Hoće opet biti kamiondžija koji voze bezvrijedni papir u BiH pa ga tamo opet mjenjaju za vrijedni papir?
Posts by mikromakrto
-
-
Fino je rečeno da su cjepiva efikasna 90-95%, ovisno o proizvođaču.
Znači, na milijun cijepljenih, može se očekivati i do 100.000 onih koji se mogu zaraziti.
Koliko desetaka milijuna ljudi u UK je cijepljeno?
Dizati paniku i donositi zaključke na temelju nekoliko stotina ljudi, ma kako velik broj to bio, je baš blesavo
-
Sve razumijem, valuacije ovakve i onakve, namjere vlasnika ovakve i onakve, ali da sindikat i dalje objavljuje što će ili neće biti s firmom, e to mi ne ide u glavu nikako
-
Apsolutno je nebitno što radi pojedini dioničar, ne zna dionica tko je njen vlasnik.
Bitno je kako firma posluje i što njeni trenutni većinski misle napraviti s prodajom.
Firma posluje manje-više jednako već godinama, bez značajnih promjena.
Dosadašnji upravitelj je odlučio odvesti priču do samog kraja. Za kredit vjerujem da će ići refinanciranje, bilo od strane HTa ili od strane ZABAe.
Tko zna, možda HT i ovdje pristane na 0% kamata, kao kad kupuje obveznice majčice...
ZABA može ovo i izgubiti, neće ni trepnuti, ali ne vjerujem u takav ishod, utopit će oni to nekome.
Na kraju, treći operater je neminovan. Samo je pitanje kada
-
To što netko gradi tako da ga kupci kreditiraju, to više govori o kupcima, a ne "investitoru".
-
Porast cijena nekretnina, ako se govori o nekretninama koje se kupuju za život, a ne rentanje, može nastati zbog rasta:
- stanovništva
- kvalitete izgradnje
- životnog standarda
Rasta stanovništva nema. O kvaliteti izgradnje ne mogu jer nisam te struke, ali sumnjam da se u stanove koji se kupuju preko APNa ugrađuju ne znam kakvi materijali, čisti prosjek. Životni standard raste stalno, ali puno sporije nego cijene kvadrata.
Nema nikakve logike da cijene nekretnina rastu po više nego duplo većim stopama od gospodarstva. Odnosno, ima logike, ali ih nema smisla toliko plaćati. Do kada će to biti tako, nemam pojma.
Nekretnine se, kao i sve drugo, treba kupovati glavom, a ne srcem.
dobro sročeno, ali zaboravili ste vrlo bitnu stvar. od siječnja-veljače cijene građ materijala su u stalnom porastu. arm mreže, žica i čavli, vijčana roba općenito cca 40%, stiropor i propadajući materijal 30%, kablovi za struju 60%, PP cijevi 50%, drvo, knauf, boje i lakovi....cigla, cement i vapno za sada najmanje. samo 10%. sve sa tendencijom daljnjeg rasta cijena!!
tako da baš ne vjerujem u smanjenje cijena nekretnina. dapače.
To sve stoji, ali ja taj trošak materijala računam pod "kvalitetu". Možda sam u krivu, ali ja to sebi tako prevodim...
Cijene novogradnje se kod nas formiraju na način: zemljište me košta 100 po kvadratu, izgradnja kompletna je 500. To je ukupno 600, uzimam 50% marže, prodati ću za 900, ali ću tražiti 1000. Nek kupac misli da me oženio... Brojke zanemarite, bubao sam ih, ali matematika je takva. U cijelom Zagrebu postoji 5 firmi koje rade pravi posao, sve dobro umrežene s Pokojnim, zbog kojih u Zagrebu imamo samo privid konkurencije u stanogradnji. Niti jedan jedini developer van Zagreba, a kamoli van Hrvatske, nije sagradio ni balkon u Zagrebu zadnjih 20 godina, a kamoli stambenu zgradu.
Ljude se "prisiljava" na kupnju nekretnine, što kroz APN, što kroz žmirenje na El dorado na tržištu najma. Uređenjem zakona i tržišta najma, cijene stanova preko noći idu u ambis i to ne odgovara kliki. A raju ionako više brine jesu li kamate 2 ili 3 posto. To što je glavnica otišla 50% gore, to će pripisati "dobrom rasporedu u stanu"
-
Porast cijena nekretnina, ako se govori o nekretninama koje se kupuju za život, a ne rentanje, može nastati zbog rasta:
- stanovništva
- kvalitete izgradnje
- životnog standarda
Rasta stanovništva nema. O kvaliteti izgradnje ne mogu jer nisam te struke, ali sumnjam da se u stanove koji se kupuju preko APNa ugrađuju ne znam kakvi materijali, čisti prosjek. Životni standard raste stalno, ali puno sporije nego cijene kvadrata.
Nema nikakve logike da cijene nekretnina rastu po više nego duplo većim stopama od gospodarstva. Odnosno, ima logike, ali ih nema smisla toliko plaćati. Do kada će to biti tako, nemam pojma.
Nekretnine se, kao i sve drugo, treba kupovati glavom, a ne srcem.
-
Bit će da na krov Arene instaliraju solare.
S obzirom da se, u normalnim okolnostima, Arena koristi 15 dana godišnje, bit će viška struje za prodaju.
Dakle, osim što su REIT, postaju i konkurencija HEPu.
-
Sad se vidi pravi razlog pada sa 6 i 50 na 5 kn...
Ne mozemo mi drugacije nego naopako... sve je ovo gadljivo... zse vise moje novce nece viditi pa nek trguju sami sa sobom
Doslovno sve, od prvog do ovog koraka, je napravljeno po slovu zakona, odnosno uputa AZTNa.
-
Lipa, lipa, lipica, ošišana glavica...
Kad sve makinacije prođu, biti će lijepo imati ĐĐ u portfelju
-
je, stečaj baš od 11.7...
-
Ja bih samo volio čuti razlog zbog kojih se nisu podmirivali dugovi iz PSN, a na računu uredno deseci milijuna kuna u svakom kvartalom izvještaju.
Održavanje hladnog pogona pretpostavljam...
-
A kad su PPD i INA žmirili na oba oka na dugove od nekoliko stotina milijuna kuna, onda su bili dobri?
Kad su trpili neplaćanja koja su se mjerila skoro u godinama, a ne mjesecima, onda su bili dobri?
Kad su mijenjali svoje potraživanje za vlasništvo, da ne bi sve otišlo u tri krasne, onda su bili dobri?
Ali kad bi se htjeli napokon naplatiti, onda ne valjaju?
-
Netko je bio u shoppingu vidim...
-
Naravno da je bedastoća kad sve ovisi o Konsolidatoru. Ili netko misli da se oni neće pojaviti na skupštini i glasati?
Ako je dogovoreno s Konsolidatorom, to je gotova priča.
-
Šta se ovdje događa zadnjih dana, pokazna vježba za ono što slijedi ako bude isto kao na Dalekovodu?
Ili je netko pročitao "domaću zadaću" poslanu u Bruxelles?
-
Zašto bi netko kupovao po 3 kn, ako će za mjesec dana moći po 10 lipa? I koliko bi skupio tim manevrima ako će za mjesec dana dobiti 99% firme?
PPD je ovo vrhunski odigrao, ali ne treba ih optuživati što su samo pokupili ponuđeno.
-
Općenito mi je objavljivanje ovakvih obavijesti za vrijeme trgovanja užasno loše. Ovakve stvari, kao i FI, treba objavljivati van trgovinskih sati.
Uprava niti ima mandat odlučiti je li ponuda u redu, mislim, zato se i saziva skupština, niti mogu napraviti bilo što drugo nego dati dioničarima na glasanje. To su i napravili.
S obzirom na vlasničku strukturu, gdje će i ovaj prijedlog ovisiti isključivo o Konsolidatoru, teško je biti pametan. Jesu li i oni spremni na gubitak 99% svog uloga? Mogu li u nekoj drugoj opciji prodaje dionica dobiti barem 5% uloga? Ili 50%?
-
Fino piše da je to "zajednička uvjetovana ponuda".
Dakle, "ako-onda".
Nema pojednostavljenog brisanja kapitala, nema ni ponude.
-
Ili uzeti x4 kao na ĐĐu kada je pokušana ista priča.
Ovdje je vlasnička struktura puno drugačija i vjerojatno će Konsolidator biti dovoljan da izglasa potrebnih 75%+1 prisutnih na skuštini