće isplatiti još dugo dugo?
-
Gdje sam ono čuo da jednu sličnu firmu treba vrednovati također kao start-up?
-
Ja sam zadnjih godinu dana primjenjivao Greenblatovu formulu i stockscreener za SAD i radi kao švicarski sat. Apsolutno sve dionice koje sam odabrao na taj način su odradili rast u iznosu 30-40%.
Iako Greenblat preporuča držanje do godine dana, zbog poreznih pitanja, nisam ulagao prevelike novce da bih se sekirao oko toga, drage volje ću platit.
U svakom slučaju, formula je sasvim logična, jedini "problem" je vrijeme kada će tržište prepoznati dionicu. Nekad odreagira u mjesec dana, nekad u par mjeseci, nekad nikada...
-
Elon, stara mustra. Kad je tehnički gledano Btc bio spreman za dubok zaron on vjerojatno osobno nakrcan do ubera javlja na marketu da je TSLA odlučila da ulozi u BTC i da će se automobili moći plaćati BTC-om. Bas me zanima hoće li i njegovi radnici imati “privilegiju” i biti plaćani u BTC.... nekako sumnjam u to.
Za Teslu je to sjajan i primarno vođen marketinški potez. Bilo je ćudno da tim smjerom kompanija nije isla i ranije jer ionako cilja na bogatiju raju, milenijalce i opcenito alternativce u svakom pogledu, kao buduće kupce svojih vozila. No, bojim se dok i Meca-Benz ne počne primati BTC kao valutu za svoja vozila da će Teslin pomak ostati i dalje u zoni ezoterije i kao potez koji jasno ukazuje da se tehnološki edge i prednost Tesle u odnosu na konkurenciju, ubrzano topi.
Tesla Invests $1.5 Billion into Bitcoin | The Hidden Details!!! - YouTube
-
Nagađanja traju od prošlog srpnja. Ja mislim da informacije cure iz istog izvora. Nisam siguran sto će cijena eventualno reci o utjecaju Corone na vrednovanje jer multipla valuacija u takvim uvjetima ne fercera. Treba imati na umu da i kreditori igraju “neku” ulogu u navodnoj transakciju, kao i činjenica da će potencijalni kupac navodno dati nekome drugome firmu (barem neko vrijeme) na upravljanje. Želim reci, puno je tu upitnika pa je i cijenu teze odrediti. No, ako bi se islo preko imovine minus dug, dakle statički, onda bi to vjerojatno moglo biti negdje u rangu 170-200 kuna po dionici.
Poprilično sam uvjeren da korona nije uključena u kalkulacije; to je one-time događaj koji je dakako imao utjecaj na poslovanje 2020., vjerojatno i na prvi dio 2021., ali ne i idućih 7-10 godina. A sumnjam da su im kalkulacije rađene za kraći vremenski period od toga.
Ali tko, možda sam mašio ceo fudbal...
-
Bitcoin is not money
-
Naravno da nije bio moj.
Zloćka ne igra prljavo.
Oderati će vas čisto
U jedan mi se čas učinilo da ga nema, al' više nisam sigurna do koje dubine naloga sam vidjela ask. Ma i tako nevažno
Ništa se promijenilo nije, još uvijek čekamo objavu
a jel Krešo kupio svojih 444 zna li se što
Eno prodao je netko baš toliko na Saponiji.
Pa je pet minuta kasnije netko kupio Optimu za gotovo isti iznos novaca.
#teorijezavjere
-
Da ih neće ĐĐ kupit, kao Ingru onomad. Skoro...
-
Čini mi se da je poziv namijenjen i jednima i drugima.
Ako bi uletila neka banka ili fond s refinanciranjem, a pogotovo danas kad je lova nikad jeftinija i nikad dostupnija, to bi bilo fantastično.
Naravno, pitanje je koliku kamatu Dalekovod može sada dobiti.
U svakom slučaju, sigurno manju nego što trenutno plaćaju.
U slučaju dokapitalizacije, to bi s obzirom na današnju cijenu bilo jako lijepo, pod pretpostavkom da nema razvodnjavanja već da ide po 10kn.
Što će biti, kako će biti, bumo videli već za 10 dana.
S obzirom na tako kratak rok, vjerujem da je ovaj poziv samo pro forme, da postoji već neki dogovor s nekim.
-
Stvarno, da li je itko išta prozborio, nama u prilog ili protiv ?
Htjela u stvari pitati da li itko prati raspravu ? Ima li live prijenosa ?
Izrazito konstruktivna rasprava; SDP i zeleno-lijevi žele veća prava za izvođače muzike/predstava, a HDZ im nabija na nos da su glasali protiv toga u EU parlamentu. O "zanimljivi" članak zakona se nitko nije ni očešao.
Prijenos je na HTV4 pa tko ima volju nek gleda
-
Mislim da će se Optima prodati za 16,42 kn po dionici, ali da se do tog dana još svi moramo malo peći na tavi... Nadam se da ćemo svi zadovoljno trljati ruke.
Kako ste došli do ovako preciznog iznosa ?
1642. godine - francuski filozof i matematičar, Blaise Pascal, izradio je mehanički stroj koji je mogao relativno brzo zbrajati i oduzimati velike brojeve; stroj je trebao pomoći njegovom ocu koji je radio kao poreznik; mana mu je bila nedovoljna preciznost budući da tadašnja tehnologija nije omogućavala preciznu i pouzdanu izradu njegovih mehaničkih dijelova; stroj je dobio naziv Pascalina
-
Ne ulazeći u pojedinačnu problematiku svakog klijenta, volio bih da mi bilo tko uspije objasniti kako je netko tko:
- živi i radi u RH
- prima plaću od xy tisuća kn u RH
- traži kredit za kupnju nekretnine u RH
kreditno (bio) sposoban u francima, a nije u eurima ili kunama.
-
harpun:
ulazimo u totalne finale
U rukometu ili nogometu?
Zakon neće ništa pomoći ni odmoći.
UG, ako je uopće uključena u natječaj, potezom pera otvori novu firmu, neovisnu, koja može bez problema kupiti Optimu, ako se dogovori s prodavačem.
Ako se zakon prilagodi potrebama UG, ako je uopće uključena u natječaj, uštediti će im malo vremena i novca, ali zanemarivo.
Ali da im zakon nešto posebno priječi ili omogućuje, pa baš i nije. Bilo bi dobro, ali i ne mora.
-
Slažem se, mislim da je ovaj Sunce-Valamar-KSL ugovor "generalna proba" za kupnju Valamara.
S hotelima Valamara i Sunca, KSL bi poklopio istočnu obalu Jadrana za idućih desetak godina.
A to je najnerazvijenije tržište u blizini najbogatijeg dijela EU.
-
Spajanje hotela prije godinu i kusur je rađeno po 174,00kn.
Korona, bla bla bla, ispod 174 ne vjerujem da će ići.
A očekujem 200+
-
Baš naprotiv, nije ih ni taknulo.
S tim volumenima od ovog tjedna, fondovi ne mogu vratiti ni 5% dionica koje su shortali.
Redditovci ne moraju baš ništa raditi, osim sjediti i čekati. Što je često i najteže, pogotovo za psihički labilne koji će pomahnitati pa prodavati jer je GME na 150, 100 ili 50$.
Slično kao s Optimom, svi čekaju 10+, a pola burze se zatrese kad cijena ode sa 6 na 4 kn ili obratno