1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• INGR (INGRA d.d.)

• mikromakrto
    • May 1, 2021 at 11:18 AM
    Quote from harpun

evo i ingre

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/37657

U prvom tromjesečju 2021. godine ostvarena je neto dobit u iznosu od 5 milijuna kuna (2020. godine: 3 milijuna kuna). Ostvarena dobit posljedica je financijskih ak-
    tivnosti koje uključuju i prihod od zakupa Arene Zagreb.

Volio bih znati što to još, osim Arene, generira "financijske aktivnosti"... Ima li tu ikakvih aktivnosti, osim Arene, otpuštanja prastarih rezervacija i isplate plaća?

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• mikromakrto
    • May 1, 2021 at 12:27 AM

Taman 10% kapare ;)

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• mikromakrto
    • April 30, 2021 at 3:54 PM

Po tome ispada da se ni ne isplati proizvoditi kad je cijena plina preko neke granice?

Na cijenu plina Petrokemija teško da može utjecati. Ako oni mogu zaraditi xy% od pretvaranja plina u gnojivo, zašto ne raditi?

Kad je cijena plina visoka, zarada će biti manja. Kad je cijena plina niska, zarada će biti veća. Ako cijena plina ode u nebesa, moraju dizati cijene ili rušiti troškove.

Koji god scenarij da se dogodi, siguran sam da uprava neće sjediti i gledati, već djelovati.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• mikromakrto
    • April 30, 2021 at 3:01 PM

Ne bude li ovdje žestokih potresa, doslovno i preneseno, biti će kroz koji kvartal opća tučnjava za dionicama Petrokemije.

Miriši na 2012 kad se Ratko šetao po Rusiji s većinskim paketom u džepu...

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • April 30, 2021 at 2:56 PM
    Quote from Flight
    Quote from mikromakrto

Ja na Adris gledam malo drugačije; smatram da sastavnice pojedinačno vrijede više nego Adris konsolidiran.

Što će se kad-tad i pokazati kad dođe do prodaje postojećih sastavnica, a doći će. Šteta je što nisu CO do sada u potpunosti preuzeli, ta branša je kod nas potpuno nerazvijena, a CO je i dalje, 30 godina nakon liberalizacije tržišta, lider u gotovo svim poljima.

Biti će to sve OK.

Misliš da će Adris prodavati pojedine sastavnice ili ako netko hipotetski kupi Adris, onda ti neki novi vlasnici?

Pojedine sastavnice... Ne vidim Adris da za deset godina i dalje ima Cromaris, a pogotovo ne CO. Za njih (CO) mislim da će postati lovina puno većih igrača iz njemačkog ili talijanskog govornog područja, a iskreno se čudim što već i nisu. Nekako mi se turizam čini kao opcija koja će najduže ostati kod njih, ponajviše zbog lokacijske i sentimentalne vezanosti za Istru, ali ne bi me iznenadilo da se i kod njih sad pojavi netko poput KSL-a...

Puno toga u Adrisu ovisi o tome na koju nogu Ante ustane, ali ne vidim ih u budućnosti kao upravljačku kompaniju, već kao fond. Uđu u firmu, počiste i prodaju.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • April 30, 2021 at 2:45 PM

Pričali su da će svijet propast kad Liverpool uzme titulu u Engleskoj. Liverpool je titulu uzeo pa je par mjeseci kasnije udarila korona.

Što će se dogoditi nakon što je ĐĐ poslovao pozitivno, bojim se i pomisliti...

Jako je daleko još svijetlo na kraju tunela, ali lijepi je početak, izuzetno mi je drago!

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• mikromakrto
    • April 30, 2021 at 12:34 PM

Ja na Adris gledam malo drugačije; smatram da sastavnice pojedinačno vrijede više nego Adris konsolidiran.

Što će se kad-tad i pokazati kad dođe do prodaje postojećih sastavnica, a doći će. Šteta je što nisu CO do sada u potpunosti preuzeli, ta branša je kod nas potpuno nerazvijena, a CO je i dalje, 30 godina nakon liberalizacije tržišta, lider u gotovo svim poljima.

Biti će to sve OK.

• mikromakrto
    • April 29, 2021 at 4:23 PM

A kako bi trebalo tržište odreagirati?

Nitko ne zna, barem javno, što su Česi tražili.

Možebitno njihov ulazak može biti odličan za operativno poslovanje. Ako svojim partnerstvima/poznanstvima srede i financijsko poslovanje, još bolje.

Ali koju će cijenu platiti postojeći dioničari? U tom grmu leži sav zec oko Đure.

Ja sam siguran da će ići razvodnjavanje u ovom ili onom omjeru, ali sigurno neće Česi doći, platiti sve postojeće dugove, pokupovati dionice od postojećih dioničara i nastaviti raditi.

Mislim, ako su spremni to napraviti, treba im uvaliti još jedno 20 "nakadašnjih giganata industrije" koje imamo razasute od Iloka do Pule, od Varaždina do Dubrovnika.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• mikromakrto
    • April 29, 2021 at 3:53 PM

Nevezano za izvješće Saponije, Big4 firme se debelo precjenjuje, posebno u Hrvatskoj.

To su poligoni za iživljavanje nad friško diplomiranim klincima kojima prodaju muda pod bubrege o radu u super-truper firmi. Nauči se jako puno, ali to se plaća nenormalnim radnim uvjetima, radnim satima koji idu debelo preko 100 sati tjedno, noćnim radom i sličnim ljepotama revizorskog posla.

Isto tako, revizori u firme šalju klince koji pojma nemaju o tome što rade, što i nije neobično jer nisu imali gdje ni naučiti. Partneri se pojave s vremena na vrijeme, potpišu izvješće i idu dalje.

Tako da me niti malo ne čudi što u ovoj situaciji revizori nisu u stanju obaviti svoj posao u zadanim gabaritima. Bilo bi mi iznenađenje da jesu

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• mikromakrto
    • April 29, 2021 at 2:21 PM
    Quote from plavi01

a kaj je za nas bitno

Ja bi neku novu akviziciju ali ju uprava nema u vidu. Firma koja pliva u lovi i ima prihode a nezna što bi s novcima i daje ih matici bez zarade nema sposobnosti osim poslušnosti

Možda da im netko predloži ulaganja u shitcoine?

• PODR (Podravka d.d.)

• mikromakrto
    • April 28, 2021 at 2:03 PM

S obzirom na Podravkin asortiman proizvoda, iluzorno je bilo očekivati da će ove godine ponoviti rezultat od lani kad su s polica nestajali konzervirani i praškasti proizvodi, brašno, dehidrirana jela, sve u naletu neponovljive histerije i panike.

Uspoređivati volumene 2021. i 2020. s bilo kojim drugim godinama je neozbiljno i promašeno. Cijene se ionako nisu previše mijenjale...

Profitne marže treba gledati u slučaju Podravke, Saponije i sličnih firmi koje su lani imale ekspanziju zbog specifičnosti asortimana

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • April 27, 2021 at 9:46 AM
    Quote from maratonac

Jel danas prelazimo 1900 bodova na Crobexu?! Kad je Croby zadnji put bio iznad 1900 bodova?

Kritične granice Crobexa su 1941 i 1991.

Kad to probijemo, nebo je granica

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • April 27, 2021 at 12:21 AM

Ovdje su ljudi puno naučili... O optičkim kablovima, saborskim sjednicama, bugarskim telekomima, nizozemskim zakonima... Kao da se trguje izdavačem enciklopedija, a ne telekomom

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • April 24, 2021 at 9:22 AM

Ili će ga po dobrom starom običaju skratit za glavu...

• mikromakrto
    • April 22, 2021 at 12:03 PM

Nažalost se moram složiti.

Naravno da manjinski mogu samo sjediti sa strane i gledati, realno. Ako im se ne sviđa, širok šor...

Ali ne treba zato ljude pravit budalama.

• mikromakrto
    • April 22, 2021 at 8:53 AM
    Quote from Flight

Pa HT je dio većeg koncerna. U čemu je problem da se posuđuje drugim članicama sustava? Ako je to u interesu majke i sustava.

Problem je u uvjetima...

Iskreno, osobno mi je svejedno, mogu lovu bacati u kamin, nemam njihove dionice.

Ali mi je s matematičkog stajališta neprihvatljivo da mi netko kaže da je dao 125 milijuna, nakon 4 godine dobio istih 125 milijuna natrag i da ništa nije izgubio. Čisto sumnjam da ekipa u financijama HTa ne zna što se tu (nije) dogodilo, ali ne trebaju ljude pravit blesavima.

Jasno, neće nitko reći na glas: da, financirali smo majku, izgubili dio para, ne možemo ništa protiv DTa.

Ali daj bar onda to drugačije formulirajte...

• mikromakrto
    • April 21, 2021 at 9:06 PM

Točno, akumulacija.

Koju mogu uložiti u nešto, isplatiti dioničarima ili iskupiti dionice.

Koliko su oni zaradili ulažući u nekamatonosne obveznice majke na 4 godine ili koliko već?

Jasno je da ta akcija ne utječe na poslovanje firme, ali utječe na vrijednost firme. Jer ako danas nešto platim 125 milijuna eura, pa dobijem isti taj novac za 4 godine, netko će me pitati za zdravlje.

Uz neku prosječnu inflaciju od 2%, kroz četiri godine, NPV 125 milijuna je 115,48 mil. Kako opravdati tih 9,5 milijuna eura manje? Kao, imamo hrpu viška love pa ne znamo gdje ćemo s njom?

Jasno mi je da im ne pada na pamet ulagati u infrastrukturu koja je na albanskoj razini, ali glupo je i da bacaju lovu okolo.

• mikromakrto
    • April 21, 2021 at 7:50 PM

Kreditirali su ih za inflaciju i za oportunitenti trošak. Nemam pojma koliki ROI HT ima na svoja ulaganja, ali meni se to ne čini malo

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• mikromakrto
    • April 20, 2021 at 9:05 AM
    Quote from mitkko

"Each red dot represents a news headline that declared Bitcoin was dead or had already failed."

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Izgleda kao graf s brojem oboljelih od korone kod nas... Hoće i ovdje biti "vakcinisanja"?

• mikromakrto
    • April 17, 2021 at 11:22 AM

Žabec je, sa svim svojim manama, najmanji problem oko Đure. Njegovi novinski članci ne čine jedan promil problema.

Da se itko u Đuri uhvatio posla, ne bi on ima o čemu pisatu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt