2 milijuna eura prometa dugo ne vidjesmo.
Nadam se da će uskoro takvi prometi postati normala
2 milijuna eura prometa dugo ne vidjesmo.
Nadam se da će uskoro takvi prometi postati normala
Sunce ti ljubim, Optima Modriča
Još će netko povezati s Lukom Modićem i eto ti belaja
Ne vjeruj SBTVu ni kad darove nosi...
Sve je fino objasnio veliki sindikalac - firma može biti u gubitku, možete je prodati, radna mjesta moraju ostati.
Moj je prijedlog da ga se kandidira za Nobela, samo nisam siguran da li za ekonomiju ili kemiju.
u velike građevinske radove na obnovi zemlje pa da skoče građevinari?
građevinari?...koji građevinari?...zar toga još ima na zse?
Nisam rekao da moraju išta izgraditi, samo da im cijena naraste.
Eno Ingre, imaju zaposlenika koji ne znaju što su fangla i mistrija, a narasli x3.
Crobex se približava prvoj velikoj prekretnici, čarobnoj brojci 1941.
Hoće li šumom (parzitani) ili drumom (ustaše)?
Možda će ostati doma (domobrani)?
Očekujemo li duge i krvave borbe u periodu 1941-1945 ili ćemo to prebroditi zahvaljujući brodaru?
Idemo li nakon 1945 u velike građevinske radove na obnovi zemlje pa da skoče građevinari?
Koliko još do novog milenija?
Ja ne znam što svi stalno brondaju protiv rušenja cijene?
Ionako svi čekaju/čekamo prodaju putem natječaja gdje će doći Novi Gazda i reći dajem XY kuna po dionici.
Ako u međuvremenu možemo (do)kupiti iste te dionice po nižoj cijeni, pa gdje ćeš veće radosti??
Jedino ako netko ima slabe živce pa mora vidjeti zelenilo svaki dan na gledalici.
Takvim ljudima je preporuka baviti se povrtlarstvom, tamo se sve zeleni ovih dana.
Apsolutno nepotrebno.
Ogromna većina zaposlenih u trgovini ima 6-dnevni radni tjedan; nekome je slobodni dan nedjelja, nekome utorak, nekome odgovara, nekome ne. Tjeraju sve na odmor nedjeljom, a završit će s 1/6 radnika manje. Teško zapošljivih radnika, da budem precizan.
Puno bolje bi bilo propisati puno veće satnice/dnevnice za rad nedjeljom, što već i sada dijelom postoji, te strogo to kontrolirati. Tako bi oni kojima se ne isplati raditi nedjeljom bili zatvoreni, oni kojima se isplati bi radili i jače platili radnike.
Usporedbe s Austrijom i sličnim zemljama gdje je reguliran rad nedjeljom ne stoje iz prostog razloga što im trgovina ne nosi BDPa koliko i nama. Kad budemo imali razvijenu industriju, poljoprivredu, promet, a trgovina bude sektor u kojem će raditi samo studenti da si skucaju koju kunu za džeparac, onda možemo zatvarati nedjeljom. Pa i srijedom
Najveći problem AD Plastika je što su - odlični. Mogu sigurno podići prihode za još neki iznos, ali marže teško. Nisam siguran koliko se poslovanje još može popraviti, a da to poprati rast cijene dionica. Bojim se da je plafon tu negdje u rasponu 180-200. Nadam se da griješim.
Daj ako ima zainteresiranih da prodaju, kupujem sve ispod 5 kn, ne pitam za količinu
Čistka kadrova u Podravci. Smijenjena je dugogodišnja direktorica marketinga, ranije svi podpredsjednici. Quo vadis Podravka?
U Miramarsku
U zemlji iznajmljivača, sobarica i konobara, na svaku industrijsku proizvodnju se gleda s podsmijehom. Sve dok ne dođe stranac i izvali gutu para za tu industriju. Pa se onda svi čude
evo i ingre
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/37657
U prvom tromjesečju 2021. godine ostvarena je neto dobit u iznosu od 5 milijuna kuna (2020. godine: 3 milijuna kuna). Ostvarena dobit posljedica je financijskih ak-
tivnosti koje uključuju i prihod od zakupa Arene Zagreb.
Volio bih znati što to još, osim Arene, generira "financijske aktivnosti"... Ima li tu ikakvih aktivnosti, osim Arene, otpuštanja prastarih rezervacija i isplate plaća?
Taman 10% kapare
Po tome ispada da se ni ne isplati proizvoditi kad je cijena plina preko neke granice?
Na cijenu plina Petrokemija teško da može utjecati. Ako oni mogu zaraditi xy% od pretvaranja plina u gnojivo, zašto ne raditi?
Kad je cijena plina visoka, zarada će biti manja. Kad je cijena plina niska, zarada će biti veća. Ako cijena plina ode u nebesa, moraju dizati cijene ili rušiti troškove.
Koji god scenarij da se dogodi, siguran sam da uprava neće sjediti i gledati, već djelovati.
Ne bude li ovdje žestokih potresa, doslovno i preneseno, biti će kroz koji kvartal opća tučnjava za dionicama Petrokemije.
Miriši na 2012 kad se Ratko šetao po Rusiji s većinskim paketom u džepu...
Ja na Adris gledam malo drugačije; smatram da sastavnice pojedinačno vrijede više nego Adris konsolidiran.
Što će se kad-tad i pokazati kad dođe do prodaje postojećih sastavnica, a doći će. Šteta je što nisu CO do sada u potpunosti preuzeli, ta branša je kod nas potpuno nerazvijena, a CO je i dalje, 30 godina nakon liberalizacije tržišta, lider u gotovo svim poljima.
Biti će to sve OK.
Misliš da će Adris prodavati pojedine sastavnice ili ako netko hipotetski kupi Adris, onda ti neki novi vlasnici?
Pojedine sastavnice... Ne vidim Adris da za deset godina i dalje ima Cromaris, a pogotovo ne CO. Za njih (CO) mislim da će postati lovina puno većih igrača iz njemačkog ili talijanskog govornog područja, a iskreno se čudim što već i nisu. Nekako mi se turizam čini kao opcija koja će najduže ostati kod njih, ponajviše zbog lokacijske i sentimentalne vezanosti za Istru, ali ne bi me iznenadilo da se i kod njih sad pojavi netko poput KSL-a...
Puno toga u Adrisu ovisi o tome na koju nogu Ante ustane, ali ne vidim ih u budućnosti kao upravljačku kompaniju, već kao fond. Uđu u firmu, počiste i prodaju.
Pričali su da će svijet propast kad Liverpool uzme titulu u Engleskoj. Liverpool je titulu uzeo pa je par mjeseci kasnije udarila korona.
Što će se dogoditi nakon što je ĐĐ poslovao pozitivno, bojim se i pomisliti...
Jako je daleko još svijetlo na kraju tunela, ali lijepi je početak, izuzetno mi je drago!
Ja na Adris gledam malo drugačije; smatram da sastavnice pojedinačno vrijede više nego Adris konsolidiran.
Što će se kad-tad i pokazati kad dođe do prodaje postojećih sastavnica, a doći će. Šteta je što nisu CO do sada u potpunosti preuzeli, ta branša je kod nas potpuno nerazvijena, a CO je i dalje, 30 godina nakon liberalizacije tržišta, lider u gotovo svim poljima.
Biti će to sve OK.
A kako bi trebalo tržište odreagirati?
Nitko ne zna, barem javno, što su Česi tražili.
Možebitno njihov ulazak može biti odličan za operativno poslovanje. Ako svojim partnerstvima/poznanstvima srede i financijsko poslovanje, još bolje.
Ali koju će cijenu platiti postojeći dioničari? U tom grmu leži sav zec oko Đure.
Ja sam siguran da će ići razvodnjavanje u ovom ili onom omjeru, ali sigurno neće Česi doći, platiti sve postojeće dugove, pokupovati dionice od postojećih dioničara i nastaviti raditi.
Mislim, ako su spremni to napraviti, treba im uvaliti još jedno 20 "nakadašnjih giganata industrije" koje imamo razasute od Iloka do Pule, od Varaždina do Dubrovnika.
Nevezano za izvješće Saponije, Big4 firme se debelo precjenjuje, posebno u Hrvatskoj.
To su poligoni za iživljavanje nad friško diplomiranim klincima kojima prodaju muda pod bubrege o radu u super-truper firmi. Nauči se jako puno, ali to se plaća nenormalnim radnim uvjetima, radnim satima koji idu debelo preko 100 sati tjedno, noćnim radom i sličnim ljepotama revizorskog posla.
Isto tako, revizori u firme šalju klince koji pojma nemaju o tome što rade, što i nije neobično jer nisu imali gdje ni naučiti. Partneri se pojave s vremena na vrijeme, potpišu izvješće i idu dalje.
Tako da me niti malo ne čudi što u ovoj situaciji revizori nisu u stanju obaviti svoj posao u zadanim gabaritima. Bilo bi mi iznenađenje da jesu