1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. mikromakrto

Posts by mikromakrto

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• mikromakrto
    • June 23, 2021 at 1:42 PM

Zašto je uopće nekome bitno što tržište misli?

Kad se vlasnički paketi budu prodavali, prodavati će se po dogovoru između prodavača i kupca.

To što tržište jedan dan firmu vrednuje po 4 kune, a drugi dan po 8, bez da se išta značajno promjenilo u poslovanju na bilo koju stranu, to u ovom slučaju apsolutno nije bitno.

• mikromakrto
    • June 22, 2021 at 8:18 AM

Molim te ko dragog Boga ne poteži takva pitanja jer ako opet krene navođenje članaka i uvjeta natječaja ja ću se bacit u Savu...

Mali ovdje mogu, uostalom kao i na većini drugih dionica, samo blijedo gledati i slušati te se svojim ulaganjem složiti ili ne složiti s odlukama velikih.

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • June 18, 2021 at 2:35 PM

Mi smo jos uvek zemljaci - YouTube

• SUKC (Sunce hoteli d.d.)

• mikromakrto
    • June 18, 2021 at 11:32 AM

Nek ostane unucima... Jedan dan će se isplatit

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• mikromakrto
    • June 17, 2021 at 3:09 PM

I to je točno nažalost.

Ali nema mi smisla pričati o tome što je mogli ili trebalo biti, već o onome kako jest.

Nevjerojatno je da na cijelom tom području nema jedne velike prehrambene kompanije. Na stranu sve drugo, govorimo o hrani.

Agrokor je imao potencijal da bude mali Nestle u ovom dijelu svijeta, to je sad završena priča iz 101 razloga.

• mikromakrto
    • June 17, 2021 at 2:56 PM
    Quote from NaBiduAsku

ne znam zašto itko stavlja u isti kontekst IPO Rimca sa ZSE. To nema veze jedno s drugim niti će ikad imati. Nažalost. Koliko god obožavam Hrvatsku toliko mi je žao što nije Juga barem što se objedinjenog Tk tiče. Samo zamislite koliko bi bogatiji ljudi bili da su sve te firme pod jednom kapom. Bilo bi i likivdnosti i izdanja. Da se nije raspala Juga danas bi barem mi s burze imali itekako bolji standard.

Izuzev nekoliko slovenskih kompanija, koje bi to firme iz Srbije, BiH, Makedonije, Crne Gore ili Kosova bile vrijedne toga da se u njih ulaže?

U svakoj državi ista priča, najjače kompanije su telekom (bivši državni monopol), strane banke i osiguranja te firme iz energetskog sektora (bivši državni monopol). Na prste jedne ruke se u svim državama i pokrajinama mogu nabrojati velike i jake firme nastale u zadnjih 20 godina koje kotiraju na burzi.

• mikromakrto
    • June 16, 2021 at 9:35 PM

Šta sad, opet euforija do 10.7., onda depresija par dana jer nema vatrometa, pa neki članak sredinom srpnja, pa gore pa dolje...

Ako brokeri ne zarade godišnje plaće na Optimi u iduća dva mjeseca, neće nikada...

• mikromakrto
    • June 15, 2021 at 2:42 PM

Čika Andrej je odobrio promjenu Zakona.

Dragi Lastane, zašto cijena nije eksplodirala?

• mikromakrto
    • June 14, 2021 at 9:56 PM

Treba nama puno takvih ljudi kao što je Samodol. Samo za to moraš imati muda, obraz i samopoštovanje.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• mikromakrto
    • June 11, 2021 at 9:22 AM

Meni je samo drago da smo preživjeli zombi apokalipsu i rušenje KBC-a Rijeka.

To su osnove za dobru sezonu

• mikromakrto
    • June 11, 2021 at 8:30 AM

Hoće opet biti kamiondžija koji voze bezvrijedni papir u BiH pa ga tamo opet mjenjaju za vrijedni papir?

• CORONA virus

• mikromakrto
    • June 10, 2021 at 3:10 PM

Fino je rečeno da su cjepiva efikasna 90-95%, ovisno o proizvođaču.

Znači, na milijun cijepljenih, može se očekivati i do 100.000 onih koji se mogu zaraziti.

Koliko desetaka milijuna ljudi u UK je cijepljeno?

Dizati paniku i donositi zaključke na temelju nekoliko stotina ljudi, ma kako velik broj to bio, je baš blesavo

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• mikromakrto
    • June 9, 2021 at 1:36 PM

Sve razumijem, valuacije ovakve i onakve, namjere vlasnika ovakve i onakve, ali da sindikat i dalje objavljuje što će ili neće biti s firmom, e to mi ne ide u glavu nikako

• OPTE prodaja - kladionica

• mikromakrto
    • June 8, 2021 at 8:51 AM

Apsolutno je nebitno što radi pojedini dioničar, ne zna dionica tko je njen vlasnik.

Bitno je kako firma posluje i što njeni trenutni većinski misle napraviti s prodajom.

Firma posluje manje-više jednako već godinama, bez značajnih promjena.

Dosadašnji upravitelj je odlučio odvesti priču do samog kraja. Za kredit vjerujem da će ići refinanciranje, bilo od strane HTa ili od strane ZABAe.

Tko zna, možda HT i ovdje pristane na 0% kamata, kao kad kupuje obveznice majčice...

ZABA može ovo i izgubiti, neće ni trepnuti, ali ne vjerujem u takav ishod, utopit će oni to nekome.

Na kraju, treći operater je neminovan. Samo je pitanje kada

• Nekretnine opcenito u HR

• mikromakrto
    • June 5, 2021 at 7:22 PM

To što netko gradi tako da ga kupci kreditiraju, to više govori o kupcima, a ne "investitoru".

• mikromakrto
    • June 4, 2021 at 12:56 PM
    Quote from tollway
    Quote from mikromakrto

Porast cijena nekretnina, ako se govori o nekretninama koje se kupuju za život, a ne rentanje, može nastati zbog rasta:

- stanovništva

- kvalitete izgradnje

- životnog standarda

Rasta stanovništva nema. O kvaliteti izgradnje ne mogu jer nisam te struke, ali sumnjam da se u stanove koji se kupuju preko APNa ugrađuju ne znam kakvi materijali, čisti prosjek. Životni standard raste stalno, ali puno sporije nego cijene kvadrata.

Nema nikakve logike da cijene nekretnina rastu po više nego duplo većim stopama od gospodarstva. Odnosno, ima logike, ali ih nema smisla toliko plaćati. Do kada će to biti tako, nemam pojma.

Nekretnine se, kao i sve drugo, treba kupovati glavom, a ne srcem.

Display More

dobro sročeno, ali zaboravili ste vrlo bitnu stvar. od siječnja-veljače cijene građ materijala su u stalnom porastu. arm mreže, žica i čavli, vijčana roba općenito cca 40%, stiropor i propadajući materijal 30%, kablovi za struju 60%, PP cijevi 50%, drvo, knauf, boje i lakovi....cigla, cement i vapno za sada najmanje. samo 10%. sve sa tendencijom daljnjeg rasta cijena!!

tako da baš ne vjerujem u smanjenje cijena nekretnina. dapače.

Display More

To sve stoji, ali ja taj trošak materijala računam pod "kvalitetu". Možda sam u krivu, ali ja to sebi tako prevodim...

Cijene novogradnje se kod nas formiraju na način: zemljište me košta 100 po kvadratu, izgradnja kompletna je 500. To je ukupno 600, uzimam 50% marže, prodati ću za 900, ali ću tražiti 1000. Nek kupac misli da me oženio... Brojke zanemarite, bubao sam ih, ali matematika je takva. U cijelom Zagrebu postoji 5 firmi koje rade pravi posao, sve dobro umrežene s Pokojnim, zbog kojih u Zagrebu imamo samo privid konkurencije u stanogradnji. Niti jedan jedini developer van Zagreba, a kamoli van Hrvatske, nije sagradio ni balkon u Zagrebu zadnjih 20 godina, a kamoli stambenu zgradu.

Ljude se "prisiljava" na kupnju nekretnine, što kroz APN, što kroz žmirenje na El dorado na tržištu najma. Uređenjem zakona i tržišta najma, cijene stanova preko noći idu u ambis i to ne odgovara kliki. A raju ionako više brine jesu li kamate 2 ili 3 posto. To što je glavnica otišla 50% gore, to će pripisati "dobrom rasporedu u stanu"

• mikromakrto
    • June 4, 2021 at 8:20 AM

Porast cijena nekretnina, ako se govori o nekretninama koje se kupuju za život, a ne rentanje, može nastati zbog rasta:

- stanovništva

- kvalitete izgradnje

- životnog standarda

Rasta stanovništva nema. O kvaliteti izgradnje ne mogu jer nisam te struke, ali sumnjam da se u stanove koji se kupuju preko APNa ugrađuju ne znam kakvi materijali, čisti prosjek. Životni standard raste stalno, ali puno sporije nego cijene kvadrata.

Nema nikakve logike da cijene nekretnina rastu po više nego duplo većim stopama od gospodarstva. Odnosno, ima logike, ali ih nema smisla toliko plaćati. Do kada će to biti tako, nemam pojma.

Nekretnine se, kao i sve drugo, treba kupovati glavom, a ne srcem.

• INGR (INGRA d.d.)

• mikromakrto
    • June 2, 2021 at 1:44 PM

Bit će da na krov Arene instaliraju solare.

S obzirom da se, u normalnim okolnostima, Arena koristi 15 dana godišnje, bit će viška struje za prodaju.

Dakle, osim što su REIT, postaju i konkurencija HEPu.

• mikromakrto
    • June 1, 2021 at 9:13 AM
    Quote from Nemanpojma

Sad se vidi pravi razlog pada sa 6 i 50 na 5 kn...

Ne mozemo mi drugacije nego naopako... sve je ovo gadljivo... zse vise moje novce nece viditi pa nek trguju sami sa sobom

Doslovno sve, od prvog do ovog koraka, je napravljeno po slovu zakona, odnosno uputa AZTNa.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• mikromakrto
    • May 31, 2021 at 11:30 PM

Lipa, lipa, lipica, ošišana glavica...

Kad sve makinacije prođu, biti će lijepo imati ĐĐ u portfelju

1. Privacy Policy
  2. Kontakt