Nebitno je zašto je to napravila, ako je napravila, to je njen problem.
Pitanje je je li to napravila.
Nebitno je zašto je to napravila, ako je napravila, to je njen problem.
Pitanje je je li to napravila.
Ja svima koji su nastradali u tom kuršlusu od srca želim da naplate zadnju svoju kunu i oderu kožu lopinama koje su sve odigrale.
Ali pozivanje na to da je Agrokor zapravo zajebao svoje kreditore izdavanjem jamstava koja su, de facto, bezvrijedna me dovodi do drugog pitanja - za što su Agrokoru uopće trebali ti novci?
Obrni, okreni, Agrokor je bio crna rupa koja je usisala sve oko sebe, i članove grupacije i kooperante i kupce i dobavljače. Da nije puklo tada, puklo bi koji mjesec ili godinu kasnije. Na kraju krajeva, sam je Todorić zvao Alvareza koji nije čovjek za lijepe stvari, već za odrađivanje ružnog posla.
U niti jednoj situaciji ondašnji dioničari Leda ne bi mogli zaraditi niti kunu.
Ledo je, zbog sve isprepletenosti unutar Agrokora, bio u govnima i trebao je sa svima drugim u stečaj.
To bi, po meni, bilo poštenije nego ovo što se odigralo, ali financijski bi završilo isto za tadašnje dioničare.
Sitan ispravak, Čeha ne zanima firma i njeno užasno poslovanje, već reference, znanje i ime koje firma ima. Poslovanje ne vrijedi ni nula kuna
Je, do sada je skupština odlučivala suprotno od prijedloga države... Ravno jednom, kad je prijetilo razvodnjavanje na promile. I uprava i NO su predloženi i odobreni od države, kao i pola dobavljača i kupaca i zaposlenika i kooperanata. U Đuri država jedino nije određivala tko će u tvornicu zakoračit prvo lijevom, a tko desnom nogom, sve drugo su dirigirali.
Iako, kad se njih pita, za dobre stvari su zaslužni oni, za loše neka vanzemaljska pojava koja Đuri svake godine nameće ogromne gubitke...
Možda da ih prodaju na kilu...
S obzirom da vjerojatno i dalje proizvode vagone uz gubitak, nije neka sreća.
Nadam se da će me FI za Q1 demantirati.
183kn, +/- ovisno o tečaju
Ne vidim razloga za pokušaj pogađanja cijene kroz multiple poslovanja kad se novi vlasnik neće baviti (istim) turizmom. Ako će ići na podizanje svih hotela na 4 i 5 zvjezdica, a kažu da hoće, onda bi se dogovorena cijena prije mogla pogoditi matematikom "broj kvadrata x cijena kvadrata".
To što su postojeći hoteli poslovali ovako ili onako nema nikakve veze ako će ih uskoro rušiti ili preuređivati pa par godina neće imati nikakvo poslovanje. Neće novi vlasnik tu zaraditi jer će "objediniti nabavu i računovodstvo" i podići profitabilnost par posto, tu se očito planira velika promjena u poslovanju, velike investicije u kvalitetu smještaja i sadržaja, ali i promjena strukture kupaca. Skroz druge valuacije tu ulaze u priču...
Nadam se samo da će Punta rata ostati slobodno dostupna, žena bi mi skočila niz Biokovo da se to zatvori
Koliko teorija zavjere, a priča čista da čistija biti ne može.
Špekulantu odgovara da je porez na kapitalnu dobit mali jer špekulant zarađuje trejdanjem i uvaljivanjem bezvrijednih papiriča naivcima!
Investitoru odgovara da je porez na dividendu mali jer on glavninu zarade ostvaruje od dividende (buy and hold).
Ispričavam se ako sam nekoga razljutio ili uvrijedio, nije mi to bila namjera.
Tako je to u teoriji.
U praksi imaš burzu s pola milijuna eura dnevnog prometa, kad je dobar dan, gdje nema sreće ni za "špekulante" ni za "investitore" ni za državu ni za gospodarstvo. Kad se promet vrati na razine od nekoliko desetaka milijuna kuna dnevno, onda možemo ljude koji trguju na ZSE bacati u ovu ili onu kategoriju.
Do tada smo svi nepopravljivi optimisti koji vjeruju da će se stvar napokon pokrenuti
Isto pitanje može biti i ako je target 6,70 kn, šta je dionica radila na 1,60?
Porez na dividendu može biti i 50% što se mene tiče, i takva zarada bi bila bolja od kamata na štednju.
Problem je porez na kapitalnu dobit; i iznos, i način prijave i 2 godine koje obuhvaća... Apsolutno preskup porez za onaj iznos koji se s njime skupi.
Jutros na radiju slušam Aladrovića (HUB) i Žigmana (HANFA) kako je budućnost na tržištu kapitala, kako se poduzetnici moraju maknuti od banaka u traženju novca, kako to izgleda u SADu... Voditeljica naravno lupa kontru sa socijalističkim razmišljanjima kako se to tako možda radi u Americi, ali da ne treba ovdje, što će to nama...
Je, Adris je poznat po tome da ima hrpu propalih ulaganja... Sve što dotaknu, jednostavno propadne. Od TDRa, hotela, ribe, osiguranja
Jasmin Stavros - Maro, Marice - YouTube
Iza brda se nešto valja, a brdo sve manje...
Pa meni je realnije da IGH radi na projektiranju nekog novog mosta ili nebodera od 50 katova, nego na pojedinačnoj obnovi zgradica po centru grada
Iskreno, ne znam što očekivati od te obnove.
Meni se čini da će to biti tisuće malih projekata, gdje će se svaki objekt zasebno obnavljati.
Naravno da će i to mnogima biti privlačno, ali tu više sreće očekujem za manje firme i urede.
IGH i slični "mastodonti" bi mi bili logičniji izbor kad bi se provodila neka blokovska obnova centra Zagreba, na način da se, na primjer, sruši cijeli blok Ilica-Frankopanska-Varšavska-Gundulićeva pa se sve projektira i gradi od nule. Teško mi je zamisliti IGH da ide raditi zasebne projekte u Ilici za kućni broj 23., pa za kućni broj 48., itd...
Cijela ta priča oko obnove Zagreba se potencijalno može pretvoriti u značajni, povijesni projekt za gradski urbanizam, ali to bi značilo drastične radove po cijelom gradu. Koliko volje, želje, znanja i sposobnosti trenutno (i buduće) gradsko i državno vodstvo imaju za to, nisam siguran. Kao i uvijek, nadam se najboljem, očekujem najgore.
Ja bih bio zadovoljan s obuzdavanjem rasta duga, odnosno zadržavanjem na postojećem nivou koji je očito prihvatljiv i kreditorima.
A to bi bio rezultat koji je malo bolji nego 2020.
P&L me ne zanima, ionako sve dirigira amortizacija, ali CF se mora održati iznad vode.
Mislim da je priča vrlo jednostavna; ako granice budu otvorene, Valamar će imati svoje goste.
Kojima nije bitno je li noćenje 50, 100 ili 200 eura, ma kako to blesavo izgledalo nama iz hrvatske perspektive.
Gost Valamara nije prosječni Hrvat nego iznadprosječni Švabo. A on ne radi za tisuću eura...
Očekujem i ponavljanje prošlogodišnjih aktivnosti s testiranjima u hotelima.
Bože koliko buke oko prijenosa loptanja po europskim travnjacima...
Ni 5% ovoga ne bi bilo da nije prodaja u tijeku, a očito su svi nervozni.
Btw, A1 je imao prije par godina sličnu priču sa sportskim kanalima, očito imaju internih problema kad kod svake obnove ugovora oni moraju tražit nekog novog dobavljača
Što bi RIVP dobio s time da naplaćuje noćenje 20 EUR ako će granice biti zatvorene?
Hrvati će poletiti na jeftino, ali luksuzno ljetovanje?
A priča je da SK sad ima slabiju ponudu sporta nego je imao do sada, pa će to nadoknaditi kroz Arenu.
No to je subjektivni dojam, netko će gledati sportske kanale samo zbog Premiershipa, netko samo zbog F1, netko zbog snookera...